Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
Какво е това животно? С козите ли ходи?
Малко остана да вляза в комсомола , тъкмо си бях подготвил рефератите - накратко , аз съм селянин - следователно собственик/кулак - следователно враг на трудовата класа , това според савецкия комунизъм . През целият период на просавецка диктатура в България , думата " кооператив " ( като прилагателно , съществително и т.н. ) бе използвана , експлоатирана дори , по много нелицеприятни начини с фатален край - ТКЗС , ЦКС и т.н. . Това само донякъде обяснява неприязънта която изпитваме към тази дума ( към днешна дата ) . Отделно , преди 1944г. не са чак толкова много местата където тази формула ( в смисъла който днес влагаме в нея ) е сработвала - и са по-скоро за потвърждение на правилото отколкото обратното . Само специалист по народопсихология би се доближил до истината , но явно деградацията е дошла с освобождението ( и все се сещам за Чудомировият разказ " Кондрат " ) . В " материяла " е проблема , щото всички сме с маршалски жезъл в раниците .
Моля модератор да изтрие/премести някои по-горни постове ( този включително ) че оцапахме пейзажа пак .