Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 32 от 40 ПърваПърва ... 223031323334 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 311 до 320 от общо 395
    VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    А как стоят нещата, когато се ползва райски газ (амониева селитра)?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Имало я. Тия дни, току виж се появила обява: "Продавам флакон с райски газ. Ползвайте го както искате. Орално, перорално, а...но"
    Ще, ще. Аз ще съм опитното зайче. По-точно - търтовките, които имам в изобилие. Ефекта от вирусното заболяване по пчелите вече се прояви. Масово са останали без майки, някои съвсем наскоро. Чакам да видя в събота дали са приели майките с етер и после ще експериментирам с диазотния оксид и здраво обединяване на по три търтовки в едно и придаване на майка. С етера при мен се получава много конденз и пчелите са като къпани, залепнали по плоските мокри повърхности на стените и дъното. Ще вида с райския газ как ще е.
    За амониевата селитра след умуване с тсц, стигнахме до извода да се увие дозата във фолио и тогава да се пусне в пушалката. Поръчани са и дози газ в патрончета. Търся донор на стар сифон, някой, ако има непотребен, бих почерпил да го получа по Еконт.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Ще, ще. Аз ще съм опитното зайче. По-точно - търтовките, които имам в изобилие. Ефекта от вирусното заболяване по пчелите вече се прояви. Масово са останали без майки, някои съвсем наскоро. Чакам да видя в събота дали са приели майките с етер и после ще експериментирам с диазотния оксид и здраво обединяване на по три търтовки в едно и придаване на майка. С етера при мен се получава много конденз и пчелите са като къпани, залепнали по плоските мокри повърхности на стените и дъното. Ще вида с райския газ как ще е.
    За амониевата селитра след умуване с тсц, стигнахме до извода да се увие дозата във фолио и тогава да се пусне в пушалката. Поръчани са и дози газ в патрончета. Търся донор на стар сифон, някой, ако има непотребен, бих почерпил да го получа по Еконт.
    За сифоните мисля, че мога да ти помогна, но трябва да проверя "хазайката" дали не е почистила :smile: . За търтовките, те ускорявам. Как не намери време да провериш, какво се случва с въпросните семейства, та чакаш да станат търтовки?

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    ... . За търтовките, те ускорявам. Как не намери време да провериш, какво се случва с въпросните семейства, та чакаш да станат търтовки?
    Ще видиш догодина така ли ще направя! Сега - новобранска работа, ама така се учи човек.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Боеприпасите вече са осигурени! Търси се оружието, че оня, дето продаваше сифон се смота.
    А това с конденза и подмора вече го изяснихме - предозирал си! Дозата трябва да е по-малка и да се подава в две-три впръсквания, дълги не повече от 3 сек. Охлаждането е прекалено силно. Днес по ръката ми само скреж дето не се образува.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Ще видиш догодина така ли ще направя! Сега - новобранска работа, ама така се учи човек.
    Агро преносителя на много от вирусните е Вароа, трябва много сериозно третиране със сериозен препарат.
    Поне така мисля.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Ще,ще!!! Ще узрееш като дива круша,но ти трябва доста време като нея.Пък и личното ти его е на висота.Приема само на определени честоти.Сега обедини красивите търтовки,придай им нови майки,и догодина,напролет поръчай при някой майко производител повечко майки.Да са ранни,затова поръчвай отсега. А за грешките от ново бранството–те са повторяеми и повече,зависи от коя камбанария поглеждаме на съветите които се сипят покрай нас,като фоейрверки по девети септември.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Агро преносителя на много от вирусните е Вароа, трябва много сериозно третиране със сериозен препарат.
    Поне така мисля.
    Жоре,кого да третираме сериозно?Акара или пчелите? Първия абзац от изречението ти е абсолютно точно,но после....е.Някъде бях постнал за тази гадина какво допринася на пчелите–2 ли 3 цитатчета от ерудирани личности или институции.Но колегата не приема съвети и информация от такива като нас и ги е подминал като японски скоростен влак гара Буново.Затова ще има повтаряне на първи клас,пък може и потретване.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    В Базар.бг има в продажба няколко сифона. Думи ьа търсене " сифон газиране"

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Боеприпасите вече са осигурени! Търси се оружието, че оня, дето продаваше сифон се смота..
    Тези камъни са в моята градина май, само дето не съм казал, че продавам. Стига с тая меркантилност, бе индженерина.
    Агро, проверих за сифоните, както ти казах, но се оказа, че не са от тези с патрон, а модел, който се пълни предварително с газираната течност. Съжалявам, ама оружието няма да стане .

Страница 32 от 40 ПърваПърва ... 223031323334 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •