Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 444

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Това, че твоите лежаци, имат магазин, не е меродавно. Т.е. не е задължително всички лежаци да имат магазин. Предполагам знаеш, че за по-лесно има модернизирани лежаци, които се отварят странично, като по този начин се отнемат медовите пити, които обикновено се намират в магазините.
    Калине,тука си в грешка.До 18–24 рамки е желателно да имат и магазин.Може би колегата Лежаков трябва да си каже думата,но вие отново го накарахте да се оттегли.Мое мнение,не ангажиращо никого.До 18рамков,с магазин ,ЕДНА МАЙКА може да да задоволи конфигурацията с необходимите пчели и пило.От там нагоре са необходими 2 броя майки.Има различни лежаци.Някои се отварят отстрани,други отзад и се отнемат запечатаните пити с мед.Това е мнение вследствие на работата ми с моите 2 лежака–от 82 г. и сега си ги ползвам.Кеф ми за едно,кеф ми за друго.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Калине,тука си в грешка.До 18–24 рамки е желателно да имат и магазин.Може би колегата Лежаков трябва да си каже думата,но вие отново го накарахте да се оттегли.Мое мнение,не ангажиращо никого.До 18рамков,с магазин ,ЕДНА МАЙКА може да да задоволи конфигурацията с необходимите пчели и пило.От там нагоре са необходими 2 броя майки.Има различни лежаци.Някои се отварят отстрани,други отзад и се отнемат запечатаните пити с мед.Това е мнение вследствие на работата ми с моите 2 лежака–от 82 г. и сега си ги ползвам.Кеф ми за едно,кеф ми за друго.
    Желателно, но не и задължително - така мисля, защото аз нямам опита с такива, но съм попивал мнения от колеги в нашия район. Що касае Лежаков, надявам се, че не съм аз човека, който го е принудил да не пише, защото не съм му опонирал.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Желателно, но не и задължително - така мисля, защото аз нямам опита с такива, но съм попивал мнения от колеги в нашия район. Що касае Лежаков, надявам се, че не съм аз човека, който го е принудил да не пише, защото не съм му опонирал.
    Ей..й,ама не го приемай дословно за колегата.Просто събирателно.Може и аз да съм причината,защото не ми открехна и дума за топлото подреждане/а мен ме интересува/Така че не го приемай върху себе си.

Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    защото не ми открехна и дума за топлото подреждане/а мен ме интересува/
    Вече съм писал за топлото подреждане. Когато има малко пчели / отводка, малък рояк или слабо семейство /, винаги използвам топло подреждане / т.е. страничен вход на лежака /. Забелязал съм, че след като семейството се увеличи, самите пчели напират на предните входове на кошера. Не им се бъркам в направения от тях избор и преминавам на студено подреждане. Силни семейства при топло подреждане се роят.
    "Колкото повече,толкова повече". - Мечо Пух

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •