Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 156

Разгънат преглед

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Бърз Виж публикацията
    Обаче има неща които свързани не с климата, а с биология на пчела и еднаково работят в различни климатични зони. Един пример, български колега пиши - http://lofant.com/grizhi-za-pchelnit...na-magazinite/
    Г-н Бърз уважавам мненията ви и ги следя с интерес. Обаче мисля че тази статия на българският колега не се връзва с тази статия на руските колеги относно Биологията на медоносната пчела тоест слабото семейство използва пашата за размножаване а силното за запасяване свързано е с изменение на анатомията тоест биологиата на пчелите. Дали за зимата трябва да гоним количество и дали не е за сметка на качеството на пчелите който ще зимуват с увеличаване на яйценосната дейност на майката чрез паша тоест повече от нормалното разбира се нямам в предвид гладуване на с-вото.
    Оптимальный размер (сила) пчелосемей
    Что такое сильная пчелиная семья?
    http://www.vancats.ru/Podvor_pchelov...PchelSemii.htm

П.П.Умувам с цел не да ви опонирам а да чуя мнението ви аз също търся оптимално развитие на максимален брой здрави пчели за зимата.
    П.П.От колега работейки в Канада /понеже я цитирахте/ знам че първата половина на септември вадят медът и от плодника дават ударно по 10литра сироп за запасяване с идеята да се запасят майката да спре да снася пчелите да се ограничат само в едик корпус ЛР за да може да съберат по голямо количество пчели в зимовника при строго определена температура и влажност. Нямам идея дали това се практикува и на други пчелини или само на този който работи, но така практикуват години наред с около1000пчелни семейства и зимната смрътност им е в рамките на 10-15 % много рядко достига 25% и те го отдават на Нозема Церане.
    Този пост е редактиран от Георги 1974; 23.07.2017 в 21:28. Причина: Допълнение

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •