Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 444

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Няма да ти чупя хатъра,брой ги както искаш.Иначе под капака на моите лежаци има по две майки.Е понякога и нито една...

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Няма да ти чупя хатъра,брой ги както искаш.Иначе под капака на моите лежаци има по две майки.Е понякога и нито една...
    Да. В моите също има по две, но ги смятам като един кошер, но с две семейства. Но въпроса ми все пак остава. Може ли една майка да захрани такъв кошер - 18, 24 и, и рамки?

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Може!Може и една,могат и 2-3 и аз мога и тате може.Стига да има нещо за "захранване",за пълнене....

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    . Но въпроса ми все пак остава.
    На снимките лежаците са 25р без магазини(за сега).Обем от25 плодникови рамки са достатъчни за една майка,но ако се сложат магазините ще са необходими две майки.

Автор
    Регистриран
    27.08.2016
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Да. В моите също има по две, но ги смятам като един кошер, но с две семейства. Но въпроса ми все пак остава. Може ли една майка да захрани такъв кошер - 18, 24 и, и рамки?

Може да захрани такъв кошер!!
    Определящо за това, колко голям е И трябва да бъде един кошер е метода на пчеларстване, както и наличието и силата на пашата!
    При подвижното пчеларство, което практикувахме на времето с баща ми /бог да го прости/, кошерите ни бяха лежаци, 23 рамкови/бяха стационарно и индивидуално направени в ремаркето, което пригодихме за тази цел, на два етажа/. След развитието на семействата и местенето на 2 и следваща паша, се налагаше да слагаме допълнителни магазини, пак от рамки на Дадан-Блат, като тези магазини бяха 6 рамкови, а за по-силни семейства слагахме и по два такива магазина.

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.01.2016
    Пчеларски район
    Павликени
    При един приятел видях 30 рамкови лежаци от фибран 5 см.За дъно се ползва цял лист 125-60см.Вътре има по 2 или 3 семейства разделени с плътна преграда,пролетта се развиват добре и когато настъпи главната паша ги обединява и не ги пипа до 20 август.Дърпа 15 рамки дб с мед и пак дели на 2 по 7 с млади майки.Твърди,че това е най лесния и доходен начин за отглеждане на пчели.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •