Познавам едно момче което работеше на гръцки пчелин. Не забогатя. Само не му се говори за пчели.
Познавам едно момче което работеше на гръцки пчелин. Не забогатя. Само не му се говори за пчели.
Ако в България гледаш 400 кошера + 200 нуклеуса колко ще ти е дохода при нормална година? Камъка си тежи на мястото.
Правилно,само си чешем езиците.Предложението е добро и ако бях малко по млад и знаех малко английски или френски бих пробвал.Освен всичко друго.щях и да видя свят и да науча много нови и полезни неща.Опита който ще се придобие е може би по ценен от заплатата.Давайте младежи ,сега ви е шанса.
Аз бих отишъл с удоволствие, но с толкова много неща съм се заел тук, че няма как да стане. Обявата е добра. А на такова място толкова много практика ще се натрупа и нови знания, че след това тук в БГ могат да се повторят нещата.
Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.
Не съм склонен да се съглася с теб. Те искат пчелар с опит, да маркира, пренася личинки, отводки и т.н. Нови знания едва ли ще натрупаш ако отгораряш на това което търсят а именно завършен пчелар, по скоро ще почнеш да работиш по мащабно. Както е в големите пчелини и у нас... В крайна сметка от тази работа ще се върнеш пребит като куче (там ще се бачка по цял ден, като в фермите за цветя или ягоди ) и с минимални доходи. Едната надница не е смятай тя половината ти отива за наема, най вероятно ще е някой каравана....
Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека
Не се съмнавям, че по темата ще бъдат изписани още няколко стотин поста. Както се казва- " който търси намира''...! Относно стандарта той си е за тях. Ние си имаме наш си стандарт. А той гласи да гледаме в канчето на съседа, да правим сметки без кръчмар и т.н. Личния ми интерес е по- скоро как да продаваме на техните цени. Което разбира се няма как да се получи, в обозримото бъдеще. Успех на работодателя! Тук си е зор да намериш квалифициран и отговорен работник, а там как е- не знам?
Малко несериозно звучи че за тази заплата която е под минималната за техния стандарт, ще те кара да си платиш 650 евро квартира. За това което търси като работник и то квалифициран поне квартирата (най вероятно каравана) можеше да плати. Не го наема за 40 кошера а 400, меда в Франция не е на 4 лв за кг ....А то не е само мед, ами майки отводки, прашец ...
Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека
Ако тук в България някой иска да наеме помощник пчелар за подобен пчелин какви ли условия за пребиваване и заплащане ще предложи? И ако не е местен работник ще го настани в хотел и ще му даде автомобил да ходи на работа и ползва в свободното си време ли? Предполагам, че и почивен ден няма да му дава, а за бонуси да не говорим.
пп. На Матеев младши ще му е за урок.Направи добро...........
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))