Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 391 от 677 ПърваПърва ... 291341381389390391392393401441491 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,901 до 3,910 от общо 6768
    Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    А в Търновско цъфна акацията, мързи ме да кача снимките. Аз по два магазина ли да слагам?
    Аааа, чакай. Ти не беше ли с корпуси. Къде се буташ у магазините.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Един въпрос. Ако на 03.08 съм третирал с оксална киселина, и на 13.08 с мравчена, до края на месеца ако напълнят магазините, меда ще бъде ли годен за хората? Или да им го оставям за пчелите.
    За беля тая година реших да третирам рано и да изпробвам и мравчена.
    И какво да му е на меда, той съдържа тия две киселини, но ми се струва, че си сбъркал поредността и времето на третиране.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Е аз ако знам какво му е на меда, няма да питам. А и не мисля че тия 2 киселини се съдържат чак в такива дози, каквито ние слагаме в кошерите.А за третирането-що да съм го объркал, ако слагам варостоп, нали се слага пак в началото на август. Фатката е че все още носят в магазините и не съм го очаквал това в тия жеги. Както и да е.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Е аз ако знам какво му е на меда, няма да питам. А и не мисля че тия 2 киселини се съдържат чак в такива дози, каквито ние слагаме в кошерите.А за третирането-що да съм го объркал, ако слагам варостоп, нали се слага пак в началото на август. Фатката е че все още носят в магазините и не съм го очаквал това в тия жеги. Както и да е.
    Та ти да не наливаш в килйките киселините, те са летливи и сравнително бързо се изпаряват. Що касае третирането, ефективното третиране е август с МК и октомври с ОК. Пък ти ако искаш всеки месец третирай с всички препарати, които се предлагат в търговската мрежа.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Тук не си прав.С ОК се третира целогодишно.Ако се хване момента през интервал от време с няколко третирания може да не третираш октомври.А и не се знае да ли дядо Боже ще да де ли време да се отворят кошерите тогава.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Тук не си прав.С ОК се третира целогодишно.Ако се хване момента през интервал от време с няколко третирания може да не третираш октомври.А и не се знае да ли дядо Боже ще да де ли време да се отворят кошерите тогава.
    Друмев, аз споделям опит от моята практика. Какъв е смисъла да си утежняваш живота, а и този на пчелите, след като има достатъчно ефективни методи, но всеки башка луд.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Аз винаги третирам само с един препарат.Ако използваш различни не можеш да разбереш кой е по ефективен.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Аз винаги третирам само с един препарат.Ако използваш различни не можеш да разбереш кой е по ефективен.
    Те и акарите така си мислят .

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Та ти да не наливаш в килйките киселините, те са летливи и сравнително бързо се изпаряват. Що касае третирането, ефективното третиране е август с МК и октомври с ОК. Пък ти ако искаш всеки месец третирай с всички препарати, които се предлагат в търговската мрежа.
    Абе, ако на 03.08 на 39 градуса съм знаел че температурите ще паднат с 20 градуса поне оксалната да не бях слагал. И ако режеш да спреш с тия забележки...май нищо съществено не каза по въпроса. Ама продължаваш да се обаждаш.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Абе, ако на 03.08 на 39 градуса съм знаел че температурите ще паднат с 20 градуса поне оксалната да не бях слагал. И ако режеш да спреш с тия забележки...май нищо съществено не каза по въпроса. Ама продължаваш да се обаждаш.
    Напротив, казах достатъчно съществено нещо, друг е въпроса, ти как си го асимилирал. При третиране с какъвто и да е препарат, трябва да си наясно с начина му на въздействие и от то насетне, да търсиш точното време, през което да го приложиш. За това има писано къде ли не, а за по-мързеливите има клипове в нета
    Този пост е редактиран от kuline; 17.08.2017 в 13:08.

Страница 391 от 677 ПърваПърва ... 291341381389390391392393401441491 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •