Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6769

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Те нямат избор, или натискат на развитие или умират. И при мен е така запасните майки на 2 рамки пчели - 1 рамка пило и кошер на 10 рамки пчели - 1 рамка пило.
    Значи, според тебе основните щом не натискат на развитие, ще умрат.
    П.П. Аз говоря за развити отводки, не за 2 пити пчели.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    И при мен положението не е по-различно. Отварях една контрола преди 10-ина дни. Положението бе точно както колегата rosty_sz, го бе описал преди няколко дни, сякаш бе преглеждал моите кошери Общо взето пилото е много малко за сезона, въпреки подхранването 2 х хранилка рядък сироп + лимонена киселина на седмица, продължават да снасят само младите майки, които имат пило на 3-4 рамки. Масово преди 10 дни бяха на 2-3 рамки пило, а има няколко които бяха спрели и да снасят. Иначе при мен кошерите са прилични на пчела за сезона особено в сравнение с миналата година .
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Значи, според тебе основните щом не натискат на развитие, ще умрат.
    П.П. Аз говоря за развити отводки, не за 2 пити пчели.
    Друго имах в предвид. Силен кошер се влиае повече от околната среда и при намаляване на приноса (намалява храната) и майките спират да работят. А при по слабите семейства не и пука че е спрял приноса защото нямат потенциала според тях да изкарат зимата и рискуват. Това е моето менние, не кавам че е така.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Значи при много колеги положението е зле, очертава се тежка зима.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Аз не мога да се оплача, даже мога да се похваля. Кошерите преливат от пчели-плодник и магазин плътно покрити. Имат по 1-2 пити запечатено пило и малко осеменено. Запаси имат минимум 15-16кг. Даже 3-4 бяха напълнили по 1 магазин и го запечатваха, та им го ротирах под плодника. Напълно нормално положение. Чакам зимата та да бича рамки и да се готвя за догодина.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Аз не мога да се оплача, даже мога да се похваля. Кошерите преливат от пчели-плодник и магазин плътно покрити. Имат по 1-2 пити запечатено пило и малко осеменено. Запаси имат минимум 15-16кг. Даже 3-4 бяха напълнили по 1 магазин и го запечатваха, та им го ротирах под плодника. Напълно нормално положение. Чакам зимата та да бича рамки и да се готвя за догодина.
    Всичко зависи от това дали е валяло. При колеги валя 3 пъти това лято и сега е добре. При мен нито капка, плодовете исъхнаха на дърветата и няма нищо да цъфти.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Слънчо, виж какво пише Вълчан, значи не само при мен се получава липсата на пило, както бях писъл по рано. За мен това е + защото третирам с ОК преди да започне майката да снася пилото което ще зимува и така акара не го уврежда допълнително.

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Слънчо, виж какво пише Вълчан, значи не само при мен се получава липсата на пило, както бях писъл по рано. За мен това е + защото третирам с ОК преди да започне майката да снася пилото което ще зимува и така акара не го уврежда допълнително.
    Нима си мислиш ,че майката ще започне да снася сега след 15 септември ,аз бих заложил на 1 декември ако познаят за меката зима и запасите ще са решаващи.Най добре затвори майките в изолатор по препоръка на украинеца и така ти ще определяш кога да пронасят.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от радо Виж публикацията
    Нима си мислиш ,че майката ще започне да снася сега след 15 септември ,аз бих заложил на 1 декември ако познаят за меката зима и запасите ще са решаващи.Най добре затвори майките в изолатор по препоръка на украинеца и така ти ще определяш кога да пронасят.
    При мене майките си дават почивка началото на август, а началото на септември започват да снасят зимните пчели, но не знам на това топло време кога ще спре пак.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •