Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
Ще, ще. Аз ще съм опитното зайче. По-точно - търтовките, които имам в изобилие. Ефекта от вирусното заболяване по пчелите вече се прояви. Масово са останали без майки, някои съвсем наскоро. Чакам да видя в събота дали са приели майките с етер и после ще експериментирам с диазотния оксид и здраво обединяване на по три търтовки в едно и придаване на майка. С етера при мен се получава много конденз и пчелите са като къпани, залепнали по плоските мокри повърхности на стените и дъното. Ще вида с райския газ как ще е.
За амониевата селитра след умуване с тсц, стигнахме до извода да се увие дозата във фолио и тогава да се пусне в пушалката. Поръчани са и дози газ в патрончета. Търся донор на стар сифон, някой, ако има непотребен, бих почерпил да го получа по Еконт.
За сифоните мисля, че мога да ти помогна, но трябва да проверя "хазайката" дали не е почистила :smile: . За търтовките, те ускорявам. Как не намери време да провериш, какво се случва с въпросните семейства, та чакаш да станат търтовки?