Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 781

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.07.2013
    Цитат Първоначално публикувано от old_greyish Виж публикацията
    Имайте предвид че една отводка не е пълноценно семейство , и това което знаем за зимуването на пчелното семейство , не се отнася за отводка .
    Късна отводка - до 15 юли от друга страна, няма нищо общо с "разбомбен" кошер в края на август.
    Добре е, че към момента нямаш смъртност защото тази зима е "перфектната буря". Отводките тепърва има баир да катерят. Началото на април ще видим кое е по-добре, кошер на 8 рамки или 2 отводки с по 2 шепи пчели.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от seto4e Виж публикацията
    Отводките тепърва има баир да катерят.
    Никога не бих оставил отводка с млада майка,изведена през втората половина на лятото да"катери баир" на пролет.На пролет,бих я превърнал в основно семейство.....Сега се сещам нещо за брат Адам-изпитва младите майки,като ги оставя да презимуват в слаби отводки......

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Никога не бих оставил отводка с млада майка,изведена през втората половина на лятото да"катери баир" на пролет.На пролет,бих я превърнал в основно семейство.....Сега се сещам нещо за брат Адам-изпитва младите майки,като ги оставя да презимуват в слаби отводки......
    Ако е така запасните ми майки ако иззимуват с по една шепа пчели ще бъдат доказани

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Сега се замислих друго защо някой майки спират да работят много рано есента.
    На мен миналата година 3-4 майки още от август - септемрви спряха да работят а пчелите не заложиха за самосмяна. Кошера силен и започва да се топи с бързи темпове и по летежа на пчелите личи че кошера не работи и веднага сменям майката и всичко си идва на мястото. Аз си мислех че нещо майката се поврежда, ама защо тогава не залагат маточници.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    ...............
    Защо ли не е приложил превантивни мерки?

Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    С каква идея го публикува този клип? Това семейство дали е зазимено с повече от 3- 4 кила мед. Какво ли е очаквал .............. 70 - 80 кила добив ?

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    С каква идея го публикува този клип? Това семейство дали е зазимено с повече от 3- 4 кила мед. Какво ли е очаквал .............. 70 - 80 кила добив ?
    С идеята да чуя/видя/прочета различни мнения. Иначе 3-4 кила мед има и сега.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Сега се замислих друго защо някой майки спират да работят много рано есента.
    На мен миналата година 3-4 майки още от август - септемрви спряха да работят а пчелите не заложиха за самосмяна. Кошера силен и започва да се топи с бързи темпове и по летежа на пчелите личи че кошера не работи и веднага сменям майката и всичко си идва на мястото. Аз си мислех че нещо майката се поврежда, ама защо тогава не залагат маточници.
    И досега не си си отговорил на този въпрос? Защо през зимата умират точно тези с–ва дали най голяма продукция в предходната?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    И досега не си си отговорил на този въпрос? Защо през зимата умират точно тези с–ва дали най голяма продукция в предходната?
    До сега никога не съм губил семейство зимата, но по принцип есенно време постоянно следя летежа и сменям майката ако нещо не ми харесва. Действително хубави майки на много силни кошери дефектират и пчелите не залагат за самосмяна и ако не вземеш мерки губиш семейството.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •