Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Sylvie Виж публикацията

А това за белята не го разбрах. Защо да не се захващам с пчели? Искам да си имам собствен пчелин и собствени продукти от него, какъв е проблема.
    За съдействие, няма откъде та затова реших да питам тук.
    Както и да е. Успех на всички.

Имам усещане, че загубихме един участник във форума. Ама профитата, набързо я накълцаха, сякаш няма да е любител-хоби пчелар, а ще им изяде хляба.
    По нашенски не се казва как да стане, а как видиш ли няма да стане. Получи и обвинения, защо аджеба задава въпроси и т.н. Сега сигурно е пишман, защо изобщо се допита тук.
    пп. Дано поне от пчелите не се откаже.

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.03.2017
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Имам усещане, че загубихме един участник във форума.

Не, няма да е толкова лесно :D
    В момента всичко е наред, нямам нужда от помощ с някакъв проблем. Ако имам, ще питам. Ако не, ще пиша пак след като
    си получа отводките с лицензираните пчели. Да видим дали ще има разлика от нелицензираните и дали проблема е бил
    в миналогодишния производител или пчеларя е калпав.
    Благодаря на всички и успех

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Sylvie Виж публикацията
    Не, няма да е толкова лесно :D
    В момента всичко е наред, нямам нужда от помощ с някакъв проблем. Ако имам, ще питам. Ако не, ще пиша пак след като
    си получа отводките с лицензираните пчели. Да видим дали ще има разлика от нелицензираните и дали проблема е бил
    в миналогодишния производител или пчеларя е калпав.
    Благодаря на всички и успех
    Здравй!
    Извинявам се за намесата ама изкушението да се правя на умен е голям /аз съм си дървен философ/. Преди много време отидох при повелителя на пчелите да го помоля да дойде да ми маркира майките /за мен той тогава беше нещо като ...... не намирам точната дума ама голяма работа -колкото две малки/ та отидох взех го дойде човека седна на едно столче зад кошера намери майката и я маркира /имаше завидни плавни двиения/. Та мина време и отмина и таз година ми казва:
    -Знаеш ли какво стана.
    Аз отговорих не.
    -Ами взех да си маркирам майките ама маркера остарял и неще та му сложих една капка короселин маркирах едната майка тя скокна падна и умре /пу дебаааа/ намирам втората майка и нея маркирам и тя скокна падна и умре /пу деба мама му/ намирам третата майка чуда се да я маркирам ама не я маркирах реших че е от короселина.
    Аз се почесах по главата и казвам ами може аз си бях купил маркер от пчеларския и маркирах майки 30% фира погледнах какво пише а там пише на английски че има петрол най вероятно е от Джъмбо за децата да рисуват ама карай.
    После казвам ама може и да е Каталепсия/на майката/ и от там едно:
    -Ъъъъъъъ

П.П.Та никой не се е родил научен и всеки прави грешки. Споко!
    И имай на в предвид че няма пчелар който само визуално може да каже дали едно слабо семейство е умряло само от слабост а не от някакво заболяване ако няма клинична картина.Обръщай сериозно ама много сериозно внимание на Вароатозата и ще имаш по малко ядове това е паразит които не само пие хемолимфа ами пренася и много ама много заболявания особено когато % на опаразитяване се вдигне.

Някой ако може да ми обясни как най лесно да намирам майката в кошера че успеваемоста ми е 20%.То тъп въпрос ама това ми е най големия проблем как да сменя майка като даже не мога да я намеря

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от nikolai_kn1979 Виж публикацията
    Някой ако може да ми обясни как най лесно да намирам майката в кошера че успеваемоста ми е 20%.То тъп въпрос ама това ми е най големия проблем как да сменя майка като даже не мога да я намеря
    Цебро предлага слагаш ХР отгоре празен магазин отдолу рамки с отворено пило и ги смиташ идеята е че майката ще остане над ханемановата решетка.
    П.П. Не съм го правил но идеята има логика

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.05.2016
    Най-добрия вариант е да си ги маркираш.

Цитат Първоначално публикувано от borifototo Виж публикацията
    Най-добрия вариант е да си ги маркираш.
    .Веднага след като ги намеря

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Вчера търсих час и половина Майката на предварително подготвен отглеждач и най-накрая я намерих на най-крайната пита, на края на третото преглеждане на кошера, часът беше 11ч. без 10 мин., питите преливаха буквално от пчели, накъдето наклоня питата и те натам съответно аха да се изсипят, извадих късмет накрая, а днес от 26 пренесени личинки, има 13 захранени и изградени маточника, ще видим по-нататък колко ще останат качествените, за пръв път пренасям личинки - голям екшън беше вчера...едно е да го видиш на клипа германката как ги пренася по две по две за няколко секунди, а съвсем друго е на практика, и особено като ми е за пръв път.

Наблюдател
    Регистриран
    25.10.2015
    Привет,

тази година около пчелина ми има засята рапица. Моля за съвет от по- опитните пчелари във форума!!! Как се разпознава мед от рапица в магазините? Проблемът е, че нямам никакъв опит с този вид мед и не знам как да го разпозная, и кога да го изцентруфужа. Моля, да споделите опит, и ако е възможно да качите снимки на рамки с рапичен мед. Благодаря Ви Предварително!!!

Автор
    Регистриран
    02.08.2014

Lightbulb

Някъде бях чел теория,че на обяд, точно в 12, майката е на ръба на гнездото, а в полунощ (24:00) - в неговия център... ама това едва ли ще ти е от голяма полза...
    по принцип, колкото по-прави са яйцата, толкова по-близо е майката... ама има разни шавливи спринтьорки, които кръстосват гнездото за отрицателно време...
    един друг трик, който е най-практичен, според мен: сдобиваш се с мъртва майка, забучваш я на кърфица, отваряш бързо кошера, слагаш я върху рамките и бързо затваряш... след 10-15 минути отваряш и виждаш майката се върти около нея и се опитва да я убие

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 18 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 18 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •