Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 27 от 45 ПърваПърва ... 17252627282937 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 261 до 270 от общо 443
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от kando Виж публикацията
    Не са точно римляните, а гърците - и също като тях, империята им се разпадна. Ма поне остана Рим - но какво ли ще остане от България .... имайки предвид, че и не е империя.
    Ха, ха...много са стигнали до империи и са се разпаднали, а току виж на България и предстои. Малиии.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Арбайт махт фрай!

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Дай един пример къде е ползван кривака и се е получило Рай.
    Не знам тез дето са го усетили не се хвалят!
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Правилото в такава ситуация е, цялата фирма скача срещу него и човека напуска работата, защото няма съмишленици или се принизява до нивото на другите.
    Какво ще се случи изцяло зависи от работодателя.......................... ........................Като цяло,никога не съм харесвал НАДНИЧАРСКАТА работа.......Много малко сме глупаците "орящи на дълбоко" и качествено и на всичкото отгоре-без спир,въпреки равните условия с другите колеги....От повече от 10години съм на такава позиция,че мога да назначавам и да освобождавам.И понеже съм тръгнал от най ниското ниво,работата ми е ясна."Топузите" ги усещам веднага и ги"оперирам" аламинут и до сега не съм усещал упреци от останалите,дори напротив.....Но...всеки бранш влиза в картел и на можещите не им се позволява да получат това,което заслужават.Ако работодателя прецени,че работника е изкарал повече от съгласуваното(картела),то следващия проект е с по ниски разценки и на работниците се налага да работят още по бързо,за да задържат предишното ниво..Правилният начин при работа на разценка е работникът да работи толкова,колкото е браншовата заплата и в никакав случай да не се опитва за по голяма заплата,че после го чака sex.Това се очаква от нашите работодатели.
    Имах възможност да работя в Израел.Там ако работник работи 30 години в една фирма,получава премия от 100 000 шекела(25'000долара),еднократ о.Това преди повече от 20г.Кога ли ще се получи това в нашата татковина........
    п.п.А проблема-пропаста м/у двете "Р" ще пробължи да се задълбочава докато едната група не изчезне...

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Това Ачка, ще се случи, когато някой българин, благоволи да стане бог!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Автор
    Регистриран
    08.03.2015
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    В трвтата част на филма Духът на времето се описва едно такова общество, в което няма пари. Но не става ясно кой ще работи, за да се постигнат всичките тези блага. Нали всеки ще иска ДА МЪРЗЕЛУВА. Не става ясно и как ще се разпределят тези блага в условията на дефицит (няма да има достатъчно за всички). Всеки ще иска например яхта или космически кораб, но няма как да построим 6 милиарда яхти и 6 милиарда космически кораби.

И още нещо - дори и да приемем, че едно бъдещо общество ще успее някакси да съществува без пари, то тогава пак ще остане вторият сериозен проблем - ВЛАСТА. Кой ще бъде шеф и кой - подчинен. И тогава пак ще има недоволни и пак ще се оплюва началника, или по-висшите шефове нагоре по йерархията. И пак няма да е виновен самият пост, а ЗАВИСТА и ЗЛОБАТА, че някой друг заема по-висока длъжност (например капитан на космически кораб).

Та днешното общество е конструирано така, че да се справя със ЗАВИСТА, ЗЛОБАТА, МЪРЗЕЛА и една камара други отрицателни черти, присъщи на всеки един човек. И парите са просто един измерител, посредством които се постигат целите на обществото. Ако ги нямаше парите, щеше да има някакъв друг измерител, и пак щяхте да сте недоволлни - например някаква точкова система, като е във ВУЗ-овете, или пък някаква класация или ранглиста (както е при различните видове спорт). И пак тези в дъното на класацията щяха да злобеят срещу тези от челните места, защото собствената самооценка в повечето случаи многократно надвишава реалните качества, знания и опит.

При всички случаи няма как да стане уравниловка по една много проста причина - самите хора не са еднакви, и разликите във възможностите не са 1 или 2 пъти, а хиляди пъти.
    Всички богати имат едни и същи проблеми, а те са 4:
    1.Винаги си мислят, че дават много пари на робите си, а те не вършат нищо и мързелуват.
    2.Параноя че всички им завиждат и искат да им вземат парите.
    3.Безгранична лакомия.
    4.Колкото и да им давам те няма да са доволни затова най-добре да не им давам.
    Матеев кой ти говори за милиони бе човек защо си мислиш, че всички се будим сутрин и си мислим за милиони? Назад в темата ти казах всеки работник иска ДОСТОЙНО заплащане на труда му! Една заплата от 1500лв на член от семейството ще е напълно достатачна да си срещне едно семейство нуждите за месеца. Искам да ти кажа нещо незнам каква идеология изповядваш, но всеки човек на тази земя заслужава правото на добър живот. Дори и хич да не е надърен той има и заслужава правото да живее добре. Политиката която се води във световен мащаб е докарало милиони хора да живеят мизерно и недостойно. Устойчиво? omg.....къде видя тази устойчивост незнам честно. Казвам ви за стотен път, че от това изтормозено общество няма да получите повече от това което ви дава. Защо си мислите, че на запад неможе просто ей така да те обиждат,псуват,бият по улиците просто защото някое копеле с пари и власт е решило да се прай на всемогъщ или пък има правосъдие работещо на 100% за обикновения човечец. Защото искат да си пълноценен човек който като отиде на работа на другия ден ще я свърши та даже и отгоре. След това ще ти се плати достойно и ще бъдеш пак от цялата система на робство, но доста по доволен от кучия ми животец, а не толкова тъжен и недоволен от всичко както е при нас ми пък и има хора който защитават положението в което се намираме та даже ми се говори, че трябвало да съм доволен Уау ах леле. И за последно много съжалявам за тези мъже който имат такива жени за дето говориш найстина ги съжалявам аз на моята жена и една ябълка слагал съм на масата за вечеря и тя ме е обичала и обича и не ме е упреквала. Пребиваш ме със свойте сравнения иначе си умен мъж деа щом си го докарал до това което съм видял, но пък трепиш направо със сравненията сцепваш ме честно.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Много точен пост.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Това Ачка, ще се случи, когато някой българин, благоволи да стане бог!

Братле я се поогледай.Малко ли са ти?

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от ivootur Виж публикацията
    Пробвал ли си на някой от тези дето се правят че работят за 500 лв. да му предложиш 1500-2000 лв. но да работи все едно за децата си работи? А другите като видят че тоя взема много пари може и на някой друг да му се проработи за толкова пари. Когато имаш няколко човека на които можеш да разчташ винаги съвсем по друг начин вървят нещата.
    Пробвано е. Резултатът е описан по-долу!

Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Правилото в такава ситуация е, цялата фирма скача срещу него и човека напуска работата, защото няма съмишленици или се принизява до нивото на другите.
    Затова сега най-работните почти непрекъснато са в командировка, за да вземат над двойно на останалите и да не се мешат с мързелите и да се дразнят взаимно. Лошото е, че поради обществения ни манталитет и емиграцията годните за категорията на високоплатените, отговорни и съвестно работещи с всяка изминала година намаляват, а се увеличава дяла на мързелите и тарикатите. Аз затова съм се захванал с пчелите - да мога, като се пенсионирам /при първа възможност/, да работя с пчели, а не с хора.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Ха, ха...много са стигнали до империи и са се разпаднали, а току виж на България и предстои. Малиии.
    Защо се е разпаднала римската империя.
    Следствието е варварите а причината всичките пари на империята накрая са били съсредоточени само в няколко фамилии а за народа и д. бюджет недостигало. Нещо подобно става и сега парите са в корпорациите една сериозна корпорация разполага с бюджет по голям от целият балкански полуостров те налагат какво ще ядем с какво ще се обличаме и прочие.( в момента го виждаме и с цената на п. мед)
    Няма нито една държава в света с чиста пазарна икономика тя е само на теория като комунизма хубаво нещо ама на теория.

Страница 27 от 45 ПърваПърва ... 17252627282937 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •