Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 4956

Преглед на хибрид режима

Автор
    Регистриран
    08.03.2015
    http://btvnovinite.bg/article/bulgar...i-v-sveta.html
    Може и подобна реклама да има вина за цената на меда ни

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.01.2013
    Пчеларски район
    Carpati
    Цитат Първоначално публикувано от npachovski Виж публикацията
    http://btvnovinite.bg/article/bulgar...i-v-sveta.html
    Може и подобна реклама да има вина за цената на меда ни
    За хубаво или лишо България е на едно от последните места в Европа по производство. Поради тази причина отделяните вредни емисии са на ниско ниво. От договора в Киото всяка държава има лимит за отделяне на вреддни емисии. За да си уползотворим квотата, от десеттина години продаваме разликата на САЩ. Колкото САЩ увеличава своето производство, толкова България става "по-голям световен замърсител"

Но по темата - Би било добре да се усъществи идеята на KORAGROUP, но все още (според мен) това е в сферата на научната фантастика. Далече сме от съзнанието на кибуците.

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте Апитрейд,

Не Ви обвинявам в нищо! От разговора Ви с Рости, не можах да разбера нещо?
    Какво направихте Вие, и Вашите колеги пред чуждестранните си клиенти, и потенциални такива в годините до сега, да извоювате "по-добро"
    място в "класацията" за Българският мед? Не смятам, че мястото което заемаме в момента, е това което заслужаваме.
    Как мислите? Защо сме толкова "напред" в класацията? Има ли виновни за това? Можете ли да ги посочите?
    Предварително Ви благодаря за положеното усилие, и отделеното време!

Поздрави, Г. Георгиев

Заслужил Автор
    Регистриран
    28.11.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Bobi-M9598 Виж публикацията
    Здравейте Апитрейд,

Не Ви обвинявам в нищо! От разговора Ви с Рости, не можах да разбера нещо?
    Какво направихте Вие, и Вашите колеги пред чуждестранните си клиенти, и потенциални такива в годините до сега, да извоювате "по-добро"
    място в "класацията" за Българският мед? Не смятам, че мястото което заемаме в момента, е това което заслужаваме.
    Как мислите? Защо сме толкова "напред" в класацията? Има ли виновни за това? Можете ли да ги посочите?
    Предварително Ви благодаря за положеното усилие, и отделеното време!

Поздрави, Г. Георгиев
    Здравейте, г-н Георгиев.

Вече съм опитвал да обясня защо цените са различни:
    http://pchelari.com/forum/showthread...l=1#post109870

Както е видно от статистическите данни, изложени по-рано тук, цената на българския мед е съпоставима с този от други Европейски страни, повечето (да не кажа всички) от тях с по-висок стандарт на живот от нашия: Унгария, Полша, Румъния, Гърция. Може би като доходи сме по-напред само от Сърбия, но и по това може да се спори. С държавите от тази черга трябва да се сравняваме - те са преките ни конкуренти на пазара.

Поздрави

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Български Мед!?......... http://www.novini.bg/news/405974-%D0...%80%D0%B8.html

Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    От Искара по-дълбоко нема.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Кора , благодаря ти за поговорките !
    Според теб - аз , как се оправям . Тези , михлюзи отдавна за мен са в историята .

Автор
    Регистриран
    20.12.2013
    Пчеларски район
    Тервел
    Цитат Първоначално публикувано от Апитрейд Пловдив Виж публикацията
    Здравейте, г-н Георгиев.

Вече съм опитвал да обясня защо цените са различни:
    http://pchelari.com/forum/showthread...l=1#post109870

Както е видно от статистическите данни, изложени по-рано тук, цената на българския мед е съпоставима с този от други Европейски страни, повечето (да не кажа всички) от тях с по-висок стандарт на живот от нашия: Унгария, Полша, Румъния, Гърция. Може би като доходи сме по-напред само от Сърбия, но и по това може да се спори. С държавите от тази черга трябва да се сравняваме - те са преките ни конкуренти на пазара.

Поздрави
    От това което казвате г-д Апитрейд, излиза че купувате на 3.88лв. и продавате на 3.88евро
    Погледнете внимателно таблица -12 за цените на Сърбия и Турция. Може ли някакъв коментар да направите и да оборите моето твърдение. Таблицата показва само едно.
    В държавите където има здрави закони и мишоците не могат мишкуват, тъй де, да правят дъмпингов внос на евтина продукция, след което да я предлагат за произведено в България и по този начин да взимат хляба от устата на децата ни. В тези държави цените са в реални стойности за местните продукти. Няма вариант нашия мед да е по долнокачествен от меда произведен в Сърбия и Турция. Има вариант да ви предлагаме некачествен мед, след като предлаганите изкупните цени са такива, това е логично. Също така логично е да има мишоци както при търговците така и при пчеларите. Днес е ден на пчеларя, но за мен не е празник, как да празнувам като труда ми за 2016г. стои в склада и децата ми чувстват недоимък.

Поздрави
    Този пост е редактиран от dankov64; 10.02.2017 в 10:21.

Заслужил Автор
    Регистриран
    28.11.2013
    Цитат Първоначално публикувано от dankov64 Виж публикацията
    От това което казвате г-д Апитрейд, излиза че купувате на 3.88лв. и продавате на 3.88евро
    Погледнете внимателно таблица -12 за цените на Сърбия и Турция. Може ли някакъв коментар да направите и да оборите моето твърдение. Таблицата показва само едно.
    В държавите където има здрави закони и мишоците не могат мишкуват, тъй де, да правят дъмпингов внос на евтина продукция, след което да я предлагат за произведено в България и по този начин да взимат хляба от устата на децата ни. В тези държави цените са в реални стойности за местните продукти. Няма вариант нашия мед да е по долнокачествен от меда произведен в Сърбия и Турция. Има вариант да ви предлагаме некачествен мед, след като предлаганите изкупните цени са такива, това е логично. Също така логично е да има мишоци както при търговците така и при пчеларите. Днес е ден на пчеларя, но за мен не е празник, как да празнувам като труда ми за 2016г. стои в склада и децата ми чувстват недоимък.

Поздрави
    Здравейте,

Ако купувахме на 3.88 лева и продавахме на 3.88 евро, не мислите ли, че вместо медът да стои непродаден, щеше да има недостиг за него и опашка от наддаващи купувачи пред вратата на всеки пчелар?
    Пак ви обръщам внимание, че цените в таблицата са средни за цялото количество на всички видове внесен от дадената държава мед в ЕС. Турция изнася малко мед, основно от средиземноморски бор - т.нар. Pine honey, чиято цена е доста по-висока от тази на букета. Сърбия произвежда и изнася много повече монофлорни медове от нас - най-вече акация.
    Вижте цените за кг на вноса от Украйна и от Аржентина, където основната част от количествата са мед букет.

Относно вноса - много се говори за това, пчеларски лидери правят изявления в медиите, говорейки убедено за смяна на произхода на украински мед в България. Както казах, ние украински мед не внасяме и нямаме доказателства, че някой сменя произход. Според официалната статистика на НСИ, която е общодостъпна тук: http://ftrade.nsi.bg/portal/page?_pa..._schema=PORTAL , в България през 2016 г. са внесени точно 792 592 кг мед от Украйна. Когато се зададе износ от България на мед със страна на произход Украйна, системата не връща никакъв резултат - не знам, или е техническа причината, или просто нито един кг от тези 792 592 украински мед не е ре-експортиран, а цялото количество е реализирано на вътрешния пазар, или пък наистина има някаква нередност. Както казах, точни данни за всичко това има БАБХ - те следят всяка партида мед до килограм. Митниците знаят кой е вносителя, а БАБХ знае в кое предприятие е отишъл меда и къде е реализиран - по закон се изисква пълна проследимост на продукта от производителя до рафта в магазина. Ако някой от вас има доказателства или съмнения за нерегламентирана смяна на произход на украински мед и продажбата му като български, нека сигнализира съответните институции. В противен случай твърденията на пчеларските лидери, които говорят тези неща по медиите, олекват.

Желая успешна реализация на продукцията Ви и честит празник на всички пчелари!

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Честит празник Апитрейд. Имате ли някакви идеи за подобряване на позициите ни на международните пазари? Смятате ли за добра идея да се създаде работна група към министерстството по този въпрос и там заедно да седнем и да свалим картите и да видим какво трябва да се направи за да извоюваме подобаваща позиция?

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •