Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6769

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Ако качат видеото със Украинеца от лекцийте в Варна го изгледай, има над какво да се замисли човек.
    Само той ли да го гледа и да се замисля или може и други?

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Само той ли да го гледа и да се замисля или може и други?
    Ами другите си мислят, че живея в страната на чудесата или съм лъжец и затова не виждам смисъл да се обръщам към тях. С Рости се познаваме и мисля, че щом му казвам нещо ще си направи труда да го провери.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Ами другите си мислят, че живея в страната на чудесата или съм лъжец и затова не виждам смисъл да се обръщам към тях. С Рости се познаваме и мисля, че щом му казвам нещо ще си направи труда да го провери.
    Неее, не живееш там. Аз живея там, а за другото не знам. Ти ще кажеш как е. Абе и ние ще хвърлим едно око, ей така - от любопитство.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    За изчеването на пилото писах преди 2 седмици, не не се прие като вярно! Имам пчелини и в района на Карлово, в събота ги преглеждах, пилото е изчезнало. Сушата е стопила запасите от храна.
    В неделя гледах пчелите в района на София, положението е същото, имах експериментална отводка, майката е започнала да снася. Но в силните семейства пилото е само люпищо се.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Вълчан Виж публикацията
    За изчеването на пилото писах преди 2 седмици, не не се прие като вярно! Имам пчелини и в района на Карлово, в събота ги преглеждах, пилото е изчезнало. Сушата е стопила запасите от храна.
    В неделя гледах пчелите в района на София, положението е същото, имах експериментална отводка, майката е започнала да снася. Но в силните семейства пилото е само люпищо се.
    Така е и други писаха, но аз не вярвах. Оказа се че е така и при мен. Няма пило, няма пчели, намаляли запасите. Нещо не се връзват нещата но за съжаление е така. Не мога да си обясня къде е меда като не се гледа пило?

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Положението е много сложно. От доста време го наблюдавам и събирам мнения на колеги. Ако зимата се окаже тежка и с тези малки запаси и слаби семейства мора ще е много голям. Другото което е, че при подхранване не правят пило, задръстват, ограничават майката. Още една спънка която води също до отслабване. Нектар не вкараха почти никакъв, а колкото вкараха колегите го дръпнаха надявайки се да го наваксат с подхранване, но се получава горното което казах.

И кое му е сложното на положението? При положение, че не е валяло от Юни. Семействата свиха пилото още през Юли, а където имаше слънчоглед, беше много силна паша и пчелите общо взето изоставиха гледането на пило. А майка, която веднъж е намалила яйцеснасянето драстично, няма как да я накараш да го удвои, ако ще с фуния да я наливаш. Тези, които даваха сироп през Август, лично според мен сгрешиха и допълнително изтормозиха пчелите, карайки ги да го преработват при липса на прашец. Иначе августовските пчели, като не са гледали пило са си физиологично запазени и няма проблем да си изкарат зима, имам предвид тези които не са тормозени със "стимулиране", така че, аз невиждам повод за притеснение.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •