Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 84

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    ......Днес се опитах да поръчам проба от артикул от който смятам да харча поне 10 000 бр./год. Исках да взема 100 броя за проба и цената им беше 2,20 лв. и доставката 9,80 лв. Е отказах се защото са " ГОЛЕМИ БОСОВЕ" и не си карат стоката до офиса на куриера......
    А опитвал ли си се да се поставиш на мястото на отсрещната страна? Ако дадено изделие струва 2.20 и печалбата ти от него е само 20 стотинки, ти би ли похарчил 5 лева, за да отидеш до куриера с цел поевтиняване на клиента?

Аз съм в същата ситуация. Куриера ми е на 10 km разстояние. Отиване и връщане са 20 km х 0.50 лв./km или това прави 10 лв. Губи се 1 час или това е още 5 лв. труд. Общо ходенето до курер ми излиза 15 лв. Ходи се два пъти - веднъж да се занесе стоката и втори път да се вземат парите от наложения платеж. Тоест обслужването на 1 клиент ми излиза 2х15=30 лв. Ха сега ми кажи как да го правя това за 1 майка, печалбата от която е само 2 лв.? А как да го направя, ако е закупена твоята стока, печалбата от която е само 20 ст.?

Не ми се сърди, но за такава дребна покупка мисля, че не си прав да предявяваш претенции към доставчика си. Купи си нещо за 200-300 лв. и ще видиш, че ще ти предложи дори и "безплатна" доставка.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Въпросната фирма има разнос из цяла София - БЕЗПЛАТЕН.

Както и да е. Да си говорим за разпечатващите машини.
    Този пост е редактиран от rosty_sz; 07.12.2016 в 16:42.

Наблюдател
    Регистриран
    29.03.2015
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Аз съм в същата ситуация. Куриера ми е на 10 km разстояние. Отиване и връщане са 20 km х 0.50 лв./km или това прави 10 лв. Губи се 1 час или това е още 5 лв. труд. Общо ходенето до курер ми излиза 15 лв. Ходи се два пъти - веднъж да се занесе стоката и втори път да се вземат парите от наложения платеж. Тоест обслужването на 1 клиент ми излиза 2х15=30 лв.
    И ти не ми се сърди но останах с впечатление,че ходиш до куриера да изпращаш майките с някой TIR

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Staf_555 Виж публикацията
    И ти не ми се сърди но останах с впечатление,че ходиш до куриера да изпращаш майките с някой TIR
    С този постинг само доказваш, че си от хората, които не могат да си правят сметката.

Иначе аз подготвям серия от теми в тази насока, и специално за цената на транспорта почти съм готов с един подробен калкулатор на Excel, с който всеки ще може сам да си сметне цената на транспорта на собственото си превозно средство.

Дори веднага ви пускам първата версия, въпреки че е малко хаотична и не е допрецизирана до край, но за най-големите мераклии ще свърши някаква работа. В тази версия дори съм заложил примерни данни за 5 различни вида транспортни средства. Вие можете да променяте всяка една клетка и да въведете вашите данни, само не пипайте в жълтите полета, за да не повредите формулите в тях.

Транспорт v01.xlsx

ПС: Този калкулатор го подготвях за темата за КОНТРОЛА НА СЛОЖНОСТА, като главната негова цел е да сведем огромното количество информация за едно превозно средство до едно единствено число - колко стотинки струва 1 изминат километър.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •