Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6773

Преглед на хибрид режима

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Втора успешна самосмяна. И двете майки работят на една пита. Има ли “някаква вероятност“ да изчезне младата майка. Има ли някой запознат с такива наблюдения. Или за всеки случай да взема да смачкам старата.
    Все още не е успешна. Когато остане само младата то тогава ще е успешна. Ако младата снася добре ще е по - добре да премахнеш старата. Но при положение, че си сигурен. Някои ще кажат - остави ги. Да, но не се знае каква вариация ще задействат пчелите и да не остане кошера без майка.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    ... Да, но не се знае каква вариация ще задействат пчелите и да не остане кошера без майка.
    Пчелите ще изберат вариация отработена милиони години, а пчеларят само от няколко години.Съдейки по това , че пчелите успешно преживяват милиони години без човешка грижа , а ежегодно мрат семейства обгрижвани от пчелари, ми се струва , тяхната вариация май ще да е по-вярната.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Пчелите ще изберат вариация отработена милиони години, а пчеларят само от няколко години.Съдейки по това , че пчелите успешно преживяват милиони години без човешка грижа , а ежегодно мрат семейства обгрижвани от пчелари, ми се струва , тяхната вариация май ще да е по-вярната.
    Да. Все си мислите, че пчелите са много умни, че виж били просъществували милиони години. Да ама не. Напротив - много са прости. Една оса ги бие по всички показатели. Та нищо чудно да останат и без майка при две налични, но сега няма да обяснявам причини по които това може да се случи. Първо да разберем от Вальо дали младата снася със сигурност. Иначе нямам нищо против да поразчепкаме материала.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Съгласен съм със Зуница .
    Пчелите ще изберат по-добрата майка .
    Прости хора съм видял много , а прости пчели не .

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.03.2017
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Да. Все си мислите, че пчелите са много умни, че виж били просъществували милиони години. Да ама не. Напротив - много са прости.

How to train a Bumblebee

Bees can count

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Sylvie Виж публикацията
    Силвия, харесваш ли фокуси? Ще ти разясня един от примерите които си дала по горе.
    Плочката напоена с нектар и вързана с конче. Как става фокуса тук? Пчелата или по - точно бомбуса усеща аромата на нектара и опирайки главата си в стъклото поставено над плочката се стреми да влезе под него по - най късия път, мъчейки се да се захване за гладката повърхност. Там обаче е поставен конеца за който е вързана плочката и стремейки се да се закачи за нещо бомбуса се захваща за конеца. Както казах стремейки се да се мушне под стъклото, той избутва плочката навън. Силата е насочена съвсем в друга посока. Ако конеца е поставен малко в страни, тази пчела - бомбус едва ли ще се сети за него. В това се състои именно фокуса тук. Жалкото е друго обаче, че този опит го правят учени, тоест умни хора. Гледай им акъла и им крой гащи.

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.03.2017
    Цялото видео ли гледа? Текста чете ли? Ако да и пак твърдиш тези неща, май нямаме какво да си говорим. Ако пък не - прочети текста, може пък да разбереш, че грешиш.

Но се отклонихме нещо от темата.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Sylvie Виж публикацията
    Цялото видео ли гледа? Текста чете ли? Ако да и пак твърдиш тези неща, май нямаме какво да си говорим. Ако пък не - прочети текста, може пък да разбереш, че грешиш.

Но се отклонихме нещо от темата.
    Да, наистина няма за какво да си говорим.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    бургас
    Добре че не сме всички хитри като Гогол ,ще останат селата без кочове,аз няма да гледам търтеи да гледат другите аръм тарикат ,ами всички ако са като тебе обричаш всички късни самосмени на провал.Какво постигаш с тази селекция,колко ще подядът тези 10 тина търтия които има в семествата сега.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от валко Виж публикацията
    Добре че не сме всички хитри като Гогол ,ще останат селата без кочове,аз няма да гледам търтеи да гледат другите аръм тарикат ,ами всички ако са като тебе обричаш всички късни самосмени на провал.Какво постигаш с тази селекция,колко ще подядът тези 10 тина търтия които има в семествата сега.
    Валко,много те моля,когато решиш да пишеш да прочетеш внимателно текста на поста на когото ще опонираш.След това да асимилираш написаното /ако имаш тази способност/и тогава да пишеш.Пак пишеш неподготвен с домашното.Или щото видя ,че пред поста стои ник Гогол?Толкова ли много ти действа сугестиращо този ник?Ще се опитам да го сменя заради теб,просто те съжалявам.
    Сега по твоето опониране.Никъде не съм писал че съм хитър,напротив,много съм прост.Но пчелите ми.иии....и/с–вата/ са много хитри.По–хитри са и от теб.Те си решават докога ще дъндуркат търтеите.Не съм правил селекция,както ти умнико пишеш.Те са си направили селекцията.Впрочем,за какви десетина търтеи говориш ?Ти ''с ума съшол''? Тия десетина които Ти имаш в кошерите си са изтърсачета,те не вършат работа,те са евнуси в харема на падишаха.Аз ти говоря за самци,расови жребци от пчелна колония,които са до 2–3 пъти по –големи от тези които ти сега си отглаждаш.
    Още малко и ще ме изкараш виновен за тоталния упадък в нашето пчеларство,като заповядвам на моите пчели да унищожат всички търтеи.С това изречение си казвам мнението и за състоянието на пчеларството у нас от една друга тема,че ме мързи да пиша вече.
    Виждаш ли сега Валко,колко много трябваше да пиша,за да отговоря на една твоя неподготвеност по въпроса.Изморих се!!!!
    Или просто искаш да бъдеш актуален в този форум?Само не ставай за посмешище.И още нещо–накарай учителката си по правопис/нали така писа–пишеш с учителка/ да ти опресни знанията.Беше започнал да доизкусуряваш изреченията,ама напоследък много фалиш.Успех във всичко,Валко!!!

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •