Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 48 от 57 ПърваПърва ... 384647484950 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 471 до 480 от общо 564
    VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Горе дописах, може да почетеш.
    Почитаме ний!
    Де да имах такъв братовчед, който постоянно да ми е в услуга. Пак казвам, тъй като нямам време, се налага да си ги купувам, но не от Ванчето, а от човек, който ще ми ги направи читави, без да се пазаря за парите. Преди време и аз съм си ги правил, че и машина си купих петоперационна и не само, а сега всичко това ми пречи на останалия инвентар и понякога, за да ми замирише на борова смола, си чеша кефа. Това обаче е лукс, заради недостига на време. Анадън му!

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Горе дописах, може да почетеш.
    Хахаха аз по принцип си слагам 100 лв надник за пчеларството, а ти колко ще си сложиш е твоя работа. Това е цена която ми е дадена от дърводелец, който не познавам и е без фактура, за количество ги кара до вратата ти. Транспорта ти е без пари. Но аз съм тъп и затова си купувам пласмасовите на двойна цена и със фактура, какво да се прави различен мироглед.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Хахаха аз по принцип си слагам 100 лв надник за пчеларството, а ти колко ще си сложиш е твоя работа. Това е цена която ми е дадена от дърводелец, който не познавам и е без фактура, за количество ги кара до вратата ти. Транспорта ти е без пари. Но аз съм тъп и затова си купувам пласмасовите на двойна цена и със фактура, какво да се прави различен мироглед.
    Ти може да си сложиш и 200лв. твоя воля. Имате възможности купувате скъпи кошери- о кей, но не изкривявайте нещата. Винаги като си направя кошер , ще е по-евтин от този който се продава на дребно, че и на едро.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Ти може да си сложиш и 200лв. твоя воля. Имате възможности купувате скъпи кошери- о кей, но не изкривявайте нещата. Винаги като си направя кошер , ще е по-евтин от този който се продава на дребно, че и на едро.
    Винаги този който е в Родопите или другите планини ако си прави сам кошерите ще му излязат много по евтино от твойте, защото дървената мафия работи и то на големи обороти, но как да се сетиш сам за това. Галин и ти живеете на друго място и искаш, не искаш материала ще го купувате много по скъпо.

п.п- печеля достатъчно от пчелите да си позволя по скъпи кошери

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Винаги този който е в Родопите или другите планини ако си прави сам кошерите ще му излязат много по евтино от твойте, защото дървената мафия работи и то на големи обороти, но как да се сетиш сам за това. Галин и ти живеете на друго място и искаш, не искаш материала ще го купувате много по скъпо.

п.п- печеля достатъчно от пчелите да си позволя по скъпи кошери
    Моята цена не я сравнявам с колеги от Родопите, много ясно-при по-евтин материал , по-евтин кошер.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    За качеството, това нещо е 20 кинта. На няколко месеца е.Снимка0408.jpg

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Пчеларски район
    Добрич
    Ще бъда благодарен накрая, ако си направиш сам кошерите, да дадеш една сметка в помощ на колегите, който тепърва замислят да си ги правят сами. Колко струва сушения материал, машините(дрелка, винтоверт), другите материали( липила, стяги,винтове,капаци и др.), времето за изработка и качеството на крайния продукт( ти би ли купил така направен кошер от майстор). Не се заяждам, разбери ме правилно. Имам двама познати дето в момента се псуват защото се хванаха сами да си правят всичко. Друг е въпроса ако имаш наличните машини и оборудване, и да имаш отпадак дървен материал, който можеш да ползваш наготово, без пари.

п.п- би трябвало поне малко от малко да рабираш как се работи със дърво. Тук вече трябва да кажат професионалистите, защото мойте познания за дървесината са от училище и си признавам, че нищо не разбирам.
    Всички Дърводелски машини си ги закупих преди 4 години и досега поради липса на време имам направени 5 кошера с по два магазина и 3 нуклеуса. Когато купих машините изчетох 5-6 книги за дървообработване и учебник по материалознание, защото обичам да правя всичко с желание и познание. Липсата на време до сега е причината да купувам готови кошери. От 3 години имам не повече от 10 наистина почивни дни и си осигурих сега почивка до 20.02.2017г. с намерение да взема пак готови по НПП, нооо след 20 дни бездействие направо не ме свърта. Взех си днес рамките 1700бр., та да има какво да чопля докато реша кой циркуляр ще взема.

п.п.-Материала със сигурност е по-скъп при нас и със допълнителните обработки ще дойде при мен само за кроене, лепене и сглобяване, но въпреки високата цена по първоначални сметки ще ми дойдат всички материали и консумативи около 45лв.
    Като мрежата за дъното е поцинкована, капака от плака, а прашецоуловителя и боята още не съм ги избрал.

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Пчеларски район
    Добрич
    Тамън фанах на модератора мнението за цитат и блокаш след рефреша, А две страници по малко.

Исках да споделя едно наблюдение за разширението на дъските.
    Имам кошери с които си купих първите пчели може би са на повече от 40 години, дебелина 45 мм. летвите на по 8 см.. Боядисвал съм ги 4-ри пъти като последния път вапцах единия с блажна боя да напълня фугите на дъските, че всички са отворени по 1 до 2 мм., но след 2 месеца пак се пропука боята по фугата. Та в тоя ред на мисли ще оставя някой кошер не залепен за проба, само по ъглите мисля да закова ламаринка да не влиза директно вода в снадките.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    За качеството, това нещо е 20 кинта. На няколко месеца е.Снимка0408.jpg
    Това дъно е сгрешено още от проекта му. Абсолютно ясно е че това ще се случи защото няма възможност да се обере раздуването на летвите по дъното. Ако и не са боядисани от долу разцепването дори е закъсняло.

По темата. На мнение съм че всеки трябва да си е профисионалист в работата си и да не се занимава с други дейности а да ги остава на профисионалистите в тях. Тоест ние да си гледаме пчелните продукти, изкупвачите - търговията, дърводелците- кошери сандъци и т.н. То хубаво ми се иска ама не се получава. За това и вчера обикалях цял ден по дърводелските машини. Все пак най-добре е да не се мъчим да си правим цели кошери сами. Спорейки за цената искам да ви питам, някой с нормално закупен материал може ли да докара няколко хиляди рамки с ушерител на цена 0,50 лв.? Не се мъчете да го смятате. Излизат над 0,40 лв. Е заслужава ли си, ако не разполагате със супер машини които са настроени че и произведени точно за тази дейност?

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Това дъно е сгрешено още от проекта му. Абсолютно ясно е че това ще се случи защото няма възможност да се обере раздуването на летвите по дъното. Ако и не са боядисани от долу разцепването дори е закъсняло.
    Пуснах снимката по повод евтините кошери, които даже и до вратата ти доставят. Освен видимите недостатъци, някой високо платен работник е забравил да сложи лепило.

пп. Яко метене е паднало. Дори и аз който писах тук, не мога да схвана за какво става дума.

Страница 48 от 57 ПърваПърва ... 384647484950 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •