Арбайт махт фрай!
Какво ще се случи изцяло зависи от работодателя.......................... ........................Като цяло,никога не съм харесвал НАДНИЧАРСКАТА работа.......Много малко сме глупаците "орящи на дълбоко" и качествено и на всичкото отгоре-без спир,въпреки равните условия с другите колеги....От повече от 10години съм на такава позиция,че мога да назначавам и да освобождавам.И понеже съм тръгнал от най ниското ниво,работата ми е ясна."Топузите" ги усещам веднага и ги"оперирам" аламинут и до сега не съм усещал упреци от останалите,дори напротив.....Но...всеки бранш влиза в картел и на можещите не им се позволява да получат това,което заслужават.Ако работодателя прецени,че работника е изкарал повече от съгласуваното(картела),то следващия проект е с по ниски разценки и на работниците се налага да работят още по бързо,за да задържат предишното ниво..Правилният начин при работа на разценка е работникът да работи толкова,колкото е браншовата заплата и в никакав случай да не се опитва за по голяма заплата,че после го чака sex.Това се очаква от нашите работодатели.
Имах възможност да работя в Израел.Там ако работник работи 30 години в една фирма,получава премия от 100 000 шекела(25'000долара),еднократ о.Това преди повече от 20г.Кога ли ще се получи това в нашата татковина........
п.п.А проблема-пропаста м/у двете "Р" ще пробължи да се задълбочава докато едната група не изчезне...
Това Ачка, ще се случи, когато някой българин, благоволи да стане бог!
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Всички богати имат едни и същи проблеми, а те са 4:
1.Винаги си мислят, че дават много пари на робите си, а те не вършат нищо и мързелуват.
2.Параноя че всички им завиждат и искат да им вземат парите.
3.Безгранична лакомия.
4.Колкото и да им давам те няма да са доволни затова най-добре да не им давам.
Матеев кой ти говори за милиони бе човек защо си мислиш, че всички се будим сутрин и си мислим за милиони? Назад в темата ти казах всеки работник иска ДОСТОЙНО заплащане на труда му! Една заплата от 1500лв на член от семейството ще е напълно достатачна да си срещне едно семейство нуждите за месеца. Искам да ти кажа нещо незнам каква идеология изповядваш, но всеки човек на тази земя заслужава правото на добър живот. Дори и хич да не е надърен той има и заслужава правото да живее добре. Политиката която се води във световен мащаб е докарало милиони хора да живеят мизерно и недостойно. Устойчиво? omg.....къде видя тази устойчивост незнам честно. Казвам ви за стотен път, че от това изтормозено общество няма да получите повече от това което ви дава. Защо си мислите, че на запад неможе просто ей така да те обиждат,псуват,бият по улиците просто защото някое копеле с пари и власт е решило да се прай на всемогъщ или пък има правосъдие работещо на 100% за обикновения човечец. Защото искат да си пълноценен човек който като отиде на работа на другия ден ще я свърши та даже и отгоре. След това ще ти се плати достойно и ще бъдеш пак от цялата система на робство, но доста по доволен от кучия ми животец, а не толкова тъжен и недоволен от всичко както е при нас ми пък и има хора който защитават положението в което се намираме та даже ми се говори, че трябвало да съм доволен Уау ах леле. И за последно много съжалявам за тези мъже който имат такива жени за дето говориш найстина ги съжалявам аз на моята жена и една ябълка слагал съм на масата за вечеря и тя ме е обичала и обича и не ме е упреквала. Пребиваш ме със свойте сравнения иначе си умен мъж деа щом си го докарал до това което съм видял, но пък трепиш направо със сравненията сцепваш ме честно.
Много точен пост.
Пробвано е. Резултатът е описан по-долу!
Затова сега най-работните почти непрекъснато са в командировка, за да вземат над двойно на останалите и да не се мешат с мързелите и да се дразнят взаимно. Лошото е, че поради обществения ни манталитет и емиграцията годните за категорията на високоплатените, отговорни и съвестно работещи с всяка изминала година намаляват, а се увеличава дяла на мързелите и тарикатите. Аз затова съм се захванал с пчелите - да мога, като се пенсионирам /при първа възможност/, да работя с пчели, а не с хора.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Защо се е разпаднала римската империя.
Следствието е варварите а причината всичките пари на империята накрая са били съсредоточени само в няколко фамилии а за народа и д. бюджет недостигало. Нещо подобно става и сега парите са в корпорациите една сериозна корпорация разполага с бюджет по голям от целият балкански полуостров те налагат какво ще ядем с какво ще се обличаме и прочие.( в момента го виждаме и с цената на п. мед)
Няма нито една държава в света с чиста пазарна икономика тя е само на теория като комунизма хубаво нещо ама на теория.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))