Намерих такава тема. В “пчеларски технологии“- “календар на пчеларя“. Но колегите са спрели до м. Април. Ако искат, нека продължат Моля. Мисля, че ще е добре за млади и начинаещи. Пък и за по-напреднали. Не може да се помни всичко наизуст, нужно е да се подсещаме понякога.![]()
Мед мед ражда.Филмът е имено работа на пчелина по месеци.https://www.youtube.com/watch?v=RZ7FbgbCpJc
Нищо! Само че,за какво кълбо говориш? Вечер–да.Но денем–не.Днес,10.38ч. си фъркат все едно е ранна пролет–температура на сянка/там е т–ра/ 8–9гр. И дори си носят прашец–мръсно бял до жълтакъво.Предполагам че има още цъфнала бамя.Вятъра,силен –север,североизток.Не очаквах такава активност.ИЗНЕНАДАН СЪМ.
Темата е за Северозападния район, тук от 15 - 20 дни почти всеки ден вали, напоследък и мъгли се спускат пчелите много рядко излизат да се облитат....
Да,колега! Това уточнение го прочетох преди да пиша своя пост.Но явно сте пропуснали поста на колегата с 6 –те градуса.Това е причината да му дам пример какво правят и при 8 градуса.Просто,притеснения та му са напразни.Знаете ли как минават тези 4 месеца с постоянно глождещата те мисъл–Защо бяха в хранилката при тази ниска температура? Живи ли са? Те, това ми беше идеята,да го успокоя,но завоалирано.А сега какво?Директно в кокъла.
След 20тина дена гадно време, днес приятен слънчев ден. Нямах работа на пчелина, но си взех едно кафе и отидох да го изпия там да им се порадвам, че ми беше домъчняло. Направиха по няколко облитания и постиха каквото имаше за чистене.
И аз обиколих пчелите днес да видя как са след драматичното превозване преди няколко дни в мъглата и дъжда. По външни признаци всичко беше наред, в сряда и четвъртък го дават по топло, ще вадя лентите и ще третирам с нозевит и ще ги погледна бегло и вътре как са ....
В събота сутринта минус 5 градуса. Така коментираха приятелчетата в кафето. Външните чешми бяха замръзнали, също и водата при животните в съдинките.![]()
Lenovo_A1000_IMG_20161112_143519.jpg
Варовития ми кошер.
В момента има 17 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 17 гост (и))