Както и да е. И тук нищо смислено няма да се напише-каже.
Както и да е. И тук нищо смислено няма да се напише-каже.
https://www.fermer.bg/%D0%B8%D0%BD%D...news18907.html
Гледището на професорката, е че: пчелите трябва да се хранят преди всичко естествено. А иначе е естествено и да се лигавиш.....![]()
„Преди години прилагането на антибиоците бе основният проблем за пчелари, след това започна масовото използване на глюкозо-фруктозни сиропи, което наложи изследване на българския мед, пригоден за износ. Сега пред нас е третият голям проблем и това е инвертазата. В много страни от Европа тя е позволена и се прилага, но според мен това е агресивна техника. Моето гледище е, че пчелите трябва да се хранят, преди всичко естествено. В много от пробите мед се установява по-голямо количество инвертаза. Тази година количества от реализираните количества мед на колеги за чужбина, бяха върнати обратно в България, поради подобно наличие, извън определените норми. В една такава ситуация този мед се смята за фалшификат“, допълва Желязкова.
От тук от там ще излезе истината, но колко ли години ще минат, докато си върнем пазарите. После изкупвачите били виновни.Дали наистина не са знаели, какво бъркат пчеларите целогодишно.
Апитрейд в една тема си казаха, че имат собствена лаборатория. Според теб дали ще пратят проба “на кьораво“ в Германия!?! Ти ако си изкупвач, няма ли първо да врътнеш една пробичка в твоята лаборатория, пък тогава да се излагаш-изхвърляш в Германия.
П.П. Да не мислиш, че германците като купуват мед от цяла европа или почти от цял свят, после си го държат това купеното в Германия. После и те го “джуркат“ и го препродават. Всичко в днешната търговия е “врътки“.![]()
След първоначалното изследване тук се праща проба от общото количество в Германия. На практика няма как меда да замине и после да бъде върнат. Може би в резултат на някакво допълнително изследване. Някой ден може да научим.
пп. ако го "джуркат" не са толкова прости да го правят след пробите.
За разлика от пестицидите и антибиотиците, инвертазата не е вредна съставка в меда. Западните лаборатории обаче са се вманичачили в търсенето на микросъставки, за да проверят дали даден мед е фалшив. И според наложеното от тях становище дори и няколко атома инвертаза са индикация за фалшив мед, което е ПЪЛНА ЛЪЖА И ИЗМАМА. Върви обаче доказвай на западняците, че нямаш сестра .....
За който не знае, посредством вафли, кифли, торти или бонбони ние ядем по 1 милион пъти по-големи количества инвертаза отколкото въобще е възможно да изядем с меда. Да, ама кифлите не ги обявяват за фалшиви, а меда го обявяват. Тъпо нали ...........
Мислех да си мълча, но ще изплюя камъчето, защото ме е яд ...........
Та инвертазата, диастазата и всички други ензими са температурно нестабилни, така че ако искате да се оттървете от тях след инвертирането на сиропа, просто за половин час го загрейте до 80 градуса, и после бързо го охладете, за да не се получи много ХМФ. Това с нагряването от гледна точка на здравето на пчелите и хората е една напълно безсмислена операция, но заради простотията на немските лаборатории ще се наложи да се прави.
Валентине, пак питам какво според твоите разбирания е естествено хранене и каква е разликата с изкуственото такова. Ето ти и един жокер, за да можеш да отговориш: При телетата естествено хранене е когато бозаят от вимето на майка си. Изкуствено е когато ги храним с биберон.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))