Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 47

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.01.2016
    Пчеларски район
    Павликени
    Цитат Първоначално публикувано от krasivasi Виж публикацията
    Това е едно предложение за работа.Типично по нашенски се отпочнаха едни безмислени коментари и сметки.
    Правилно,само си чешем езиците.Предложението е добро и ако бях малко по млад и знаех малко английски или френски бих пробвал.Освен всичко друго.щях и да видя свят и да науча много нови и полезни неща.Опита който ще се придобие е може би по ценен от заплатата.Давайте младежи ,сега ви е шанса.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от дядо борю Виж публикацията
    Правилно,само си чешем езиците.Предложението е добро и ако бях малко по млад и знаех малко английски или френски бих пробвал.Освен всичко друго.щях и да видя свят и да науча много нови и полезни неща.Опита който ще се придобие е може би по ценен от заплатата.Давайте младежи ,сега ви е шанса.
    Дядо Борьо, бих се съгласил с теб, ако обявата беше: търся се работник за помощ в пчелин.....
    Но обявата не е такава! Търси се човек който знае какво прави и как трябва да се прави, за тежка работа на открито, че и език се иска...

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Аз бих отишъл с удоволствие, но с толкова много неща съм се заел тук, че няма как да стане. Обявата е добра. А на такова място толкова много практика ще се натрупа и нови знания, че след това тук в БГ могат да се повторят нещата.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov Виж публикацията
    Аз бих отишъл с удоволствие, но с толкова много неща съм се заел тук, че няма как да стане. Обявата е добра. А на такова място толкова много практика ще се натрупа и нови знания, че след това тук в БГ могат да се повторят нещата.
    Не съм склонен да се съглася с теб. Те искат пчелар с опит, да маркира, пренася личинки, отводки и т.н. Нови знания едва ли ще натрупаш ако отгораряш на това което търсят а именно завършен пчелар, по скоро ще почнеш да работиш по мащабно. Както е в големите пчелини и у нас... В крайна сметка от тази работа ще се върнеш пребит като куче (там ще се бачка по цял ден, като в фермите за цветя или ягоди ) и с минимални доходи. Едната надница не е смятай тя половината ти отива за наема, най вероятно ще е някой каравана....
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

Потребител
    Регистриран
    12.08.2016
    Обявата е за работа,не е за почивка във Франция.Прочетете я още веднъж,човека си търси помощник с опит в пчелина за 6 месеца ,не търси общ работник.Ако искате пуснете нова тема за условията и работа на българските пчелари в чужбина ,заплащане и т.н.т.Или пък изтрийте всички писаници и да си остане само обявата,някой може би се интересува все пак.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    "За всеки влак си има пътници"....демек за 1000 ще получи това,което търси-търси да НЕнамери.Най-добрия общ работник е майстора...

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.03.2017
    Цитат Първоначално публикувано от ianev Виж публикацията
    Едната надница не е смятай тя половината ти отива за наема, най вероятно ще е някой каравана....

Цитат Първоначално публикувано от S.Mateev Виж публикацията
    As for lodging, it is a bit complicated torent a flat for 6 month and to furnish it as well for a short period, i advise to go to the camping site 3km fromhere in a caravan i will provide, there there is toilets, shower... It costs 650€ for 6 month.
    Ем, човека го е написал в прав текст. "Що се отнася до настаняването малко е сложно да се наеме апартамент за срок от 6 месеца, а и да се обзаведе за толкова кратък срок. Препоръчвам, да се настаните в къмпинг, който е на 3км оттук (предполагам има предвид пчелина) в каравана предоставена от мен, там има тоалетни, душ. Струва 650€ за 6 месеца."

Ако взема предвид израза "The job is to run with me" смятам, че се търси помощник, а не общ работник, оставам с впечатление, че човекът търси някого, който да работи с него, а не за него. Градът е на север от Швейцария и на 1 час път от Германия.
    Лично аз смятам, че това е страхотна възможност да се поработи на голям пчелин в чужбина и е интересно предложение за всеки, който наистина се интересува от пчеларство. Сравнението с брането на ягоди и цветя е нелепо. Знам какво е бране на ягоди от студентска бригада в Шотландия, пак в каравани. Пчеларството обаче, там има много какво да видиш и да научиш, колкото и да знаеш.

Потребител
    Регистриран
    27.04.2011
    Парите за техния стандарт са много малко а изискванията са за професионалист...Кой ще си заебе пчелина да го стопят от работа за без пари?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Добре де как всеки гледа заплатата как един не каза нищо за бонуса.Аз като работих в скрапа не обръщах внимание на заплатата, бонуса ми беше важен.
    В тоя случай може бонуса да е убав като Кипарски надник.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Ся Градски да ти кажа що иска да наеме един, ма от нашти? Щото нашия бачка за трима техни, а получава половин тяхно възнаграждение. На принципа " работи Иванчо пчелина е твой"! Въпроса е как аджеба да намери такъв човек, щото е чувал, че в бившия соцлагер имало такива хайвани? Ей сега ми звънна един дето блъскал по 13 часа вечер за познай колко? Няма да та мъча- 300 евра! Жалко, че не разбира от пчели милия...........
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •