Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 403 от 677 ПърваПърва ... 303353393401402403404405413453503 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 4,021 до 4,030 от общо 6768
    Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Намерил се кой да ми говори за чест, подмятания...
    Не. Грешиш. Няма да се намери такъв човек. Късно е! За тези думички съм говорил с децата си и те вече знаят значението им. На твоите въпроси отговорих достатъчно ясно.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от валко Виж публикацията
    Добре че не сме всички хитри като Гогол ,ще останат селата без кочове,аз няма да гледам търтеи да гледат другите аръм тарикат ,ами всички ако са като тебе обричаш всички късни самосмени на провал.Какво постигаш с тази селекция,колко ще подядът тези 10 тина търтия които има в семествата сега.
    Валко,много те моля,когато решиш да пишеш да прочетеш внимателно текста на поста на когото ще опонираш.След това да асимилираш написаното /ако имаш тази способност/и тогава да пишеш.Пак пишеш неподготвен с домашното.Или щото видя ,че пред поста стои ник Гогол?Толкова ли много ти действа сугестиращо този ник?Ще се опитам да го сменя заради теб,просто те съжалявам.
    Сега по твоето опониране.Никъде не съм писал че съм хитър,напротив,много съм прост.Но пчелите ми.иии....и/с–вата/ са много хитри.По–хитри са и от теб.Те си решават докога ще дъндуркат търтеите.Не съм правил селекция,както ти умнико пишеш.Те са си направили селекцията.Впрочем,за какви десетина търтеи говориш ?Ти ''с ума съшол''? Тия десетина които Ти имаш в кошерите си са изтърсачета,те не вършат работа,те са евнуси в харема на падишаха.Аз ти говоря за самци,расови жребци от пчелна колония,които са до 2–3 пъти по –големи от тези които ти сега си отглаждаш.
    Още малко и ще ме изкараш виновен за тоталния упадък в нашето пчеларство,като заповядвам на моите пчели да унищожат всички търтеи.С това изречение си казвам мнението и за състоянието на пчеларството у нас от една друга тема,че ме мързи да пиша вече.
    Виждаш ли сега Валко,колко много трябваше да пиша,за да отговоря на една твоя неподготвеност по въпроса.Изморих се!!!!
    Или просто искаш да бъдеш актуален в този форум?Само не ставай за посмешище.И още нещо–накарай учителката си по правопис/нали така писа–пишеш с учителка/ да ти опресни знанията.Беше започнал да доизкусуряваш изреченията,ама напоследък много фалиш.Успех във всичко,Валко!!!

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от rumenggr Виж публикацията
    Миналата есен се сблъсках с точно такъв случай! Писал съм за него. Тогава зададох въпрос, но не ме отразиха.
    Това не го видях. Два часа четох, и не мисля да си съсипвам очите повече за да доказвам....

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Това не го видях. Два часа четох, и не мисля да си съсипвам очите повече за да доказвам....
    Валентине, извини ме. Съжалявам за загубеното ти време.Трябваше да кача линк. Ето къде съм описал случая https://www.pushalka.com/forum/viewt...2&p=7799#p7799
    Този пост е редактиран от rumenggr; 04.09.2017 в 13:38.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Предполагах, предполагах... Аре приятно ти търсене на чест и достойнство, тук, там или където и да е.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Погледни ги утре или друг ден/ако имаш възможност,разбира се.Не можеш да уйдисваш на всеки./.Тогава предположението ми ще е ще добие по–реална форма.Но,въобще не се притеснявай.Ако останат и двете до пролетта,ще се кефиш да ги гледаш как сноват на 2 съседни пити,като совалки на много машинничка по Татово време.И на края ще остане едната.Понякога–старата.
    При мен търтеите изчезнаха преди 10–на дена,а имам експериментални нукове.Но наоколо пчелини бол.Все някъде ще има останали расови самци.Наличието на търтеи в дадено с–во не говори добре за майката.Отбележи си ги и догодина ги смени.Поне аз така правя и съм доволен.Не е задължително,разбира се.
    Смятам повече да не ти чета постовете,не си сменяи ника,след като отстраняваш маиките които гледат търтеи през есента ,това не е ли селекция не на пчелите ,а на пчеларя.Наду ми главата с този правопис това е пчеларски форум .Писах мнение не че видях твоя ник а видях че пишеш глупости,пчелите знаят наи добре до кога да отглеждат търтеи,те са оцеляли и без твоите жалки опити за вмешателство в техния подреден живот.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Наду ми главата с този правопис това е пчеларски форум .
    Това, че е пчеларски форум не значи, че не трябва да се пише съобразно граматиката ни. И да ви кажа честно. В използването на граматиката и двамата сте от един дол дренки. С извинение към Гогол.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Смятам повече да не ти чета постовете,след като отстраняваш маиките които гледат търтеи през есента ,това не е ли селекция не на пчелите ,а на пчеларя а,пчелите знаят наи добре до кога да отглеждат търтеи,
    Валко,никого не задължавам да чете постовете ми.Така че,решението ти по този въпрос е неоспоримо.
    Отново те питам–къде,в кой пост пиша че селектирам майки с непоносимост към търтеите през есента Ако това твое мнение се е породило от пост 4012 ,излиза че не четеш както трябва.Пиша –''имам експериментални нукове.......''. Но те са със съвсем друга насоченост.Ако оживеят до пролетта,май,юни ще те осведомя лично как е минал експеримента с тези нукове Все още майките са девствени.
    Въобще не ме интересува докога майката ще снася неоплодени яйца.Интересуваме една друга нейна даденост и напролет може би ще се изясни. Това е Валко селектирането ми.аРзбира се,малко силно казано.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Един ЛР8 осиротял-заложил свищеви майчила. Дали не е загинала майката от мравчената киселина....
    Свищарката пронесла тия дни. Засеменила 2 пити бързо-бързо.
    А за самосменните майки- в единия кошер все още са двете (вероятно работят и двете). В другия видях само младата. Търтеите са нормално тук-там по някой. 5-10-20 търтея на кошер.
    Доста кърлежи се виждат по пчелите. Или мравчената киселина и Фурмитома не действат на запечатеното пило, или пък нямат 90-95% ефективност, както ги хвалят.
    П.П. Залагам на първото.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Вчера след обяд ходих да храня, и на пчелина никакво движение. Една пчела не видях да излиза или влиза от кошер все едно е -20 градуса, само хранилките пълни с пчели, чакат ме То в тая пустиня на вън няма какво да правят, но поне за вода да ходят или вече и пило няма. В събота ще погледна в един кошер какво става. Надявам се да съм и ги побутнал да работят както им създадох работа като свалих меда и им давам сироп ама дали?!

Страница 403 от 677 ПърваПърва ... 303353393401402403404405413453503 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •