Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 353 от 677 ПърваПърва ... 253303343351352353354355363403453 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,521 до 3,530 от общо 6768
    VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Ако е въпрос за предлагане на пазара цветовете са задължителни. Защо? Сами се досещате.След доста "изненади" вече си купувам с номерца на гръбчето и в документите им пише не само годината.
    Аз не продавам и бележа моите с оранжев маркер.Добре се вижда.Един маркер е по-евтин от пет.А и не вярвам да се свърши бързо.Годините си ги записвам. Затова май бяха ония дневници,бележници и т.н.,дето уж всеки пчелар си води.Не отива много хартия и химикалка.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Ако е въпрос за предлагане на пазара цветовете са задължителни. Защо? Сами се досещате.След доста "изненади" вече си купувам с номерца на гръбчето и в документите им пише не само годината.
    Аз не продавам и бележа моите с оранжев маркер.Добре се вижда.Един маркер е по-евтин от пет.А и не вярвам да се свърши бързо.Годините си ги записвам. Затова май бяха ония дневници,бележници и т.н.,дето уж всеки пчелар си води.Не отива много хартия и химикалка.
    Колко пари вървят по тези пчели, тия 8лв. не са проблем. Иначе и аз започнах само с червен, но все не оставя време да пиша и като са маркирани с определения цвят ми е по лесно. Добре че още помня и в 43те ми кошера знам какво е положението без да си записвам, ама това ще е до време.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    В района на пчелина падна една слана, малко преди началото на цъфтежа на акацията. След една или две седмици, акацията цъфна. На пръв поглед, цветовете изглеждат нормални, но не отделят аромат. Пчелите ги посещават слабо. Не разбирам, какво се случва и защо?

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Как е , температурата и въздушната влажност ?
    Защото , без тях няма нектар .

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от valaz Виж публикацията
    В района на пчелина падна една слана, малко преди началото на цъфтежа на акацията. След една или две седмици, акацията цъфна. На пръв поглед, цветовете изглеждат нормални, но не отделят аромат. Пчелите ги посещават слабо. Не разбирам, какво се случва и защо?
    Хапни няколко цветчета.Ако не са сладки и пчелите няма да ги посетят.Няма нектар в тях.Ако условията за нектароотделяне са на лице.Не е горещо и сухо да го изпари.Не е студено да спре отделянето.Остава сланата да е повредила в зародиш цветовете.Физиологически да не могат да отделят нектар.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Пчелоядите са пристигнали, вчера цял дена пеят ли пеят. Доволни са ядене в изобилие

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    И забавят роенето-направо докторска работа...

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    И забавят роенето-направо докторска работа...
    Да така е вече нито един не иска да роява, уплашиха се, хехе. Днес прехвърлих всички съмнителни 0 в роево. Дали ако се развали времето пак могат за изпаднат аз до сега не помня кошер да ми е изпадал 2ри път в роево.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Вероятността да изпаднат в роево от тук насетне не е малка, за това смело наблягай на отводки ако искаш хем да закърпиш бюджета, хем да спиш спокойно.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Вероятността да изпаднат в роево от тук насетне не е малка, за това смело наблягай на отводки ако искаш хем да закърпиш бюджета, хем да спиш спокойно.
    Няма вече къде, всички кошери са охлабени с най малко по 2 рамки запечатано пило и всичките 46 сандъка са пълни с отводки. В двора няма място игла да забода

Страница 353 от 677 ПърваПърва ... 253303343351352353354355363403453 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 20 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 20 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •