Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 8 от 13 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 71 до 80 от общо 127
    VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Сам си правя всичко !

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Пак не позна Различен !
    Отново взе да правиш сметки на моите 9 кошера . Хаха !
    Най-харесвам такива , дето хабер си нямат от пчеларство , а правят на другите сметката !

Автор
    Регистриран
    27.08.2016
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    В поста на Различен всички цифри до изречението за Европейските програми са точни.
    П.П. Да бачкаш по цял ден вкл. събота и неделя (ако имаш сервиз за коли напр.) и между другото да гледаш 120+ кошера не става. Става ако си ченге, военен, пазач, охрана някъде....и почиваш по 2-3 дни, и не мислиш за бизнес (автосервиза). Пък на когото децата му трошат по 10 000лв. по дискотеки за годината..........му трябва заплата 10 000лв ама на месец.
    С кое не сте съгласни? Ако може пак обосновка?

Автор
    Регистриран
    27.08.2016
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Пак не позна Различен !

Добре! Приемам!
    Дай твоята статистика, с повече математика, ако може! Не е нужно да си играем на гатанки, а просто да смятаме!

Заслужил Автор
    Регистриран
    17.02.2015
    Пчеларски район
    София, Симеоново
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Ще ви кажа за ПРОФИЛА НА ТИПИЧНИЯ БЪЛГАРСКИ ПЧЕЛАР, който НЯМА ДА ЗАГИНЕ. За прототип ще използвам мои приятели-пчелари, които се вписват в този профил.

Типичния пчелар си има друга основна работа или малък собствен бизнес (например автоработилница). Основното си време използва за тази работа или бизнес, а с пчеларство се занимава вечер или в почивните дни. Кошерите се намират в населено място най-често в собствения му двор. Броя на кошерите е между 50 и 100. В три-километровата зона около кошерите има достатъчно овошки за пролетно развитие, както и промишлени блокове...
    Човека си я кара спокойно и без нерви, гледа си автоработилничката и веднъж в годината прибира от меда 10 или 20 хиляди лева суха пара без документ. Каквато и да е сумата, все е "далавера"...
    Роско, според мен проблемът е в цифрите ти - 10 хиляди лв са 100 тенекии мед, които в населено място трудно ще се извадят - къде са тия блокове, камо ли с медоноси. А и не е малко работа!
    0899946746 Поздрави, Емо.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от различен Виж публикацията
    ...... Ама изходното условие не беше яко бачкане, а само събота и неделя, като хоби!......

И това НЕ Е ВЯРНО !!! Престани да пишеш ИЗМИСЛИЦИ !!!

Когато пчелина ти е в твоя двор, може да се работи вечер след работа и/или в почивните дни. Точно така правят моите приятели, които ти описвам като прототип.

ПРЕСТАНИ ДА СИ ИЗМИСЛЯШ !!!

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Уравнението беше всичко да е сведено до минимум. Не виждам как някой “гумаджия“ ще “маа“ по цял ден гуми, а вечерта ще бичи летвички за рамки. А и колко места в България могат да се похвалят със среден добив 45-50 кила в населено място. (не стационар на полето) Стационар в задния двор.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Аве, като пишете за сандъци, такива ли имате предвид. Баба ми имаше такъв, ма що не съм го запазил.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от различен Виж публикацията
    Я пак?
    Влез на другата страница, където се говори за изкупната цена на меда. Цена твърдо под 5 лева, като в момента е 4, 2 лв., а перспективата е под 4 лева!
    Та компромис 5 лв., че и по-лесно се смята. при 10 000 доход, това прави само едни 2 тона. При 20 000 доход, това прави 4 тона.
    При 50 килограма добив от кошер/ уточни обаче и колко тона захар си дал, за да имаш такъв доход от стоящ пчелин/ и ЯКО бачкане? Ама изходното условие не беше яко бачкане, а само събота и неделя, като хоби!
    Та 2 тона делено на 50 килограма, са си едни живи 40 кошера минимум, със запасните и отводките, колко стават? При 4 тона делено на 50 килограма, са си едни живи 80 кошера! С колко запасни ги виждаш?? И съвсем е любителско, нали? Дали можеш да минеш и без помощник/помощници пак любители?/
    Добив повече от 25 килограма от седящ пчелин си е постижение! И то за любители!
    Я малко по-сериозно, или смени пиенето!
    Ти ли беше този, който от бебешката люлка се занимава с пчели? Ако е така, както твърдиш, то лошо, ама много лошо, че толкова години не си се научил да изкараш максималното възможно. Е, друг е въпроса, ако не си си поставял такава цел, а си работил единствено в интерес на майката природа и народното стопанство. А сметките ги остави на други - учените, които се мъчат да впрегнат във формулите всички неизвестни, но все нещо им убягва. И още нещо - много като теб, които не вярват на действителността са минали от тук. Освен ако не си с няколко акаунта - респективно с няколко лица.
    Този пост е редактиран от kuline; 12.12.2016 в 21:56.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от judas Виж публикацията
    Роско, според мен проблемът е в цифрите ти - 10 хиляди лв са 100 тенекии мед, които в населено място трудно ще се извадят - къде са тия блокове, камо ли с медоноси. А и не е малко работа!
    Ами аз казвам каквото съм чувал. Специално колегата от Лесичери ми е казвал, че когато не са сеяли рапица е вадил по 25-30 kg от семейство, а когато се е появила и рапицата се е вдигнало до 40-42 kg. За миналата година си спомням, че ми се похвали с 3.5 тона мед от около 100 кошера. Ха сега го сметни по 5.20 или дори по 5.50, и ще видиш, че цифрата клони към 20 000 лв.

Пчелина му е на южния край на с. Лесичери. На 100-150 метра е река Росица, а от другата страна на реката е една безкрайна равнина, които се засява от арендаторите и кооперациите.

Другия човек, който използвах в описанието на прототипа, е мой работник - дългогодишен пчелар. Пчелина му е в полупланински регион и рядко вади по повече от 15 кг. от кошер, но за сметка на това успява да го продава на дребно по 8-10 лева. Хайде смятай отново, за да видиш, че цифрите са верни.

Самият аз успявам да продавам по 1.5-2 тона на година на дребно в квартала. Жена ми обаче го продава по 8 лева, защото има конкуренция. Ако бях само със 100 кошера и вадех само по 15 кг. от кошер, щях да имам 1.5 тона х 8 лв. = 12 000 лв. на година.

Та не разбрах какъв е проблема със сметките, като казах диапазон 10-20 хиляди лева.

Страница 8 от 13 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •