Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 192 от 807 ПърваПърва ... 92142182190191192193194202242292692 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,911 до 1,920 от общо 8061
    Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Според мене версията на kuline е най-правдоподобна. Имало е дерайлиране поради повреда в спирачките на някой междинен вагон. Вагоните зад него са се натъркаляли, но цистерните са останали цели, защото са много здраво направени. Някой кран обаче се е отчупил и от него е започнал да изтича газ с огромно налягане. Изтичал е ДЪЛГО ВРЕМЕ - може би минути наред, и така е имал шанса да се разлее на голяма площ (100-200 метра в диаметър) и да се смеси с кислорода от въздуха, без който горенето (взрива) е невъзможен.

Огромната площ на щетите се обяснява именно по този начин - газът е имал предостатъчно време спокойно да се разстели на такава площ и спокойно да се смеси с огромно количество кислород така, щото да се образува взривоопасна смес. И в един прекрасен момент в някоя по-далечна къща взривоопасната смес си намира открит огън в някоя печка на дърва, и се самовъзпламенява. Щетите в епицентъра са по-големи, защото там е по-висока концентрацията на взривоопасната смес, а не защото взрива е започнал от там.

Ако по време на самата катастрова е имало някаква искра, газта веднага щеше да се запали и две от цистерните щяха да се превърнат в ГАЗОВИ ГОРЕЛКИ, но нямаше да се взривят. Щетите щяха да са само пожар в зона от 20-30 метра и нищо повече. Причината за толкова големи щети на такава огромна площ е тази, че първия огън (напр. печка на дърва) взривоопасната смес го е намерила на много голямо разстояние от катастрофата, което е дало предостатъчно време газа да се разстели на огромна площ, преди да се взриви.

Какво ще кажете за тази теория?
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    А къде в мой пост се споменава за взривени цистерни, че и за две?

А защо трябва да има? Имаш разкъсване на метала в следствие на дерайлирането и разширяване на отвора вследствие налягането на течния газ.

Това също е много възможна хипотеза. Къде точно е епицентъра на взрива обаче ще кажат експертите. Това лесно се установява.
    А тази искра не може ли да се получи от спирачките?

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Не, искрата от самите спирачки е много преди взрива.
    Ти, кога се завърна бе? Кво стана с пчелите, да не би удърната вълна от Хитрино, да е образувало вятъра, който ти образува нерви?

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    А тази искра не може ли да се получи от спирачките?
    Може, стига да има кой да ги задейства.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Saras Виж публикацията
    С този начин на мислене няма да се стигне далеч,Запада виновен, Русия виновна, китайците виновни и т.н.На световната сцена всеки е за себе си, а съюзи се правят заради общи цели.Намесата на Запада в България е станало с позволението на народа чрез неговата пасивност, неосведоменост или каквито си пожелаеш причини.Истината рядко се харесва, а се предпочита да се търсят винаги причините извън самите нас.
    Мишо Шамара, Азис, престъпниците могат да съсипят младото поколение, при положение, че като общество и родители сме се провалили - това е неприятна истина.
    Българина беше трудолюбив, но може да бъде отново,стига труда да му се заплаща.Когато българи отидат на запад в първите месеци им е трудно да свикнат с ритъма на работа, защото е свикнал на много по-бавен ритъм и по-малък обем на работа.Но така е с всички чужденци без значение дали са от Африка, Източна Европа, които нямат западната производствена култура.Тези неща ги виждам с очите си, тоест говоря ти от гледна точка на опита ми с най-различни националностти.
    Мен няма какво да ме питаш, аз съм приел нещата, защото не виждам фундамент за промяна, боря се според възможностите си за близките за мен хора, те да са добре.Но бих желал по-добър живот за българите и знам, че можем да го постигнем, въпрос на воля.Съгласен съм с казаното от теб, но то е част от причините, а не основната причина.
    Аз не искам да стигам далеч, и тук ми е добре, но този начин на мислене и поведение е позицията ми пред незнаещите, забравилите самозабравилите се.
    От османското "присъствие" насам, България е пионка в ръцете на т.н "велики сили" !! Ние не сме фактор, а средство за тях. Това е факт! И като човек , който обича да ругае конкретно и по български , аз историята и фактите ги знам , въпреки, че и това искат да променят!

Да кажа, омръзна ми да ме обиждат БЪЛГАРИ , че съм мързелив и тъп защото съм БЪЛГАРИН .
    Аз добре знам , че не е така защото живя тук, гледам си семейството, плащам си заемите и данъците , работя на две места по 6 а понякога и 7 дни в седмицата при ненормални условия и оцелявам ... оцелявам. Когато, човек е подложен на оцеляване, няма много алтернативи , той оцелява, целите и стремежите му не са така възвишени. Но ако сложиш един гражданин на европа в моите условия , той няма и един ден да оцелее. Аз обаче, мога да работя в техните условия по-добре от тях, и не ми пречи, темпа им работа.

Ние тук сме, като "последните мохикани" видели два строя , хубаво и лошо , след нас вече няма да има, история, факти и държава !
    Този пост е редактиран от Remi; 14.12.2016 в 13:42.
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Хубаво си чатим тука, ама слизам и греда : акумулатора -умрял. Доходността ми пак отиде на кино. Пак назад със 100кинта.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Хубаво си чатим тука, ама слизам и греда : акумулатора -умрял. Доходността ми пак отиде на кино. Пак назад със 100кинта.
    Не е задължително да е "умрял". Зареди го за едно денонощие и ако пак падне, вече си вътре със 100 кинта.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Не е задължително да е "умрял". Зареди го за едно денонощие и ако пак падне, вече си вътре със 100 кинта.
    Е, няма да го зареждам през ден.

Някакви отзиви, иначе -еко цена 74лв.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Ниската цена и страната производител са притеснителни. Ама то си е и до късмет.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Е, няма да го зареждам през ден.

Някакви отзиви, иначе -еко цена 74лв.
    Това е за първа проба. Следващата проба е при майстор с "реотана" и гъстота на течността. Иначе жена, свиня и акумулатор трудно се избират.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Ниската цена и страната производител са притеснителни. Ама то си е и до късмет.
    Не обърнах внимание на произход, грабна ме цената. Гледах и Искра-еко цена-95лв. Много години карах с Монбат, но този умря преди да направи 4г.
    Някой ако има такива -да споделя.

Страница 192 от 807 ПърваПърва ... 92142182190191192193194202242292692 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 11 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 11 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •