Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Иззими тези бройки и тогава мисли за увеличаване.''

Прав си в поста си,но не знаем колегата по коя програма участва.Ако е млад фермер или някоя друга него интересува колко ще останат като нас.На пролет доктора му прави един протокол със загиналите и хоп в разплащателната агенция в десетдневен срок трябва да ги обяви.и ей ти 25к лв

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Прав си в поста си,но не знаем колегата по коя програма участва.Ако е млад фермер или някоя друга него интересува колко ще останат като нас.На пролет доктора му прави един протокол със загиналите и хоп в разплащателната агенция в десетдневен срок трябва да ги обяви.и ей ти 25к лв
    И ние сме тръгнали да мерим.........с магарето То тука има доста програмисти/някои са позабравили/,би трябвало да му помогнат ако изпадне в кризисна ситуация.Пък и ние,хобитата може да ударим едно рамо,само и само да изкласи .

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    За пчеларските програми не съм се интересувал и нямам идея за какво иде реч а и не ме интересува.
    Ама Дака вземи кажи тия пусти програми защо така ги задават че има таково дзверско гонене на бройка то това пчелата и тя е животинче и тя душа има.На Запад им казват нови интензивни пчеларски технологии а на североизток пчеломори.Кой е прав не знам.
    Имам роднина пчелар занимава се с над 30г.човека не е влизал в интернет но е природно интелигентен и разбира от пчели има усет и практика. Та той като го питах преди години колко мед изкара той ми казва 250кг. - средно 50 кг. Добре е .
    И аз ама чакай бе човек ти имаш 30ина кошера това не е средно 50кг.
    Той ми отговорри аз имам 5 пчелни семейства онова другото са съндъци с пчели в кой с 2 майки в кой с 1 това са отводки за пазар кой какво иска това му сглобявам това не е пчелно семейство или ти както го наричаш кошер.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    За пчеларските програми не съм се интересувал и нямам идея за какво иде реч а и не ме интересува.
    Ама Дака вземи кажи тия пусти програми защо така ги задават че има таково дзверско гонене на бройка то това пчелата и тя е животинче и тя душа има.На Запад им казват нови интензивни пчеларски технологии а на североизток пчеломори.Кой е прав не знам.
    Имам роднина пчелар занимава се с над 30г.човека не е влизал в интернет но е природно интелигентен и разбира от пчели има усет и практика. Та той като го питах преди години колко мед изкара той ми казва 250кг. - средно 50 кг. Добре е .
    И аз ама чакай бе човек ти имаш 30ина кошера това не е средно 50кг.
    Той ми отговорри аз имам 5 пчелни семейства онова другото са съндъци с пчели в кой с 2 майки в кой с 1 това са отводки за пазар кой какво иска това му сглобявам това не е пчелно семейство или ти както го наричаш кошер.
    Жорко, ако трябва да вземам акъл от такива пчелари е по - добре да се гръмна. Самата бройка не ми вдъхва доверие колкото и да е подкован теоритически. Все едно василевса да ми казва как да си гледам кошерите.А и отглеждането на 5 кошера не е като 50, 500 или 2500.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.05.2016
    Аз много не разбирам,но гледах едно кличе ,в което се казваше,че пчелите независимо в каква ситуация са поставени винаги решават едно и също.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Привет на всички, току що включих компютъра. Много ги мислите тези отводки, ще живеят ли, няма ли. Аз мисля други работи - ще мине ли проекта, ще ми дадат ли кредит за него, ще построя ли с тези пари пчеларската база - мечта, ще купя ли необходимата техника за подвижно пчеларство и т.н.? Ако успея - и пет пъти да сменя отводките, пак ще е на добре, тъкмо ще се науча как не трябва да се отглеждат пчели. Никой не се е родил научен. После, ако е прав Матеев, че няма пари в този занаят, поне ще ми остане построеното. Ако има - още по-добре, ще си имам занимание след пенсия.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Привет на всички, току що включих компютъра. Много ги мислите тези отводки, ще живеят ли, няма ли. Аз мисля други работи - ще мине ли проекта, ще ми дадат ли кредит за него, ще построя ли с тези пари пчеларската база - мечта, ще купя ли необходимата техника за подвижно пчеларство и т.н.? Ако успея - и пет пъти да сменя отводките, пак ще е на добре, тъкмо ще се науча как не трябва да се отглеждат пчели. Никой не се е родил научен. После, ако е прав Матеев, че няма пари в този занаят, поне ще ми остане построеното. Ако има - още по-добре, ще си имам занимание след пенсия.
    Да не стане като при мен, от нищо и след няколко години основния доход да е от тях :-):-):-).

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Дано му се получи на колегата. И аз първата година исках да увеличавам, едно за да не давам пари за нови бройки. Второ че да се науча кое-как...и т.н. Ама 1/4 увеличение даже и сега не бих си позволил. Хи хиии “първата ми година“....спомням си на зазимяване, какво чудене беше. Кое да затворя, колко.... Никой нищо не казва.... Дано му се получи. Ама му гарантирам освен загубите, 3-4 години ще си гледа само отводки. Друго си е да видиш кошер пълен с пчели, мед, пило, гради пити...... Дано му се получи по-скоро тая радост.
    П.П. В крайна сметка основния добив в пчеларството си остава меда. Кой, каквото ще да върти и суче, меда си остава основното.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •