Много е рано за подхранване със сироп .
Колега,ти тотално си ги побъркал хайванчетата!!!! Опушил си ги като лисици в дупка,а след това си ги залял със сироп/влага в това променливо време/.К,во ши каиш,да те дрогирам и след това да ти пусна оросителната с–ма? А тези двата,дето нямат пило им дай малко време.Супер слабички са,А ТЕМПЕРАТУРИТЕ виж какви са.За 3–4 дена променливо време/ниски температури/,майките свиха драстично платната по снасянето.Впрочем не майките,а пчелите го решиха.Така че не ги отписвай.Изтегли невзетия сироп и чакай.
Сега имат нужда от вода, аз не съм сипвал сироп и на поилките е пълно, а колегите които дават е по добре, но не съм имал възможност. Имах 4 поилки и заредих още 4 защото беше пълно вчера и се биеха за вода. Ако не са много силни кошерите и пчелите са ориентирани далече от хранилката е нормално да не взимат в това студено време. При нас има доста цъфнали растения.
Преди години винаги почвахме подхранването със сироп около 15 март.Но това е за нашия регион в южните райони може и по-рано може би.
Аз на моите преди да застуди им сложих по една гръцка питка над главите да имат, вече е преполовена, като лами са. Какви ленти мислите да слагате тази пролет? Аз сигурно ще им сложа херба стрип.
Успех през новия сезон!!!
На мен ми препоръчаха от пчеларския магазин супер стрип ленти,тях ги взимали тази година най-много.
Успех на всички през сезона.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))