Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6768

Преглед на хибрид режима

Пчелите са ми между Ботевград и Мездра, в ДБ10, пило на 6/9 рамки, нямам рапица, нямам желание за отводки, сипал съм им досега само по два пъти сироп( един път с Нозевит и един със Стартовит- на 12.04), слагам им магазини защото са силни но нямам очаквана добра паша до акацията, която е неясна.
    Чудя се как да храня като съм сложил магазини, а това няма ли да пъедизвика и роене?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от go6om Виж публикацията
    Пчелите са ми между Ботевград и Мездра, в ДБ10, пило на 6/9 рамки, нямам рапица, нямам желание за отводки, сипал съм им досега само по два пъти сироп( един път с Нозевит и един със Стартовит- на 12.04), слагам им магазини защото са силни но нямам очаквана добра паша до акацията, която е неясна.
    Чудя се как да храня като съм сложил магазини, а това няма ли да пъедизвика и роене?

То във второто подхранване си свършил работата за въпросъти според мен.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Колега, до акацията има още време, тея които са на 8-9 рамки пило като се излюпи роенето ти е сигурно само с един магазин и без да подхранваш...
    Колкото и да нямаш желание за отводки, олаби малко силните като направиш отводки, и/или сложи по още един магазин... поне аз бих направил така.
    Ако се удъжди 4-5 дена храниш, че роенето ще е сигурно при яките семейства...

Те не са качили в първия магазин още за два дни има периодично капчици нектар, трябва ли да слагам втори ще се качат ли там пчели

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Те не са качили в първия магазин още за два дни има периодично капчици нектар, трябва ли да слагам втори ще се качат ли там пчели
    А тия 8-9 пити като се излюпят какво ще се случи?

Ще сложа втори след някой ден и ако не се отплесна нещо ще споделя

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Имам 8 сем. на 400м от проблемния пчелин,тази сутрин ги откарах на друг пчелин,при тях няма никакъв подмор.Също и съседен пчелин на 1,5 км е о.к.Все по уверен ставам че е помогнал някой ,,колега,,Време за ходене по инстанции няма,ходя и на работа.Затворен кръг от който ще видя как ще изляза.Благодаря за съветите и на никого не пожелавам подобни сучки.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •