Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 4230

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Щом имаш слънчоглед значи имаш блокове около теб и сеят, защо се оплакваш.
    Не знам да ли си пчеларствал в раион с изцяло обработваема земя, блокове докъдето ти виждат очите. Пашата тръгва и спира от раз.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Не знам да ли си пчеларствал в раион с изцяло обработваема земя, блокове докъдето ти виждат очите. Пашата тръгва и спира от раз.
    Брат ми пчеларства в подобен район, но има няколко дерета и гора на 1,5 км. Про него с тия ДБ дето ги има е същата работа, роене до припадък на рапицата. Не ми се е отдала възможност да приложа моя метод на работа(с мойте кошери)при него, за да видя какво ще се получи. Във Варненския район се говори за пчелар добиващ по 80 кг само от рапицата, но не казвал какво прави хайаха.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Не си прав тук Янчо.Ако искаш рапица да вадиш трябва да подхраниш рано.Аз моите преди 1март никога не съм ги отварял камоли да ги подхраня.След няколко години тровене/когато пръскаха със самолети/Стигнах до заключението,че при мен не трябва да са развити за рапица пчелите,а да се развиват на рапицата за акацията.Тая година пък научих друго не ми трябва рапица да ги развия за акацията.Трябва ми да не ги тровят.Който ме разбрал разбрал.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Брат ми пчеларства в подобен район, но има няколко дерета и гора на 1,5 км. Про него с тия ДБ дето ги има е същата работа, роене до припадък на рапицата. Не ми се е отдала възможност да приложа моя метод на работа(с мойте кошери), за да видя какво ще се получи. Във Варненския район се говори за пчелар добиващ по 80 кг само от рапицата, но не казвал какво прави хайаха.
    Не е проблема в системата при мен има всякакви системи и като спре пашата от раз, няма ЛР, няма ДБ, фарар или комбинирани, всчичко изпада.
    Аз тази година понеже имах здравословни проблеми и не оправих всички кошери на време и се разделиха на 3 групи без да искам.
    1 ротирани на време 15 бр.- от тях 3-4 броя в роево.
    2 ротирани с гоямо закъснение 15 бр.- от тях 3-4 броя в роево.
    3 не ротирани 15 бр.- от тях 3-4 броя в роево.
    Цифрите са приблизителни понеже не съм записвал и не съм правил опити просто така се получи, а обема при мен е бол имат и на горе и на долу но това не помага.
    Моето мислене е следното че кошер като достигне определен капацитет и няма паша роява, не е само това но това е основното.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Не е проблема в системата при мен има всякакви системи и като спре пашата от раз, няма ЛР, няма ДБ, фарар или комбинирани, всчичко изпада.
    Аз тази година понеже имах здравословни проблеми и не оправих всички кошери на време и се разделиха на 3 групи без да искам.
    1 ротирани на време 15 бр.- от тях 3-4 броя в роево.
    2 ротирани с гоямо закъснение 15 бр.- от тях 3-4 броя в роево.
    3 не ротирани 15 бр.- от тях 3-4 броя в роево.
    Цифрите са приблизителни понеже не съм записвал и не съм правил опити просто така се получи, а обема при мен е бол имат и на горе и на долу но това не помага.
    Моето мислене е следното че кошер като достигне определен капацитет и няма паша роява, не е само това но това е основното.
    След като ти спре главната паша си направи нови майки, летящата пчела и без това ще умре. Прочети темата на Ангел Йосифов. Като няма.храна ше храниш. Казваш че имаш обем, това за мене е 3 корпуса ЛР с пило и мед, това е развито семейство. Така ли ти са развити?
    Доколкото разбрах ти правиш отводки в други кошери и псле ги обединяваш, а аз ти казвам да са двете майки в един кошер разделени с ХР.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    След като ти спре главната паша си направи нови майки, летящата пчела и без това ще умре. Прочети темата на Ангел Йосифов. Като няма.храна ше храниш. Казваш че имаш обем, това за мене е 3 корпуса ЛР с пило и мед, това е развито семейство. Така ли ти са развити?
    За мен това е фантастика, пролетта 3 коппуса с пило и мед. Това и да го видя с очите си няма да повярвам. Иначе всички майки са подменени нали ти казах че работя с помощни. На мен ми изимуват на 10тина рамки най много.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    На всякъде развитието беше бурно.Според мен не е важно само да ги развиеш,а и какво можеш да направиш с тия пчели след като ги развиеш.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Тук си прав аз и за това като пиша трудно се разбирам,че иначе никой не ми вярва ако ме разбере.
    Твоята система е хубава,но за тия които могат да работят с нея.Аз пробвах тая година нещо подобно но направих 4-5 грешки.Което ми загуби по голям добив.
    ГРЕШКИ
    1.Не знаех ,че след като се качи майката горе трудно ще слезе доло.
    2.Отнемане на пило от втория корпос постоянно с мисълта че майката снася и доло.
    3.Липса на ХР
    4.След сваляне на майката в долния корпус не знаех,че ще пълни първо МЕД само във втори корпус
    и още няколко грешки.
    Системата ти е добра и то много за правене на пило,но има недостатък,че трябва да си млад и здрав.Тоя втория корпус ако е пълен с мед си трябват поне двама човека/БЕЗ КРЪСТ ОСТАНАХ/

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.03.2017
    Преди 10тина дни минах през Севлиево. Беше късно вечерта, около полунощ. Целия град ухаеше на липа и беше доста хладно, направо студено както бях с леки летни дрехи.
    Предполагам, че е много приятно, а и успешно, да се пчеларства в този район. Приятно време, разнообразна паша.
    Когато пристигнахме в наше село, хем беше вече към 3, беше топло и задушно. Циганите обраха всичката липа още на зелено, за пчелите останаха малкото липи по дворовете.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Хахаха Друмев, аз от началото на годината повтарям, че минавам на Фарар, защото с малките магазини има само плюсове. В книгите всичко си пише, но освен дс четеш, трябва и да го осмисляш защо е написано така. Най важното си остава пробите на личния пчелин, защото на всякъде е различна пашата и достигане на заветните 6 кг пчели за главната паша. Не ме оставяй само аз да пиша, защото като прочетат едно и.също нещо от двама души по може да се замислят, че е постижимо и да пробват.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 14 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 14 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •