Ами аз като през Септември 2016г разтворих прашеца в мед, и им го подам на питки през Февруари, колко от него ще усвоят.
П.П. Трета година(зима) вече само така правя.![]()
Ами аз като през Септември 2016г разтворих прашеца в мед, и им го подам на питки през Февруари, колко от него ще усвоят.
П.П. Трета година(зима) вече само така правя.![]()
Имам доста по-РАЗЛИЧНО мнение за подхода в цената с меда.
Но дали няма да ме разпънете пак на кръст?
Не разбрах тези 10-20 пчелички на колко пчели отговарят?Предполагам, че тук става въпрос за грешка и си имал предвид хиляди или друго?Не виждам как с 10-20 пчелички може да се направи нещо, затова исках да разбера на какво са базирани тези математически изчисления.Колегите щом не казват нищо, значи изглежда само аз не мога да си го представя, а това ме притеснява.
Аз също се притеснявам и то много!
Защо трябва да се хабят 10-20 пчели. Щом една пчела може да отгледа две млади пчели, защо една майка да не отгледа три млади пчели и да се почне само с майки.Разбира се в кибритени кутийки. Ако трябва и преградна дъска, а м-у микрокошерите / кибритените кутийки / да се засеят микроябъкови дръвчета.
Ариана не пия, но мечтите са си мечти.![]()
Благодаря за линка, прочетох темата и разбрах на какви принципи се основава симулацията.Ще си замълча, защото резултатите от експериментите са важни, а не прогнозите, колкото и да са песимистични.Провален експеримент няма, а само провалени цели, от всико може да се извлече полезна информация.Успех на тези, които ще опитат.
Матеев,все едно че чета твой пост от преди няколко години.Тогава хвърли подобни авангардни технологии.Но тогава направи прощъпулника в пчеларстването.А сега........а,сега си собственик на този същия форум. С интерес ще следя отзивите на колегите.Впрочем,вече има становища–позитивни,негат ивни,клакьорски. Но ще има и още,предполагам.
Ами казвай го. Виж Матеев как хвърли смело темата на вълците. И две мнения за недостатъци, за които не се е сетил, да получи, ще му е от голяма полза. Това се нарича мозъчна атака и многото мислещи глави вършат страхотна работа, защото всеки вижда проблема от своя гледна точка. Излизат наяве неочаквани гледни точки към обсъждания проблем. За собственик на такъв форум това е един от бонусите, а и е от полза за всички участници. Губещи няма. Така че давай твоята гледна точка. Аз самия съм имал огромна полза от иначе налудничави идеи, казани при такива обстоятелства. Те просто са били катализатора, тласнал мисълта в правилната посока.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Ключовото е дали въобще ще успея да накарам майката да снася и пчелите да гледат пило посред зимата. Все още не знаем кои са факторите, които карат пчелите да си мислят, че навън е зима. Това може и да не е студа, а например продължителноста на деня или нещо друго, за което дори не се досещаме.
Останалото вече е въпрос на експеримент дали са достатъчни 20 пчели или трябва да се започне с 1000 например. Просто ще направя семейства с различен брой пчели, започвайки от 20 например и стигайки до 5000. После ежедневно ще проследявам развитието им и ще водя подробна документация на експеримента. И истината ще излезе наяве.
Въобще не очаквам нещата да са толкова лесни и прости. Със сигурност ще се сблъскам с проблеми, за които дори и не съм се сещал. Но нали това е целта на експеримента - да се уточни и настрои ТЕХНОЛОГИЯ, която да е работоспособна.
Проблемът според мене не е в ЗИМАТА. Със съвременните технологии много лесно можем да имитираме ЛЯТО посред зимата. Проблем според мене може да възникне само в някой ключов инстинкт на пчелите, който все още не го знаем, и който все още не е изследван достатъчно добре, защото никой все още не ги е подлагал пчелите на такива условия.
Колкото до хората, които се подиграват - това е нормално, защото това е масовото закостеняло мислене. И ако ги нямаше такива откачалки като мене да измислят луди идеи и да ги пробват, още щяхме да живеем в каменната ера. Та добре е да има откачалки, и то повече на брой, защото понякога от лудите идеи излиза нещо полезно. Не казвам, че сега ще се получи - само казвам, че това е пътя на прогреса. Ако продължите с подигравките, просто ще спра да споделям и никога няма да разберете дали се е получило или не.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))