Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6773

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Ей за такова мислене държавата и държавниците са ни на това дередже. Всеки гледа собствения си г.з и си казва, аз ще си продам бурканите на дребно няма да платя на келешите данъци, а келешите си казват, аз като мога да крада ще крада, пука ми за другите. Всеки се крие и краде колкото може повече и никой не казва и дума, за да не чуят другите и те да започнат като него и да са му конкуренти. Не знам още колко поколения ще трябва да умрат,за да се промени сегашното положение. Не съм чул някоя напреднала държава да не казва какво производство има, за да не би другите държави да кажат- а бе вие много произвеждате и затова ще ви купуваме стоката на по ниска цена. Лично аз стигна ли до 100 кг средно на кошер ще го продавам меда много под цената на другите, белким се светнат, че по метода който работят файда няма.
    Всичко е много добре написано, ама не е за БГ!!!
    Принципно когато пазара е наситен, цената пада! А тук в БГ е още един повод за извиване на ръце...
    Държавен контрол няма въобще, или ако има е за дребния производител и като го набарат в крачка, жална му майка!!!
    Изкупвачите си се договорят още зимата сигурно каква ще е цената и толкова. Отделно като си набавят мед от Украйна, Китай и т.н. меска с нашия....
    Пример е Био меда. Къв е тоя био мед от слънчак а? Био само на хартия! Комшията ми е Био пчелар. Вади същия мед като качество както и аз, ама моя на 4 лв а неговия на 9 лв. примерно, после прекупвача всичко минава за био. Контрол от Държавата йок!
    Докато всеки гледа да се спасява поединично ще е така! И със сигурност нещата няма да са по-добре и тази година, въпреки значително по малкия добив!
    Ей погледнете цените на изкупвачите, разлика с миналата година има ли, даже надоло....

Автор
    Регистриран
    14.02.2015
    Пчеларски район
    Северозападен
    Цитат Първоначално публикувано от nikawr Виж публикацията
    Пример е Био меда. Къв е тоя био мед от слънчак а? Био само на хартия! Комшията ми е Био пчелар. Вади същия мед като качество както и аз, ама моя на 4 лв а неговия на 9 лв. примерно, после прекупвача всичко минава за био. Контрол от Държавата йок!
    Доколкото знам, био-сертифицираните могат да хранят само с био подхранки, восъка за основи трябва да е био-сертифициран и тн. Нали всички тия био допълнения му струват по-скъпо на био пчеларя. Даже инспекциите на сертифициращите си ги плащаш... Та от там идва разликата - за да добие 1кг био мед - разхода му е примерно 50% повече от разхода за 1кг конвенционален. Пък и био пчеларите би трябвало да пчеларстват в отдалечени от земеделие райони, където добивите са 1/3. Ако има био пчелини в населени места и около ниви, не знам що за инспекции им се правят?

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Иван_Барабан Виж публикацията
    Доколкото знам, био-сертифицираните могат да хранят само с био подхранки, восъка за основи трябва да е био-сертифициран и тн. Нали всички тия био допълнения му струват по-скъпо на био пчеларя. Даже инспекциите на сертифициращите си ги плащаш... Та от там идва разликата - за да добие 1кг био мед - разхода му е примерно 50% повече от разхода за 1кг конвенционален. Пък и био пчеларите би трябвало да пчеларстват в отдалечени от земеделие райони, където добивите са 1/3. Ако има био пчелини в населени места и около ниви, не знам що за инспекции им се правят?
    Еми а де, за това говоря. Аз нямам проблем с биото, даже ако трябва да съм честен, ако себизпълнява всичко по наредба тез 9-10 лв са малко. Ама действителността е друга....

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от nikawr Виж публикацията
    Всичко е много добре написано, ама не е за БГ!!!
    Принципно когато пазара е наситен, цената пада! А тук в БГ е още един повод за извиване на ръце...
    Държавен контрол няма въобще, или ако има е за дребния производител и като го набарат в крачка, жална му майка!!!
    Изкупвачите си се договорят още зимата сигурно каква ще е цената и толкова. Отделно като си набавят мед от Украйна, Китай и т.н. меска с нашия....
    Докато всеки гледа да се спасява поединично ще е така! И със сигурност нещата няма да са по-добре и тази година, въпреки значително по малкия добив!
    Ей погледнете цените на изкупвачите, разлика с миналата година има ли, даже надоло....
    За маната е нагоре цената, а аз такъв нед вадя основно. Въпроса е да ли тази година ще изкараме някаква мана?

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    За маната е нагоре цената, а аз такъв нед вадя основно. Въпроса е да ли тази година ще изкараме някаква мана?
    Миналата година август, слънчака го дадохме по 5 лв. Август, таз дали ще стигне толкова...

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    2 майчините семейства дръпнаха останалите много бързо след махането на дъската. Зимата ще подготвя повече инвентар и ще направя половината пчелин така.
    Тази година само 10 кошера. Иначе при мен пашата намаля въпреки че слънчогледа още цъфти. Иначе до сега 2 магазина средно за няколко дена.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри WP_20170712_001.jpg‎  

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    2 майчините семейства дръпнаха останалите много бързо след махането на дъската. Зимата ще подготвя повече инвентар и ще направя половината пчелин така.
    Тази година само 10 кошера. Иначе при мен пашата намаля въпреки че слънчогледа още цъфти. Иначе до сега 2 магазина средно за няколко дена.
    Благодаря , за снимката ! Ти , ми я обеща .
    И , все пак са двусемейни кошери !!!
    А , другите как са ?
    Покажи снимка на трикорпусен ЛР с една майка .
    Аз , работя с една майка .

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    А , другите как са ?
    Мога да покажа снимки на няколко корпусни кошера с една майка без подсилване и разкарвани на подвижно, които в момента са на 5 корпуса. Имам и 3 двумайчини на 6 корпуса на които вече взимах веднъж от слънчогледа. 90% от останалите са на 3 корпуса пълни с пчели.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Това е втората снимка IMG_20170716_230649.jpg Всички останали кошери са по ниски с един до два магазина.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    А , другите как са ?
    Аз ти обещах, но забравих да ги снимам с дъската. Другите са 2 корпуса и 2 или 3 магазина.
    2 майчинте или по скоро работа с помощно семейство се оказаха много сполучливи, защото след разделянето не съм ги гледал повече за роево (много по малко работа) а сега дадоха и много добри резултати а също ще зазимя и силни семейства. За моя район това е сполучливо.
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Мога да покажа снимки на няколко корпусни кошера с една майка без подсилване и разкарвани на подвижно, които в момента са на 5 корпуса. Имам и 3 двумайчини на 6 корпуса на които вече взимах веднъж от слънчогледа. 90% от останалите са на 3 корпуса пълни с пчели.
    Супер, дай някоя снимка да се порадваме, аз никога не съм правил такива силни семейства.
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Но пак не си укусил./майтапя се/
    И окосих да спиш спокойно

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •