Със сигурност върналите ще са по-малко, но това е естествен процес.
Ще ви кажа какво наблюдаваме и без да сме слагали брояч. Въпречки че на всеки 2 седмици добавяме нови пчели, умрелите стари никъде не можем да ги намерим. Няма ги на дъното на кошера, няма ги и под прелката с външния отвор. Това, че ги няма вътре, ме навежда на мисълта, че живите пчели ги извличат навън през тръбичката. А това, че ги няма навън, се дължи може би на вятъра или на някое животно или птичка, която ги изяжда.
Имам опит с цели семейства на отопление навън, но не съм измервал загубите на летящи пчели.Някъде прочетох, че от подобни експерименти има загуби на летящи пчели в търсенето на прашец заради пилото.От друга страна употребата единствено на заместители на прашеца може да се ползват за 1-2 поколения пчели, след това настъпват усложнения.Склонен съм да вярвам в това, защото никакъв продукт не доближава пергата, а тя е много повече от протеини и въглехидрати.Според мен експеримента задължително трябва да се направи с прашец.Ако се намери такъв, който е при добиването си е бил затворен в мед е оптималния вариянт.
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
Просто има търсени на такива храни индустрия май му се викаше иначе е доказано че само пергата става сушения прашец не го усвояват
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))