Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 46 от 79 ПърваПърва ... 36444546474856 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 451 до 460 от общо 781
    VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Само ще споделя имам 5 нови загинали пчелни семейства.Пчелите са на дъното с извадени хуботчета.Вие си правете заключенията дали е от дъното да ли е от инверта или от някой нова пчеларска технология.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от old_greyish Виж публикацията
    Това за бройката беше ирония , не ми се получават нещата понякога .
    За карантинният срок - ами същото , употребата от хора .
    Пчеларската практика - ами хранителни добавки , инверт , изосуит , забрана на на антибиотици ... , отделно мрежести дъна , дълбоки дъна , полистиролни кошери - ДБ12 с клинове и дъно/плодник обща конструкция , още ги има на много места ( за земеделската изобщо няма смисъл - разликата между сега и преди 10 г. е от небето до земята ( сортове , химия и обработки )) . Да не говорим че климата трайно се промени - засушавания и дълга/топла есен . Много колеги я карат по старо , Август зазимяват - то добре , ама времето се смени . И те пчелите реагират , ама кой да види , като сме хвърлили едни кошери някъде и чакаме едни пари . Даже тук има малко проблем , че някои хора не си сменят практиката съобразно с времето и поведението на пчелите .
    Както и да е , не е тема в която да се влиза в спор , всеки сам трябва да си направи изводите - мнения много , но всеки си знае района , модела кошери и пчелите си - пенкилер няма .
    П.П. Разликата между мен и зле пострадал колега (50+%) е , че аз храних от Август до средата на Октомври и прецених кое може да презимува след 20 Октомври . Района е Североизточна България , 200-250 м надморска височина около Г. Тошево . Джанката сега почва да цъфти тук - е , мога ли аз да вярвам на Календарният справочник или на писанията на хора дето сега слагат магазини ?
    Ирония ?!?!
    Моите са живи на 100% .
    Не храня с инверт и други подсладители , а само с мед .
    Писал съм го и преди година .
    За Ген. Тошево -там падат и най-малко валежи средно 450мм .
    Като Ви задуха суховея , какво чакате от кошерите ?

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Друмев , щях да кажа , но не искам да те ...... .

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Вчера и днес пчелите жилят, като бесни - а същевременно има предоволен приток на нектар и прашец. Един колега ми звъни днес - почна се със шепите измрели пчели пред кошерите. Втори ми звъни - "ако успея да сложа магазини за слънчогледа, ще броя годината за спасена". Трактори, пръскачки, пикапи с цистерни, бидони, маркучи - достатъчно е да излезеш на улицата за около пет минути и ще видиш поне един. (минимум!!!)

Честно, не разбирам - не е нужно човек да е гений, за да се досети някои ОЧЕВАДНИ нещица.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Не знам, но друга година, тук във Варна като цъфнат сливите в квартала по тях има много пчели, и се чува бученето им, а таз година я има кьорава пчела на дърво я няма... Дали друга паша има, дали пчели няма... Май второто ще да е....

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от kando Виж публикацията
    Вчера и днес пчелите жилят, като бесни - а същевременно има предоволен приток на нектар и прашец. Един колега ми звъни днес - почна се със шепите измрели пчели пред кошерите. Втори ми звъни - "ако успея да сложа магазини за слънчогледа, ще броя годината за спасена". Трактори, пръскачки, пикапи с цистерни, бидони, маркучи - достатъчно е да излезеш на улицата за около пет минути и ще видиш поне един. (минимум!!!)

Честно, не разбирам - не е нужно човек да е гений, за да се досети някои ОЧЕВАДНИ нещица.
    Съжалявам колега !

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от nikawr Виж публикацията
    Не знам, но друга година, тук във Варна като цъфнат сливите в квартала по тях има много пчели, и се чува бученето им, а таз година я има кьорава пчела на дърво я няма... Дали друга паша има, дали пчели няма... Май второто ще да е....

Не позна .

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от kando Виж публикацията

Имащ ли рапица колега?
    Пръскат я когато е педя и половина две, от това пръскане пчелите пощуряват... При нас така били преди 2 седмици, но смъртност няма, явно е и до самите препарати...

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Не позна .
    Светни ме, щото тука в Цветния квартал дето съм, търся пчелите с куче следотърсач...

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от nikawr Виж публикацията
    Светни ме, щото тука в Цветния квартал дето съм, търся пчелите с куче следотърсач...
    До сега си на сянка и вятър от морето .
    Потърпи още ден-два .

Страница 46 от 79 ПърваПърва ... 36444546474856 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •