Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6769

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Магазините са зазимени и те
    Сложих Хербал стрип и паднаха по 10 - 15 акара, след някой ден ще мина контролно някой кошер с друг препарат. Иначе край с работата по кошерите за тази година, остана само похранване
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри wp_ss_20170824_0002.png‎   wp_ss_20170824_0003.png‎  

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    В сряда отворих една контрола от 10-ина бройки и се изненадах, че все още има някакъв принос които е в плюс за семействата. Иначе средно от отворените, същите са с 5-6 разновръстни рамки с пило. От неделя започвам да им давам рядък сироп, за да стимулирам майките към снасяне. Веднага след приключване на ваденето и зазимяването на семействата ги третирах еднократно чрез опушване с ОК. Направих малко августовски отводки. В три последователни недели ще ги третирам с "Митак". От последното прехвърляне в РФ се върнаха оплодени около 60%, което е учудващо малко. Вероятно прелетните птици се готвят за миграция поради което направих последно за сезона прехвърляне. Към момента са подготвени почти 10% резервни майки зазимени в РФ на по 5 рамки. Остава хамалогията по дооправянето и доизграждането на пчелина.
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Nik, връщаш ли ги по кошерите за обиране магазините преди да ги наредиш на комин? Ако не, не се ли трупат много пчели опитващи да влязат в тях?
    Никога не съм оставял така само под навес и не знам каква е практиката.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Nik, връщаш ли ги по кошерите за обиране магазините преди да ги наредиш на комин? Ако не, не се ли трупат много пчели опитващи да влязат в тях?
    Връщам ги и след това на комини. Не ползвам никакви препарати.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Когато медовите рамки не са почистени в тях се образуват кристалчета,които на следващата година,въпреки,че пчелите ги почистват, "заразяват" новия мед и го провокират да кристализира по-бързо,а не е изключено и да "бетонира".Особено опасно е това да се случи с плодникови рамки....

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    А чували ли сте за напръскване предварително на питите с вода?

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Как килийка по килийка ли?Иначе пръскам и ВО..Но не мога да си представя rosti как пръска 100 магазина....по няколко пъти в годината.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Как килийка по килийка ли?Иначе пръскам и ВО..Но не мога да си представя rosti как пръска 100 магазина....по няколко пъти в годината.
    Имам чувствто, че понякога падате от небето. При толкова технологии и машини мисля, че това няма да е проблем. Четете бе хора, четете. Както казва един наш колега тук. Господ/ Тимъти Лий/ е дал интернет.

Рости, ако ги оставиш непочистени, макар и плътно затворени, ще стане страшо. Пчелите надушват меда и като не могат да влязат там ще налетят кошерите, макар те да са на разстояние. Настава сеч, която много трудно се спира. Това от собствен опит с 2-3 непочистени от 150.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    За това съм сигурен че така ще стане и затова ми стана чудно. Аз ги държа необрани в плътно затварящи се помещения. Това само за светлите. Тъмните връщам веднага по кошерите. Като връщам необрани за следващия медосбор с нищо не пръскам и не забелязвам тенденции към бърза кристализация. Това което обаче е задължително е да утроя броя на поилките за два до три дни след поставянето на корпусите. Ползват огромни количества вода да ги изчистят и наистина е по добре да се пръскат.

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 13 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 13 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •