Това за бройката беше ирония , не ми се получават нещата понякога .
За карантинният срок - ами същото , употребата от хора .
Пчеларската практика - ами хранителни добавки , инверт , изосуит , забрана на на антибиотици ... , отделно мрежести дъна , дълбоки дъна , полистиролни кошери - ДБ12 с клинове и дъно/плодник обща конструкция , още ги има на много места ( за земеделската изобщо няма смисъл - разликата между сега и преди 10 г. е от небето до земята ( сортове , химия и обработки )) . Да не говорим че климата трайно се промени - засушавания и дълга/топла есен . Много колеги я карат по старо , Август зазимяват - то добре , ама времето се смени . И те пчелите реагират , ама кой да види , като сме хвърлили едни кошери някъде и чакаме едни пари . Даже тук има малко проблем , че някои хора не си сменят практиката съобразно с времето и поведението на пчелите .
Както и да е , не е тема в която да се влиза в спор , всеки сам трябва да си направи изводите - мнения много , но всеки си знае района , модела кошери и пчелите си - пенкилер няма .
П.П. Разликата между мен и зле пострадал колега (50+%) е , че аз храних от Август до средата на Октомври и прецених кое може да презимува след 20 Октомври . Района е Североизточна България , 200-250 м надморска височина около Г. Тошево . Джанката сега почва да цъфти тук - е , мога ли аз да вярвам на Календарният справочник или на писанията на хора дето сега слагат магазини ?