Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 92 от 419 ПърваПърва ... 42829091929394102142192 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 911 до 920 от общо 4186
    VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    ....Та липсата на пчела го отдавам на роенето....А дали може да се случи в целия пчелин-определено да.
    При мен, понеже не разбирам и не ги ровя много-много, точно така стана. В който и кошер да бръкна, пълно с остатъци от маточници по рамките. Като си помисля - за да не стане така, е трябвало през май и юни да прекарам половината си време на пчелина. Е, засега го нямам това време и каквото-такова, по-нататък ще видим.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    При мен, понеже не разбирам и не ги ровя много-много, точно така стана. В който и кошер да бръкна, пълно с остатъци от маточници по рамките. Като си помисля - за да не стане така, е трябвало през май и юни да прекарам половината си време на пчелина. Е, засега го нямам това време и каквото-такова, по-нататък ще видим.
    Тази година е така, аз извадих по 2 отводки от кошер да спра роевото и пак има хванали гората и постоянно бях на пчелина. Ходих да гледам кошерите на познати започнали миналата годна, те казаха че нямало роево а като ги отворих ама то си личи че са се разцепили да рояват даже на единия направих 5 отводки, че в кошерите се люпят майки и се готвят да излизат. Но ти поне извади мед а аз съм кръгла 0 за сега.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Тази година е така, аз извадих по 2 отводки от кошер да спра роевото и пак има хванали гората и постоянно бях на пчелина. Ходих да гледам кошерите на познати започнали миналата годна, те казаха че нямало роево а като ги отворих ама то си личи че са се разцепили да рояват даже на единия направих 5 отводки, че в кошерите се люпят майки и се готвят да излизат. Но ти поне извади мед а аз съм кръгла 0 за сега.
    С тези кошери и с този метод на работа толкова, ако продължавате така, почти всяка година ще играете същия мач.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    И при мен имаше някой друг роево,но в общи линии всичко е под контрол.Колегата арго пише ,че няма време.Не е така през 14 дена правим прегледи на всичките семейства.Така можем и без врема да следим да ли е в роево кошера.Другото което съм го коментирал с колеги по опитни от мен кога най вече залагат маточници.Моите наблюдения са 3-4 дена след започването на пашата.Преди време по време на паша не барахме плодниците за проверка.Но нещата се промениха от няколко години.Градят,събира и пак се роят.Само с прегледи в магазина и на прелката не става вече който каквото и да ми казва иска си ручкане ако нямаш инвентар.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    С тези кошери и с този метод на работа толкова, ако продължавате така, почти всяка година ще играете същия мач.
    Аз тази година нямах много кошери в роево, но извадих по 2 отводки от кошер за да не изпаднат. Около 10 само от 43 изпаднаха в роево. Кажи какво точно имаш в предвид, знам че имам грешка и какви ли методи не пробвах пролетта и не мога да натъманя нещата. Какво лошо виждаш в системата? За мен това е перфектния вариант!

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Прав е колегата за системата до някъде.Има райони където неговата система 100% няма да върви.А нашата ще е подходяща.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Аз тази година нямах много кошери в роево, но извадих по 2 отводки от кошер за да не изпаднат. Около 10 само от 43 изпаднаха в роево. Кажи какво точно имаш в предвид, знам че имам грешка и какви ли методи не пробвах пролетта и не мога да натъманя нещата. Какво лошо виждаш в системата? За мен това е перфектния вариант!
    Преди време се опитах да те насоча в правилна посока, но ти ми каза, че това което вадиш ти стига, не ти трябва повече и си доволен на това. Ако не беше изкарал рамки за отводки, колко повече мед щяха да съберат пчелите? Пак се повтарям, но малко хора искат да чуят. Задължително кошера трябва да ти е с отделно дъно, за да може да въртиш корпусите. За ДБ плодника е от 2 корпуса, а после 4 магазина за мед. За ЛР ри трябват 3 корпуса за плодник и 3 за мед. За Фарар 4 магазина за плодник и 4 магазина за мед. За всички системи задължително се работи със ХР. В книгата на Фарар е описано всичко подробно. Аз лично минавам на Фарар тази година изцяло, защото виждам че от всички системи тази е с най много плюсове.
    Аз пчеларствам в Странджа и при мен системата работи перфекно.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    При мен двумайчините пък тая година са най добре по добив.Имам кошери от кото очаквам рекорди тая година по 80кг и нагоре ако да де господ слънчувка.

Като е кофти времето и няма паша, все тая каква ти е системата.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Прав е колегата за системата до някъде.Има райони където неговата система 100% няма да върви.А нашата ще е подходяща.
    Дакаааа, чети Дака. Не си пробвал, а си мислиш, че си прав.

Страница 92 от 419 ПърваПърва ... 42829091929394102142192 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 11 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 11 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •