Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 496 от 683 ПърваПърва ... 396446486494495496497498506546596 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 4,951 до 4,960 от общо 6828
    Потребител
    Регистриран
    13.09.2016
    Добре, разбрах, че ще върна магазина. А нужно ли е да третирам с нещо, щом пашата е свършила? Какви вируси има сега или вредители? Какво да взема?

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Ник,а таблата под горния корпус има ли мрежест отвор?
    И във нито един момент не съм си мислил,че майките изведени без летящи са НЕкачествени.Само търдя,че майките изведени в присъствие на вс генерации са по-качествени.И в момента имам от двата вида.Просто когато как дойде,но наблюденията ми са такива.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Това при мен може да се приложи сега след слънчогледа за подмяна на стара майка. Ако се оплоди добре, ако не връщаш старта и ако всичко мине по план пролетта имаш майка която ще развие много силен кошер. Аз при мен съм подменил всички майки.
    Ти може да си ги подменил, но те вече са минали през медосбор, но какво ли знам аз, пак ще ме метнат да ме оплюват. Ако си слушал лекцийте на Софрон той казва така. Аз продавам майки до август месец, от там на сетне си правя майки за мен и не продавам. Защо? Защо? Защо точно точно тези майки през август месец си оставя за него, а не априлските или майските или юнските. Защо казва, че после на пролетта неговите майки не се роят на рапицата? Предполагам, че и всички останали майко производители правят същото като него. Защо?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Ник,а таблата под горния корпус има ли мрежест отвор?
    И във нито един момент не съм си мислил,че майките изведени без летящи са НЕкачествени.Само търдя,че майките изведени в присъствие на вс генерации са по-качествени.И в момента имам от двата вида.Просто когато как дойде,но наблюденията ми са такива.
    Няма, изляло е дъска с отвор за прелка обърната на 180%. Аз просто останах очарован от тези майки, но да виддим как ще се представят за напред.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Ти може да си ги подменил, но те вече са минали през медосбор, но какво ли знам аз, пак ще ме метнат да ме оплюват. Ако си слушал лекцийте на Софрон той казва така. Аз продавам майки до август месец, от там на сетне си правя майки за мен и не продавам. Защо? Защо? Защо точно точно тези майки през август месец си оставя за него, а не априлските или майските или юнските. Защо казва, че после на пролетта неговите майки не се роят на рапицата? Предполагам, че и всички останали майко производители правят същото като него. Защо?
    Да аз това го писах и преди напълно съм съгласен с теб и аз съм на мнеие че августовските майки са най добри. Но цяла година работа по кошерите и сега искам да почивам. След 15тина дена вадя меда и забравям за кошери до 1018г. Всеки си има начин на работа, моя може да не е най-добрия, но на мен ми харесва.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Да аз това го писах и преди напълно съм съгласен с теб и аз съм на мнеие че августовските майки са най добри. Но цяла година работа по кошерите и сега искам да почивам. След 15тина дена вадя меда и забравям за кошери до 1018г. Всеки си има начин на работа, моя може да не е най-добрия, но на мен ми харесва.
    И аз съм напълно съгласен с тебе, но аз го казвам така- всеки си дроби в канчето по негово усмотрение и после сам си сърба чорбата, а какво има вътре си зависи от него. Никой не трябва да му е виновен после.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Е та като е минала през медосбор да не се е борила с мечка стръвница.
    С това твое Софрониево мнение заставащ срещу мнението на Брат Адам.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Всеки може да пробва и според неговите знания и възможности ще получи някакви резултати. В последствие всеки сам ще си решава да ли има някаква разлика или няма.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    То на мен ми се струва че Софрон винаги казва половината истина и остава по нещо не казано. Но съм забелязал че августовите майки имат много бурно развитие пролетта, но за съжаление и те рояват.
    П.С Като стана въпрос за медосбора, та то тогава майката е блокирана и все едно е на ваканция.

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.03.2017
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Силви, вдигна ли дъната ?
    Не. Още не съм.

Страница 496 от 683 ПърваПърва ... 396446486494495496497498506546596 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 51 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 51 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •