Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 443

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    ..... Пращаме хора в двуседмични командировки /най-работливите/, вземат добри пари, двойно. Работят по 8 часа по кодекс. Пращаме и хора да пътуват до обекта и да се връщат същия ден, отнема им общо три часа път с микробуса. Вземат 10 лв по-малко от командированите, почти двойно обаче от обичайния си надник. Човек може да си помисли, че ще има навалица от желаещи за почти двойно заплащане, които по една или друга причина не могат да си позволят да ходят в командировка. Да, ама не. Желаещи почти няма. Извода е е един - има хора, и те са над 50 % от работниците, които просто ги мързи да работят. Мога да дам и пример от колега, който гледа малини /200 декара/. Плаща на берачите на килограм. Най-големите калпазани изкарват 50 лв на ден. Работливите изкарват над 100 лв на ден. Въпреки всичко не може да си намери работници. Идват няколко дни, вземат парите и докато не ги изядат/изпият/, не се появяват със седмици. На въпроса защо - отговора е, че като вземат и помощите, връзват бюджета за месеца и повече от това не им се работи. Това е моя спам по темата, който няма нищо общо с цената на меда, но ме е яд, като чета: държавата това, държавата онова. Държавата - това сме ние. Каквито сме - такава ни е и държавата, такива са ни депутатите, такива са ни работодателите, такива са ни цените на меда, такива са ни пчеларите, такива са ни работниците. По-умни сме от германците, но сме недисциплинирани калпазани. Не се надявам в моя живот да видя да се променим.
    Това не го разбирам.
    Хората не ги мързи да работят за обичайната си заплата, а за двойно по високо заплащане ги мързи.
    Колега agro, може би и на теб не ти звучи логически издържано, та затова си изпитал вътрешна необходимост, да дадеш примера с малините.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    По медиите показват български и румънски цигани, отишли в европа да проституират, крадат и просят.
    Знам че това го има, но нека се знае, че в Германия, Австрия, Испания и др. европейски държави има цигани /които са повече от гореспоменатите / които работят много добре и получават много добро заплащане. Последните са необразовани, нискоквалифицирани, но достатъчно интелигентни да работят и да знаят какво искат.
    Кой и с какво може да ги накара да се върнат в България?
    Нали като се върнат, освен че няма да имат работа, ще трябва да си плащат тока на Бат Съли и когато на някой му е удобно ще може да ги обвини в кражба наток, а в същото време Бат Съли е неприкоснвен защото играе на наша страна /визирам разпределението /

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Пишете г-н Матеев че няма пари за заплати.Аз пък да попитам като няма пари за заплати от къде пари за вили,мерцедеси,яхти и др.?Алчността на Бг. работодател е една от основните причини работникът да е такъв.Аз преди бях дал пример с вуйчо как от най работния човек във фамилията сега е най мързеливия.Също така причина за мен е тоя ПРЕХОД който уж минаваме.Това не е преход ,а застой и крадене.Защо са ниски заплатите?Ниски са защото като нямаш пари нямаш и самочувствие,а така по лесно можеш да управляваш и манипулираш хората.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Пишете г-н Матеев че няма пари за заплати.Аз пък да попитам като няма пари за заплати от къде пари за вили,мерцедеси,яхти и др.?Алчността на Бг. работодател е една от основните причини работникът да е такъв.Аз преди бях дал пример с вуйчо как от най работния човек във фамилията сега е най мързеливия.Също така причина за мен е тоя ПРЕХОД който уж минаваме.Това не е преход ,а застой и крадене.Защо са ниски заплатите?Ниски са защото като нямаш пари нямаш и самочувствие,а така по лесно можеш да управляваш и манипулираш хората.
    Не пожелавай дома на ближния си, нито жена му, нито осела, нито любовницата, нито мерцедеса или яхтата му....
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Не пожелавай дома на ближния си, нито жена му, нито осела, нито любовницата, нито мерцедеса или яхтата му....

Блаженни са вярващите

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    Това не го разбирам.
    Хората не ги мързи да работят за обичайната си заплата, а за двойно по високо заплащане ги мързи.
    Колега agro, може би и на теб не ти звучи логически издържано, та затова си изпитал вътрешна необходимост, да дадеш примера с малините.
    Пояснявам тогава. За обичайната си заплата те си знаят как работят. И аз знам, ама нищо не казвам, защото по-хубави засега няма. За 500 лв - толкова, не им се сърдя. Но си мислех, че като изпадне възможност за работа срещу 990 лв, на цената на три часа път на ден, ще има мераклии. Да, ама не. На обекта за съжаление трябва да се работи, а не да се мързелува, защото там несвършената работа отдалече си личи. В цеха, поради естеството на работата, може да си намериш сто причини, за да оправдаеш количеството свършена /несвършена/ работа и да си мързелуваш в голяма част от времето. Тоест, мързи ги и за обичайната заплата, ама има лесни оправдания.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Пояснявам тогава. За обичайната си заплата те си знаят как работят. И аз знам, ама нищо не казвам, защото по-хубави засега няма. За 500 лв - толкова, не им се сърдя. Но си мислех, че като изпадне възможност за работа срещу 990 лв, на цената на три часа път на ден, ще има мераклии. Да, ама не. На обекта за съжаление трябва да се работи, а не да се мързелува, защото там несвършената работа отдалече си личи. В цеха, поради естеството на работата, може да си намериш сто причини, за да оправдаеш количеството свършена /несвършена/ работа и да си мързелуваш в голяма част от времето. Тоест, мързи ги и за обичайната заплата, ама има лесни оправдания.
    Пробвал ли си на някой от тези дето се правят че работят за 500 лв. да му предложиш 1500-2000 лв. но да работи все едно за децата си работи? А другите като видят че тоя взема много пари може и на някой друг да му се проработи за толкова пари. Когато имаш няколко човека на които можеш да разчташ винаги съвсем по друг начин вървят нещата.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от ivootur Виж публикацията
    Пробвал ли си на някой от тези дето се правят че работят за 500 лв. да му предложиш 1500-2000 лв. но да работи все едно за децата си работи? А другите като видят че тоя взема много пари може и на някой друг да му се проработи за толкова пари. Когато имаш няколко човека на които можеш да разчташ винаги съвсем по друг начин вървят нещата.
    Правилото в такава ситуация е, цялата фирма скача срещу него и човека напуска работата, защото няма съмишленици или се принизява до нивото на другите.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Правилото в такава ситуация е, цялата фирма скача срещу него и човека напуска работата, защото няма съмишленици или се принизява до нивото на другите.
    Какво ще се случи изцяло зависи от работодателя.......................... ........................Като цяло,никога не съм харесвал НАДНИЧАРСКАТА работа.......Много малко сме глупаците "орящи на дълбоко" и качествено и на всичкото отгоре-без спир,въпреки равните условия с другите колеги....От повече от 10години съм на такава позиция,че мога да назначавам и да освобождавам.И понеже съм тръгнал от най ниското ниво,работата ми е ясна."Топузите" ги усещам веднага и ги"оперирам" аламинут и до сега не съм усещал упреци от останалите,дори напротив.....Но...всеки бранш влиза в картел и на можещите не им се позволява да получат това,което заслужават.Ако работодателя прецени,че работника е изкарал повече от съгласуваното(картела),то следващия проект е с по ниски разценки и на работниците се налага да работят още по бързо,за да задържат предишното ниво..Правилният начин при работа на разценка е работникът да работи толкова,колкото е браншовата заплата и в никакав случай да не се опитва за по голяма заплата,че после го чака sex.Това се очаква от нашите работодатели.
    Имах възможност да работя в Израел.Там ако работник работи 30 години в една фирма,получава премия от 100 000 шекела(25'000долара),еднократ о.Това преди повече от 20г.Кога ли ще се получи това в нашата татковина........
    п.п.А проблема-пропаста м/у двете "Р" ще пробължи да се задълбочава докато едната група не изчезне...

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от ivootur Виж публикацията
    Пробвано е. Резултатът е описан по-долу!

Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Затова сега най-работните почти непрекъснато са в командировка, за да вземат над двойно на останалите и да не се мешат с мързелите и да се дразнят взаимно. Лошото е, че поради обществения ни манталитет и емиграцията годните за категорията на високоплатените, отговорни и съвестно работещи с всяка изминала година намаляват, а се увеличава дяла на мързелите и тарикатите. Аз затова съм се захванал с пчелите - да мога, като се пенсионирам /при първа възможност/, да работя с пчели, а не с хора.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •