Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 295 от 677 ПърваПърва ... 195245285293294295296297305345395 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,941 до 2,950 от общо 6768
    VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Тази година оставих кошерите на мрежестите дъна, но ме притеснява дали белките няма да скъсат мрежата. Сложил съм от този вид http://www.pchelarstvo.com/15473/.
    Изглежда ми крехка а при мен е пълно с белки.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Тази година оставих кошерите на мрежестите дъна, но ме притеснява дали белките няма да скъсат мрежата. Сложил съм от този вид http://www.pchelarstvo.com/15473/.
    Изглежда ми крехка а при мен е пълно с белки.
    Колега тия белки да не са на стероиди че да скъсат тази мрежа?
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Remi Виж публикацията
    Колега тия белки да не са на стероиди че да скъсат тази мрежа?
    Дано си прав, но изглежда не си виждал на какво са способни, това е много свирепо и силно животно за размера си.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Дано си прав, но изглежда не си виждал на какво са способни, това е много свирепо и силно животно за размера си.
    Не се коси и мрежата е здрава аз ползвам такива, те са предназначени за маслени филтри ако не се лъжа . По вероятно е да съборат кошера, отколкото да скъсат мрежата.
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Remi Виж публикацията
    Не се коси и мрежата е здрава аз ползвам такива, те са предназначени за маслени филтри ако не се лъжа . По вероятно е да съборат кошера, отколкото да скъсат мрежата.

Ако видиш как разковава зайчарник друго ще пишеш.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Помня преди доста години на село белка беше разковала кокошарника и издушила кокошките. Баща ми поръча от завода да му направят капан който беше обвит с рабицова мрежа, на сутринта намерихме само една дупка в мрежата. После заложихме клюса и се беше хванала само за крака и си го беше прегризала да избяга. Така че съм виждал на какво е способна за това ме е малко страх.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.11.2011
    Пчеларски район
    Русе
    Предната пролет имах проблем с белките(не знам една ли е извършила набеза), бяха ми изкъртили мрежата на един кошер и драпала ли драпала по питите от долу през дъното.Тъй като не беше на цяла мрежа дъното а на прозорче не е успяла да направи повече щети.Половината пчели от семейството бяха изпаднали през дупката и сутринта ги намерих на кълбо,след като се позатопли се разлетяха и се прибраха.Взех капан от познат и за около седмица
    се хванаха 3бр.От тогава не съм имал проблем, но напоследък забелязвам доста техни изпражнения из двора и пак ме обзема притеснението.

п.п. нападнатия кошер бе видимо изместен настрани и това бе причината да видя станалата беля веднага

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Цитат Първоначално публикувано от n.kostadinov Виж публикацията
    Предната пролет имах проблем с белките(не знам една ли е извършила набеза), бяха ми изкъртили мрежата на един кошер и драпала ли драпала по питите от долу през дъното.Тъй като не беше на цяла мрежа дъното а на прозорче не е успяла да направи повече щети.Половината пчели от семейството бяха изпаднали през дупката и сутринта ги намерих на кълбо,след като се позатопли се разлетяха и се прибраха.Взех капан от познат и за около седмица
    се хванаха 3бр.От тогава не съм имал проблем, но напоследък забелязвам доста техни изпражнения из двора и пак ме обзема притеснението.

п.п. нападнатия кошер бе видимо изместен настрани и това бе причината да видя станалата беля веднага
    Здравей. Как познаваш, че са на белка?
    От около месец из двора(върху пънчета, камъни и около кошерите) се виждат изпражнения на някакво животно. Яло е грозде и е ровило по дупките на мишоци из ливадата. Това се случва нощем.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.11.2011
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от rumenggr Виж публикацията
    Здравей. Как познаваш, че са на белка?
    От около месец из двора(върху пънчета, камъни и около кошерите) се виждат изпражнения на някакво животно. Яло е грозде и е ровило по дупките на мишоци из ливадата. Това се случва нощем.
    В изпражненията има следи от семки и люспи на полодове.Не си прави тоалетна както например язовеца, а където я хване нуждата.Белката си хапва с удовослтвие плодове, а когато има малки за хранене освирепява и яде всичко и най-вече тогава напада кокошки и други домашни животни.Не живеят по единично, има ли една значи са много(поне 3-4).Това ми е информация от ловджия.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Преди 6-7 години семейство белки презимува в тавана на вилата(два етажа!!!!). Тогава нямах пчелички и не се притеснявах, нито съм наблюдавал следите им. Пролетта изрязах клоните на брезата, по които се катереха и филма приключи. Сега обаче се чудя каква стръв и какъв капан да използвам за да не изловя котетата на комшията. Ето това е интересно http://m.vbox7.com/play:6b62ed5cf9 . Вижда се, че материала трябва да е по-солиден. Удобното е, че капана не умъртвява и котките ще минат метър.

Страница 295 от 677 ПърваПърва ... 195245285293294295296297305345395 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 13 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 13 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •