Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 9 от 13 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 81 до 90 от общо 127
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Според мен цифрите са верни, но стила на постинга не беше точен.

Автор
    Регистриран
    27.08.2016
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Пак не позна Различен !
    Отново взе да правиш сметки на моите 9 кошера . Хаха !
    Най-харесвам такива , дето хабер си нямат от пчеларство , а правят на другите сметката !

Виж пич,
    Моите поздравления, че правиш всичко сам! Уважавам безкрайно такива хора, но и 50 кошера да са, за тези пари си е доста труд! Не говорим за това, колко трябва да изкараш и какви разходи имаш, че да ти останат едни 10-20 хилки!

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от различен Виж публикацията
    Виж пич,
    Нали си говорехме на ВИЕ?

Автор
    Регистриран
    27.08.2016
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията

И това НЕ Е ВЯРНО !!! Престани да пишеш ИЗМИСЛИЦИ !!!

Когато пчелина ти е в твоя двор, може да се работи вечер след работа и/или в почивните дни. Точно така правят моите приятели, които ти описвам като прототип.

ПРЕСТАНИ ДА СИ ИЗМИСЛЯШ !!!

Я пак?
    Вечер, след работно време? В частен бизнес? Звучиш хептен несериозно!
    Аз съм в този частен бизнес и 12-14 часа на ден ми е минималния труд, включително събота и неделя! За 5 години успях да отида веднъж за риба, а тази година съм почивал 3 дена, като ме завлякоха насила!
    И 100 кошера е един прекалено сериозен бизнес, който не е и за сам човек. Хайде и ние да сме видяли нещо на този свят!
    А примера ти в случая е един частен случай, който по никакъв начин, не потвърждава тезата ти!

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Отново взе да правиш сметки на моите 9 кошера . Хаха !
    Волоховича

П.П.Вълкът винаги ще бъде лош, ако слушаме само Червената шапчица...

Автор
    Регистриран
    27.08.2016
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Нали си говорехме на ВИЕ?
    Само с Вас уважаеми, само с Вас!
    На Супер модераторите само уважение и чинопочитание, иначе ще ме изгонят, не че ми пука особено!

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Доста теми за размисъл!
    Относно снижаването на себестойността на произведената продукция "мед". Всеки сам решава как и по какъв начин да го прави/направи. Дали с кошери на 20-30г. или като пробива рамките с дрелката, или............каквото се сетите. До определена бройка пч. с-ва, е оправдано пробиването с дрелката, за мен при повечко кошери си трябва и техника. Като в темата за центрофугите, не е оправдано да "вадиш мед" от 100кош. с ръчна хардиална 3/6 рамкова. Надали някой от нас се е опитвал да направи "калкулация" и да остойности производството на 1кг. мед. Как да оценя труда си? Труд на общак? Труд на специалист? Труд на майстор? По цени на първо, или второ направление? При това на всичкото отгоре ми е и кеф да се занимавам с това!
    Разлика в цената на 1кг. мед произведен от хоби пчелар, и професионалист не е толкова голяма. На единият пчелите са му в двора, другият има транспортни разходи. Единият гледа 20-30-50 кошера, другият ........Единият трепери над някое с-во и се чуди как да му помогне за да оцелее, а................Защо хамериканците гледат хиляди кошери. Многото бройки, и с по-малък добив пак са количество. Каква е цената на серийното производство, а нещо направено "хендмейд"?

Поздрави, и извинете! Нещо май съм вдигнал пак температурата! Г. Георгиев

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Само с Вас уважаеми, само с Вас!
    На Супер модераторите само уважение и чинопочитание, иначе ще ме изгонят, не че ми пука особено!
    Това не ми пречи и сега да го направя. Нали разбираш защо?

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Моите поздравления, че правиш всичко сам! Уважавам безкрайно такива хора, но и 50 кошера да са, за тези пари си е доста труд! Не говорим за това, колко трябва да изкараш и какви разходи имаш, че да ти останат едни 10-20 хилки!
    Работя с пчелките за кеф ! Това ми е хобито , от което вадя и пари . Само , телта за обтелване не я изработвам сам .

Автор
    Регистриран
    21.07.2013
    Ако имаш собствен автосервиз ме съмнява лятото да бачкаш до 5 и после да тичаш по кошерите.Ще блъскаш до 9 и няма и да се сетиш,че имаш пчелин в двора.

Страница 9 от 13 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •