Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
Не съм съгласен с уважаемия модератор.Мъртвото пространство се опитвам да разреша с точни размери/–2–3 мм/ и точна преценка на кг.мед в долния корпус.Миналата зима ядох опалака. От 6 бр.–5 точно там зациклили и отлетели в небесните ловни полета.Но така е,от 3 години се уча на тези Рутки/единия е термос/.Ще видим тази зима.
Може и да не съм прав,и тогава ще се примеря с количествата восък оставащи в кошера,а не на кантара.
И какво точно не си съгласен с мен като няколко реда по - долу казваш, че си ял опалака/не знам какво значи това/ и опровергаваш казаното? Ако този восък се остави то пчелите ще се придвижат по него. Дори може да има и килийки с мед от които да си помогнат при нужда. Виждали сме го това когато вадим меда. В дадени моменти може малко да се почиства за да не се натрупва прекомерно. В естествените жилища на пчелите кой го почиства? Ха, ха.....молеца. Всячески се мъчим да им пречим на пчелите, а е необходимо понякога да се съобразяваме и с тях. От къде ще намерят восък когато няма восъкоотделяне? Сами знаете, че има елементи в кошера които са построени със стар восък или се лъжа? Ето откъде ще си го набавят. Другото което е, че те в естествените си жилища закрепват така питите си, а в кошерите не знаят, че пчеларя го е направил и продължават да го правят защото виждат, че питата виси и ги застрашава. Именно това мъртво пространство.