Само ще споделя имам 5 нови загинали пчелни семейства.Пчелите са на дъното с извадени хуботчета.Вие си правете заключенията дали е от дъното да ли е от инверта или от някой нова пчеларска технология.
Само ще споделя имам 5 нови загинали пчелни семейства.Пчелите са на дъното с извадени хуботчета.Вие си правете заключенията дали е от дъното да ли е от инверта или от някой нова пчеларска технология.
Вчера и днес пчелите жилят, като бесни - а същевременно има предоволен приток на нектар и прашец. Един колега ми звъни днес - почна се със шепите измрели пчели пред кошерите. Втори ми звъни - "ако успея да сложа магазини за слънчогледа, ще броя годината за спасена". Трактори, пръскачки, пикапи с цистерни, бидони, маркучи - достатъчно е да излезеш на улицата за около пет минути и ще видиш поне един. (минимум!!!)
Честно, не разбирам - не е нужно човек да е гений, за да се досети някои ОЧЕВАДНИ нещица.
"Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов
Не знам, но друга година, тук във Варна като цъфнат сливите в квартала по тях има много пчели, и се чува бученето им, а таз година я има кьорава пчела на дърво я няма... Дали друга паша има, дали пчели няма... Май второто ще да е....![]()
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))