Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 138

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    13.03.2017
    Пчеларски район
    Сливовик
    И аз така знам но от тези 24 всичките имаха майки яйца пило на 2-3 рамки а са прегледани на 04.03.17 и на 07.03.17 е сипан сиропа 3 дена след това си е там и няма пчели в хранилката даже.Това на 10 тина кошера някъде.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Едуард Виж публикацията
    И аз така знам но от тези 24 всичките имаха майки яйца пило на 2-3 рамки и това става след няколко дена ...а така са поне 10 от тях.
    Чакай сега да влезем малко в час, че нещо не разбирам. Имаш 24 кошера/семейства/? От тях 2 нямат пило? След като си ги опушил тези 10 не вземат сироп? Така ли да го разбирам? Двата със сигурност ги отпиши. От тези 10 може на някои да им е запушен входа към хранилката, може още да не са открили сиропа, може да са по - слабички и сега като е студено да не напускат района на пилото, а най - лошото е, ако си прекалил с пушека.

Наблюдател
    Регистриран
    13.03.2017
    Пчеларски район
    Сливовик
    Така извинявам се за не точното обяснение.В пчелина зазимих 26 кошера дб и сега на 04.03.17 ги прегледах всичките и открих че 2 нямат пило яйца и ларви тях ги отписах . Останаха ми 24 който бяха в много добро състояние и имаха много пчели имаха си пило яйца ларви и всичко и след този преглед на 04.03.17 на 07.03.17 ги опуших и веднага след това им сипах сироп няколко дена след,като отворих да им сипа пак на 11.03.17 видях,че на някъде 10 от тях не са го пипнали а някой съвсем малко са взели при прегледа на 04.03.17 видях ,че някой си имаха може би още 200 гр от питките въпроса ми може ли да е от това.Да поянся сиропа не беше много 180-200 грама.Да имат достъп сиропа опира по преградата къде те седят а процепа е наместен на 100 процента а за пушека не мисля ,че съм прекалил защото сложих по малко от друг път и лентите без това не искаха да горят,като хората ... А в кошера си има пчели.
    Благодаря на всички за бързите отговори

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Много е рано за подхранване със сироп .

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Много е рано за подхранване със сироп .

Абсолютно съгласен.Преди да е цъфнала джанката не е хубаво да изтощаваш и без това изтощените зимни пчели.По-добре разпечатвай пълните пити с мед за подхранване!

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.08.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Христо Димитров Виж публикацията
    Абсолютно съгласен.Преди да е цъфнала джанката не е хубаво да изтощаваш и без това изтощените зимни пчели.По-добре разпечатвай пълните пити с мед за подхранване!
    И още вкарваш допълнително влага,която не е благоприятна за семействатавтова време!

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Колега,ти тотално си ги побъркал хайванчетата!!!! Опушил си ги като лисици в дупка,а след това си ги залял със сироп/влага в това променливо време/.К,во ши каиш,да те дрогирам и след това да ти пусна оросителната с–ма? А тези двата,дето нямат пило им дай малко време.Супер слабички са,А ТЕМПЕРАТУРИТЕ виж какви са.За 3–4 дена променливо време/ниски температури/,майките свиха драстично платната по снасянето.Впрочем не майките,а пчелите го решиха.Така че не ги отписвай.Изтегли невзетия сироп и чакай.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Сега имат нужда от вода, аз не съм сипвал сироп и на поилките е пълно, а колегите които дават е по добре, но не съм имал възможност. Имах 4 поилки и заредих още 4 защото беше пълно вчера и се биеха за вода. Ако не са много силни кошерите и пчелите са ориентирани далече от хранилката е нормално да не взимат в това студено време. При нас има доста цъфнали растения.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Преди години винаги почвахме подхранването със сироп около 15 март.Но това е за нашия регион в южните райони може и по-рано може би.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Аз на 7-ми март им забърках и сложих питки с извара, мед и пудра захар от по 800гр.-1кг на семейство в зависимост от силата му, да имат да хранят пилото с протеини в това студено и гадно време.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •