Валко,много те моля,когато решиш да пишеш да прочетеш внимателно текста на поста на когото ще опонираш.След това да асимилираш написаното /ако имаш тази способност/и тогава да пишеш.Пак пишеш неподготвен с домашното.Или щото видя ,че пред поста стои ник Гогол?Толкова ли много ти действа сугестиращо този ник?Ще се опитам да го сменя заради теб,просто те съжалявам.
Сега по твоето опониране.Никъде не съм писал че съм хитър,напротив,много съм прост.Но пчелите ми.иии....и/с–вата/ са много хитри.По–хитри са и от теб.Те си решават докога ще дъндуркат търтеите.Не съм правил селекция,както ти умнико пишеш.Те са си направили селекцията.Впрочем,за какви десетина търтеи говориш ?Ти ''с ума съшол''? Тия десетина които Ти имаш в кошерите си са изтърсачета,те не вършат работа,те са евнуси в харема на падишаха.Аз ти говоря за самци,расови жребци от пчелна колония,които са до 2–3 пъти по –големи от тези които ти сега си отглаждаш.
Още малко и ще ме изкараш виновен за тоталния упадък в нашето пчеларство,като заповядвам на моите пчели да унищожат всички търтеи.С това изречение си казвам мнението и за състоянието на пчеларството у нас от една друга тема,че ме мързи да пиша вече.
Виждаш ли сега Валко,колко много трябваше да пиша,за да отговоря на една твоя неподготвеност по въпроса.Изморих се!!!!
Или просто искаш да бъдеш актуален в този форум?Само не ставай за посмешище.И още нещо–накарай учителката си по правопис/нали така писа–пишеш с учителка/ да ти опресни знанията.Беше започнал да доизкусуряваш изреченията,ама напоследък много фалиш.Успех във всичко,Валко!!!
Валентине, извини ме. Съжалявам за загубеното ти време.Трябваше да кача линк. Ето къде съм описал случая https://www.pushalka.com/forum/viewt...2&p=7799#p7799
Този пост е редактиран от rumenggr; 04.09.2017 в 13:38.
Предполагах, предполагах... Аре приятно ти търсене на чест и достойнство, тук, там или където и да е.![]()
Смятам повече да не ти чета постовете,не си сменяи ника,след като отстраняваш маиките които гледат търтеи през есента ,това не е ли селекция не на пчелите ,а на пчеларя.Наду ми главата с този правопис това е пчеларски форум .Писах мнение не че видях твоя ник а видях че пишеш глупости,пчелите знаят наи добре до кога да отглеждат търтеи,те са оцеляли и без твоите жалки опити за вмешателство в техния подреден живот.
Валко,никого не задължавам да чете постовете ми.Така че,решението ти по този въпрос е неоспоримо.
Отново те питам–къде,в кой пост пиша че селектирам майки с непоносимост към търтеите през есента Ако това твое мнение се е породило от пост 4012 ,излиза че не четеш както трябва.Пиша –''имам експериментални нукове.......''. Но те са със съвсем друга насоченост.Ако оживеят до пролетта,май,юни ще те осведомя лично как е минал експеримента с тези нукове Все още майките са девствени.
Въобще не ме интересува докога майката ще снася неоплодени яйца.Интересуваме една друга нейна даденост и напролет може би ще се изясни. Това е Валко селектирането ми.аРзбира се,малко силно казано.
Свищарката пронесла тия дни. Засеменила 2 пити бързо-бързо.
А за самосменните майки- в единия кошер все още са двете (вероятно работят и двете). В другия видях само младата. Търтеите са нормално тук-там по някой. 5-10-20 търтея на кошер.
Доста кърлежи се виждат по пчелите. Или мравчената киселина и Фурмитома не действат на запечатеното пило, или пък нямат 90-95% ефективност, както ги хвалят.
П.П. Залагам на първото.![]()
Вчера след обяд ходих да храня, и на пчелина никакво движение. Една пчела не видях да излиза или влиза от кошер все едно е -20 градуса, само хранилките пълни с пчели, чакат меТо в тая пустиня на вън няма какво да правят, но поне за вода да ходят или вече и пило няма. В събота ще погледна в един кошер какво става. Надявам се да съм и ги побутнал да работят както им създадох работа като свалих меда и им давам сироп ама дали?!
В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))