Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 47

Преглед на хибрид режима

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Познавам едно момче което работеше на гръцки пчелин. Не забогатя. Само не му се говори за пчели.

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.01.2016
    Пчеларски район
    Павликени
    Ако в България гледаш 400 кошера + 200 нуклеуса колко ще ти е дохода при нормална година? Камъка си тежи на мястото.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от дядо борю Виж публикацията
    Ако в България гледаш 400 кошера + 200 нуклеуса колко ще ти е дохода при нормална година? Камъка си тежи на мястото.
    Я да пробвам :

400х54кг=21600кг. х 4,50 =97200лв.
    200х 5зареждния =1000 майки х 20лв. =20000лв.

Или към 117 200лв.

пп. елката ми има изтрити цифри и може да имам грешка.

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.01.2016
    Пчеларски район
    Павликени
    Цитат Първоначално публикувано от krasivasi Виж публикацията
    Това е едно предложение за работа.Типично по нашенски се отпочнаха едни безмислени коментари и сметки.
    Правилно,само си чешем езиците.Предложението е добро и ако бях малко по млад и знаех малко английски или френски бих пробвал.Освен всичко друго.щях и да видя свят и да науча много нови и полезни неща.Опита който ще се придобие е може би по ценен от заплатата.Давайте младежи ,сега ви е шанса.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от дядо борю Виж публикацията
    Правилно,само си чешем езиците.Предложението е добро и ако бях малко по млад и знаех малко английски или френски бих пробвал.Освен всичко друго.щях и да видя свят и да науча много нови и полезни неща.Опита който ще се придобие е може би по ценен от заплатата.Давайте младежи ,сега ви е шанса.
    Дядо Борьо, бих се съгласил с теб, ако обявата беше: търся се работник за помощ в пчелин.....
    Но обявата не е такава! Търси се човек който знае какво прави и как трябва да се прави, за тежка работа на открито, че и език се иска...

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Аз бих отишъл с удоволствие, но с толкова много неща съм се заел тук, че няма как да стане. Обявата е добра. А на такова място толкова много практика ще се натрупа и нови знания, че след това тук в БГ могат да се повторят нещата.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov Виж публикацията
    Аз бих отишъл с удоволствие, но с толкова много неща съм се заел тук, че няма как да стане. Обявата е добра. А на такова място толкова много практика ще се натрупа и нови знания, че след това тук в БГ могат да се повторят нещата.
    Не съм склонен да се съглася с теб. Те искат пчелар с опит, да маркира, пренася личинки, отводки и т.н. Нови знания едва ли ще натрупаш ако отгораряш на това което търсят а именно завършен пчелар, по скоро ще почнеш да работиш по мащабно. Както е в големите пчелини и у нас... В крайна сметка от тази работа ще се върнеш пребит като куче (там ще се бачка по цял ден, като в фермите за цветя или ягоди ) и с минимални доходи. Едната надница не е смятай тя половината ти отива за наема, най вероятно ще е някой каравана....
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Не се съмнавям, че по темата ще бъдат изписани още няколко стотин поста. Както се казва- " който търси намира''...! Относно стандарта той си е за тях. Ние си имаме наш си стандарт. А той гласи да гледаме в канчето на съседа, да правим сметки без кръчмар и т.н. Личния ми интерес е по- скоро как да продаваме на техните цени. Което разбира се няма как да се получи, в обозримото бъдеще. Успех на работодателя! Тук си е зор да намериш квалифициран и отговорен работник, а там как е- не знам?

Малко несериозно звучи че за тази заплата която е под минималната за техния стандарт, ще те кара да си платиш 650 евро квартира. За това което търси като работник и то квалифициран поне квартирата (най вероятно каравана) можеше да плати. Не го наема за 40 кошера а 400, меда в Франция не е на 4 лв за кг ....А то не е само мед, ами майки отводки, прашец ...
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

Потребител
    Регистриран
    12.08.2016
    Ако тук в България някой иска да наеме помощник пчелар за подобен пчелин какви ли условия за пребиваване и заплащане ще предложи? И ако не е местен работник ще го настани в хотел и ще му даде автомобил да ходи на работа и ползва в свободното си време ли? Предполагам, че и почивен ден няма да му дава, а за бонуси да не говорим.
    пп. На Матеев младши ще му е за урок.Направи добро...........

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •