Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6773

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Аз това с 3 корпуса се опитах да го направя на два кошера 8 рамкови.На единия се получи,но майката не я пуснах повече във първия корпус.Другия се рои,но пък майката беше последно във първи корпус.Не знам да ли греша,но винаги съм забелязал сваля ли майката в първи корпус и залагат маточници.

Потребител
    Регистриран
    27.07.2017
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Аз това с 3 корпуса се опитах да го направя на два кошера 8 рамкови.На единия се получи,но майката не я пуснах повече във първия корпус.Другия се рои,но пък майката беше последно във първи корпус.Не знам да ли греша,но винаги съм забелязал сваля ли майката в първи корпус и залагат маточници.
    Правил си всичко без да знеш защо и какво правиш.Не се опитвай да си налгаш волята над пчелите, да стане на твойто.Като. в айкидото направлявай им силата.Момента е много тънък.С постоянство вгодините ще се получи.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Пизо Виж публикацията
    Правил си всичко без да знеш защо и какво правиш.Не се опитвай да си налгаш волята над пчелите, да стане на твойто.Като. в айкидото направлявай им силата.Момента е много тънък.С постоянство вгодините ще се получи.
    Него лакомията го мори , тя му е големия проблем. Само пари са му в главата, а не ходи една свещ да запали за берекета тази година

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Него лакомията го мори , тя му е големия проблем. Само пари са му в главата, а не ходи една свещ да запали за берекета тази година

Че кой бяга от пари?Аз свещи като паля се долу ги паля за душманите,а на черква не ходя щото съм 4-то поколение партиец.Сега ако споделиш дали бъркам ще смети благодарни всички.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Че кой бяга от пари?Аз свещи като паля се долу ги паля за душманите,а на черква не ходя щото съм 4-то поколение партиец.Сега ако споделиш дали бъркам ще смети благодарни всички.
    Той живота ти показва да ли бъркаш,.щом не си доволен от него значи бъркаш. На църква може и да не ходиш, но е хубаво да подаряваш 10% ей така за благотворителност, той Господ ще ти ги върне в троен размер, затова не можеш да ме стигнеш, от горе не ти е позволенно

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Пизо, да ти е правило впечатление да ли майките който са излюпени от самосмяна, пак правят самосмяна по същото време(месец), може да не е на следващата, а да е след две,.три години.

Потребител
    Регистриран
    27.07.2017
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Пизо, да ти е правило впечатление да ли майките който са излюпени от самосмяна, пак правят самосмяна по същото време(месец), може да не е на следващата, а да е след две,.три години.
    Чак толкова внимание на обстоятествата не.Първо от20-ина години никога не съм правил отводка просто за да я направя.В началото дори от елитни които залагаха не правех от всяко,но при пренасянето ставаше нещо и оставаха без майки и варианта беше свищеви което не ме устройваше.Затова минах на варианта семейство което заложи за самосмяна и ми харесва задължително отводка (застраховка за гена). Няма точно време на колко залагат но на 3-тата година почти на 80%. Забелязах друго че както гледаш перфектно пило и бам маточници за самосмяна. Тази година 9 смениха майки,направих 3 отводки.Погледни от снимките на 20 номер.Тази майка е юлска самосмяна от 2013 година.Интересното при него е че всички правят кълбото м/ у 2-ри и 3-ти а той м/у 1-ви и 2-ри.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Пизо Виж публикацията
    ,но при пренасянето ставаше нещо и оставаха без майки и варианта беше свищеви.
    С какво ги возиш ако не е тайна. Аз моите ги джасам с трактора с ремаркето. Даже тия от задния капак в транспорта стоят на пътеката без даже да ги връзвам. Подскачат яко, ама майки не съм губил вече 4-та година. Тая година даже ги прибрах с пълни магазини, което не се препоръчва...ама пак нямах проблеми.
    П.П. За положението в северозападния- вчера прегледах 5-6 бройки. Търтеите не ги гонят още, паркират си спокойно, за разлика от други години... Чакам 4 майки самосменни да се оплодят и...зазимяваме.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Гледам вентилираха меда и в 3тия магазин и го събраха по към средата но запечатване почти няма, няма паша и няма восъкотоделяне. Утре започвам да въртя и незапечатан че закъснявам а искам около 15ти за третирам за акара.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Това че не запечатват е добре.Нямаш кражби.Пробва ли да им дръпнеш по една рамка от магазина.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 20 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 20 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •