Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 93 от 419 ПърваПърва ... 43839192939495103143193 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 921 до 930 от общо 4186
    VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    При мен двумайчините пък тая година са най добре по добив.Имам кошери от кото очаквам рекорди тая година по 80кг и нагоре ако да де господ слънчувка.
    Аз писах за работа с една майка, естествено е с двумайчиното да вадиш повече мед. Проблема при мен е, че съм нисък и ми идва много високо.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Като е кофти времето и няма паша, все тая каква ти е системата.
    Прав си до някаде, в момента в Странджа започна маната, хората до сега хранеха и сега сложиха магазините. Аз до тук съм изкарал по 20 кг мед, в кошерите има по още 20, а в момента тръгна главната паша(маната).

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Преди време се опитах да те насоча в правилна посока, но ти ми каза, че това което вадиш ти стига, не ти трябва повече и си доволен на това. Ако не беше изкарал рамки за отводки, колко повече мед щяха да съберат пчелите? Пак се повтарям, но малко хора искат да чуят. Задължително кошера трябва да ти е с отделно дъно, за да може да въртиш корпусите. За ДБ плодника е от 2 корпуса, а после 4 магазина за мед. За ЛР ри трябват 3 корпуса за плодник и 3 за мед. За Фарар 4 магазина за плодник и 4 магазина за мед. За всички системи задължително се работи със ХР. В книгата на Фарар е описано всичко подробно. Аз лично минавам на Фарар тази година изцяло, защото виждам че от всички системи тази е с най много плюсове.
    Аз пчеларствам в Странджа и при мен системата работи перфекно.
    Може да съм казал че съм доволен от добива, но кой не иска повече.
    Според мен ще ти е трудно да ми дадеш правилен съвет понеже района е коренно различен от твоя, освен ако не си пчеларствал в моя преди време.
    Ако не бях извадил отводките щеше да е трагедия и нямаше да има и пчела а какво остава за мед то тази година пчелите не са излизали от кошера до преди 10 дена (отвратително време)
    Мойте кошери са с отделно дъно още от началото, да не се бъркаш с някой.
    При мен има само 1 паша (слънчоглед) - 3 корпуса са много за такъв беден район, аз съм провал и не става.
    Конкретно ме интересува как се удържа сиклен кошер в момент на безпашие, без хране, цепене и хамалогия.
    Направо ти завиждам за района където пчеларстваш, като чета какво пишеш.
    В моя раион има един период от около 1 месец в който пчелите умират от глад и ако са ти силни кошерите не виждам как ще ги удържиш, слагам майката само на основи и пак изпада в роево, гладът е голям стимул за роене.
    За сега работи само метода с помощни семейства. Цепя кошера на 2 и за слънчогледа обединявам.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Хихихи колегите в моя край сега сложиха първите магазини. Щом имаш слънчоглед значи имаш блокове около теб и сеят, защо се оплакваш. Тука напълно грешиш, че когато нямат мед се роят. Имам познати който нарочно им взимат малкото запаси да стоят гладни, за дане се роят, но за мен е грешно. И аз искам да ми пълнят бурканите направо и да ги запечатват, но се задоволявам с това което могат. За да не се роят е най важен обема, предполагам, че на първите паши ти се развиват семействата, а не са достатъчно развити за да събират. Първия мед ми е от овошки и клен. Щом не можеш да ги задържиш да не се роят, направи както казва Друмев, делиш и правиш кошера двусемеен, на слънчогледа махаш старата майка и ще изкараш трипъти повече мед.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Хихихи колегите в моя край сега сложиха първите магазини.
    Ха сега ми кажи ти как изкара по 20 кг. и имаш още по 20?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Хихихи колегите в моя край сега сложиха първите магазини. Щом имаш слънчоглед значи имаш блокове около теб и сеят, защо се оплакваш. Тука напълно грешиш, че когато нямат мед се роят. Имам познати който нарочно им взимат малкото запаси да стоят гладни, за дане се роят, но за мен е грешно. И аз искам да ми пълнят бурканите направо и да ги запечатват, но се задоволявам с това което могат. За да не се роят е най важен обема, предполагам, че на първите паши ти се развиват семействата, а не са достатъчно развити за да събират. Първия мед ми е от овошки и клен. Щом не можеш да ги задържиш да не се роят, направи както казва Друмев, делиш и правиш кошера двусемеен, на слънчогледа махаш старата майка и ще изкараш трипъти повече мед.
    Еми аз го написах същото за 2майчиното че работи и го правя на част от кошерите. А за гладът не съм съгласен при мен това е 99% стимула за роене. А за слънчогледа не знм да се радвам ли или не. 2015 по 40кг. от кошер, 2016 нищо не пусна и добре че тръгна една глушина та спаси годината. С тези ГМО не знаеш какво да очакваш.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Може би ги храни.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Щом имаш слънчоглед значи имаш блокове около теб и сеят, защо се оплакваш.
    Не знам да ли си пчеларствал в раион с изцяло обработваема земя, блокове докъдето ти виждат очите. Пашата тръгва и спира от раз.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Ако идваш към черноморието пиши, ще се видим и ще покажа. Око да види,ръка да пипне.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Може би ги храни.
    Последно ги храних средата на април, после те си събраха по 20-30 кг мед и не го запечатаха цял месец. Защо да храня при това положение?

Страница 93 от 419 ПърваПърва ... 43839192939495103143193 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 12 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 12 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •