Рецептата е на Вайс , но е цитирана от Рутнер .
Един килограм захар , 500 грама вода и 2 грама млечна киселина се варят на бавен огън 25 минути .
След това , от 1кг от сиропа и 3 кг пудра захар се замесва тесто , което остава месеци меко и се използва през зимата за подхранка без да се втвърдява .
При 1:3 сироп-пудра захар,ще стане един рядък бъркоч.Аз слагам 1:8 и пак понякога се разтича питката,а в същото време след 1 месец в семейството , ако не е изядена изсъхва и става на камък.
Да взема, да ти повярвам .
Който чете , той ще сполучи .
Някой знае ли каква е ролята на млечната киселина? Прочетох какво пише за нея в Уикипедия, но е написано на много висок стил.
Интересува ме, защото търся допълнителна съставка към пудрата захар и инвертирания сироп с цел сместа на питката да стане по-гъвкава и да не се втвърдява.
Keep Walking...
Да направи това което "лудият учен" прави в клипчето със сътъра, т.е.т. да разкъса връзката между молекулата на глюкозата и фруктозата и да извърши процеса на самото инвертиране, предполагам...
Еее, ти искаш да "изядеш" хляба на хората които произвеждат питки професионално, не че ако знаех не бих ти казал, ама ми звучиш, като че искаш с трици маймуни да ловиш - тука по едно време за тия "рецепти" се "мъкнеха" едни каси Каменица...
Колега, с какво месиш, как постигаш 1:8.Чувал съм за 1:4, аз на ръка постигам 1:2,7. Да не са много твърди и затова да стоят по 1 месец.Снимка0239.jpg
ето да си верваме.
Инвертираният сироп може успешно да замени меда в медно-захарното тесто. Остава актуален въпросът за състава на пудрата захар. Пудрата не е особено евтина и не е ясно какво съдържа. Може да съдържа някакви съставки, против слепването и на буци. Чувал съм от познати, че някои фирми добавят към пудрата захар, бяло брашно. Брашното е доста по-евтино и не е опасно за човека, но за пчелите може да предизвика задръстване на червата и смърт.
В момента има 11 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 11 гост (и))