Бях решил да не пиша по темата и да отговарям защото не ми се влиза в спорове.
Ще се съглася че не е приятно да хвърлиш едни пари и след това да разбереш че си ги хвърлил на вятъра. Но както и Матеев е написал това не е от вчера за да сме изненадани.

Цитат Първоначално публикувано от галин Виж публикацията
Та дотук с моята камбанарийка сега да те питам теб borislav aleksandrov, с какво можеш да докажеш, че твоя мед партида еди коя се съдържа точно тези параметри от вписаните на етикета.
По досегашната наредба съм изследвал от написаните в "съдържанието на пчелен мед" само водно съдържание по протокол 16,8%.
Къде се правят останалите изследвания и колко струват?
Интересувам се, защото продавам на пазара директно на клиенти и ОДБХ ме проверяват постоянно/2016г. минаха 5 пъти/ до момента.
Това става с анализ на меда но има едно НО.

В таблицата има точно определена информация която трябва да фигурира
Енергийна стойност – 67 лв.
Мазнини:
Наситени мастни к-ни – 75 лв.
Въглехидрати :
Захари – от 20 до 35 лв.
Белтъчини/протеини – цената не я помня

Всичко останало може да фигурира като допълнителна или по-подробна информация че съществува в състава на меда (без да е правено съответното изследване).
Но може да има и допълнителни показатели за които производителя примерно е счел че ща са му от полза и е направил допълнителни разходи да ги изследва. Те могат да са отново в таблицата и има изискване къде и как да се записват.

Не във всяка лаборатория обаче ги изследват – знам само за тази в Пловдив че ги прави но трябва да се обърне внимание дали има акредитация за това изследване или не.
http://www.alimenti-bg.com/index.php...id=77&Itemid=2

Примери за използване само на фиксираните показатели

Прикачен файл 8037
Прикачен файл 8038

По разширен вариант

Прикачен файл 8039

И подробна информация
Прикачен файл 8040