Според мен цифрите са верни, но стила на постинга не беше точен.
Според мен цифрите са верни, но стила на постинга не беше точен.
Я пак?
Вечер, след работно време? В частен бизнес? Звучиш хептен несериозно!
Аз съм в този частен бизнес и 12-14 часа на ден ми е минималния труд, включително събота и неделя! За 5 години успях да отида веднъж за риба, а тази година съм почивал 3 дена, като ме завлякоха насила!
И 100 кошера е един прекалено сериозен бизнес, който не е и за сам човек. Хайде и ние да сме видяли нещо на този свят!
А примера ти в случая е един частен случай, който по никакъв начин, не потвърждава тезата ти!
Здравейте,
Доста теми за размисъл!
Относно снижаването на себестойността на произведената продукция "мед". Всеки сам решава как и по какъв начин да го прави/направи. Дали с кошери на 20-30г. или като пробива рамките с дрелката, или............каквото се сетите. До определена бройка пч. с-ва, е оправдано пробиването с дрелката, за мен при повечко кошери си трябва и техника. Като в темата за центрофугите, не е оправдано да "вадиш мед" от 100кош. с ръчна хардиална 3/6 рамкова. Надали някой от нас се е опитвал да направи "калкулация" и да остойности производството на 1кг. мед. Как да оценя труда си? Труд на общак? Труд на специалист? Труд на майстор? По цени на първо, или второ направление? При това на всичкото отгоре ми е и кеф да се занимавам с това!
Разлика в цената на 1кг. мед произведен от хоби пчелар, и професионалист не е толкова голяма. На единият пчелите са му в двора, другият има транспортни разходи. Единият гледа 20-30-50 кошера, другият ........Единият трепери над някое с-во и се чуди как да му помогне за да оцелее, а................Защо хамериканците гледат хиляди кошери. Многото бройки, и с по-малък добив пак са количество. Каква е цената на серийното производство, а нещо направено "хендмейд"?
Поздрави, и извинете! Нещо май съм вдигнал пак температурата! Г. Георгиев
Ако имаш собствен автосервиз ме съмнява лятото да бачкаш до 5 и после да тичаш по кошерите.Ще блъскаш до 9 и няма и да се сетиш,че имаш пчелин в двора.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))