Дано да не е нещо заразно!И много ви благодаря,че ми отделихте време!![]()
Дано да не е нещо заразно!И много ви благодаря,че ми отделихте време!![]()
Не, няма да е толкова лесно :D
В момента всичко е наред, нямам нужда от помощ с някакъв проблем. Ако имам, ще питам. Ако не, ще пиша пак след като
си получа отводките с лицензираните пчели. Да видим дали ще има разлика от нелицензираните и дали проблема е бил
в миналогодишния производител или пчеларя е калпав.
Благодаря на всички и успех![]()
Здравй!
Извинявам се за намесата ама изкушението да се правя на умен е голям /аз съм си дървен философ/. Преди много време отидох при повелителя на пчелите да го помоля да дойде да ми маркира майките /за мен той тогава беше нещо като ...... не намирам точната дума ама голяма работа -колкото две малки/ та отидох взех го дойде човека седна на едно столче зад кошера намери майката и я маркира /имаше завидни плавни двиения/. Та мина време и отмина и таз година ми казва:
-Знаеш ли какво стана.
Аз отговорих не.
-Ами взех да си маркирам майките ама маркера остарял и неще та му сложих една капка короселин маркирах едната майка тя скокна падна и умре /пу дебаааа/ намирам втората майка и нея маркирам и тя скокна падна и умре /пу деба мама му/ намирам третата майка чуда се да я маркирам ама не я маркирах реших че е от короселина.
Аз се почесах по главата и казвам ами може аз си бях купил маркер от пчеларския и маркирах майки 30% фира погледнах какво пише а там пише на английски че има петрол най вероятно е от Джъмбо за децата да рисуват ама карай.
После казвам ама може и да е Каталепсия/на майката/ и от там едно:
-Ъъъъъъъ
П.П.Та никой не се е родил научен и всеки прави грешки. Споко!
И имай на в предвид че няма пчелар който само визуално може да каже дали едно слабо семейство е умряло само от слабост а не от някакво заболяване ако няма клинична картина.Обръщай сериозно ама много сериозно внимание на Вароатозата и ще имаш по малко ядове това е паразит които не само пие хемолимфа ами пренася и много ама много заболявания особено когато % на опаразитяване се вдигне.
Някой ако може да ми обясни как най лесно да намирам майката в кошера че успеваемоста ми е 20%.То тъп въпрос ама това ми е най големия проблем как да сменя майка като даже не мога да я намеря
С времето и с опита ще вдигаш процента.Аз съм доволен от моя.![]()
В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))