Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
Опа ! Тез емперични данни са кьорфишек .
Момче , какво е това - средни стойности ?
Ти ядеш едно кебапче , а аз 5 .
Средно по три . Да де ,аз съм се наял , а ти си гладен .
Средни стойности се дават на базата на някаква извадка в статистиката, и в този случай твоята извадка е от 2 елемента. Реално се работи с много повече елементи, които трябва да отговарят на някакви критерий за да станат част от извадката. И средната стойност е един от начините за изразяване на извадката. Средната стойност не изразява елементите по отделно, а същите като цяло (извадката). Една извадка е и пчелният кошер, когато разглеждаме колко захар изяжда една пчела, ние не разглеждаме всяка една по отделно, а приемаме някакви средни стойности в следвствие на активността на пчелите, ролята им в кошера, климатичните особеностти и т.н.
Така, че според мене под средни стойности на скороста трябва да се разбира средната стойност на скоростта на пчелите при даден летателен режим (при ускорение равно или близко до нула).
Основният въпрос в момента е дали може една пчела да развие скорост от 60км/ч. И според мене е напълно възможно стига аеродинамичността й да позволява това. Скоростта с която въздуха бива изтласкван от крилете й не е максималната скорост която може да развие, а по този начин създава ускорение което вече влияе върху скоростта. Скоростта на пчелата има значение единствено за съпротивлението на въздуха. Поне така е според законите на сегашната физика. (и моите разбирания за нея)
Ще се радвам ако някой ме поправи и докаже, че съм сгрешил, като по този начин да се приближим до истината, но да се коментират кебапчета и колоездачи като се игнорира реалната тема няма да доведе до желаният резултат.