Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 1210

Преглед на хибрид режима

  1. #1
    Автор
    Регистриран
    08.01.2014
    Мнения
    173
    Пчеларски район
    област Плевен
    Колко ли ХМФ има в сладката, които се правеха от всички преди време? Захар, температура, лимонтозу ... има всичко необходимо за много ХМФ...

  2. #2
    Автор
    Регистриран
    07.10.2010
    Мнения
    104
    Пчеларски район
    ДОБРИЧКА
    Много сладкарски цехове купуват изосоит и си правят тортите който ядем всички

  3. #3
    VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Мнения
    3,123
    Цитат Първоначално публикувано от freelancer_bg Виж публикацията
    Колко ли ХМФ има в сладката, които се правеха от всички преди време? Захар, температура, лимонтозу ... има всичко необходимо за много ХМФ...
    Проф. Фридрих Рутнер дава една рецепта с млечна киселина . В краят на 70-те на ХХ век с минимални количества ХМФ .
    Ще я пробвам и ще видя как е .

  4. #4
    Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Мнения
    487
    Пчеларски район
    с.Просена
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Проф. Фридрих Рутнер дава една рецепта с млечна киселина . В краят на 70-те на ХХ век с минимални количества ХМФ .
    Ще я пробвам и ще видя как е .
    Ако споделиш и самата рецепта ,ще почерпя
    Милен Михов

  5. #5
    VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Мнения
    3,123
    Рецептата е на Вайс , но е цитирана от Рутнер .
    Един килограм захар , 500 грама вода и 2 грама млечна киселина се варят на бавен огън 25 минути .
    След това , от 1кг от сиропа и 3 кг пудра захар се замесва тесто , което остава месеци меко и се използва през зимата за подхранка без да се втвърдява .

  6. #6
    Потребител
    Регистриран
    30.12.2010
    Мнения
    80
    Пчеларски район
    общ. Свищов
    При 1:3 сироп-пудра захар,ще стане един рядък бъркоч.Аз слагам 1:8 и пак понякога се разтича питката,а в същото време след 1 месец в семейството , ако не е изядена изсъхва и става на камък.

  7. #7
    VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Мнения
    3,123
    Да взема, да ти повярвам .
    Който чете , той ще сполучи .

  8. #8
    Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Мнения
    569
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Някой знае ли каква е ролята на млечната киселина? Прочетох какво пише за нея в Уикипедия, но е написано на много висок стил.
    Интересува ме, защото търся допълнителна съставка към пудрата захар и инвертирания сироп с цел сместа на питката да стане по-гъвкава и да не се втвърдява.
    Keep Walking...

  9. #9
    Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Мнения
    1,566
    Пчеларски район
    Русенски

    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    Някой знае ли каква е ролята на млечната киселина? Прочетох какво пише за нея в Уикипедия, но е написано на много висок стил.
    Интересува ме, защото търся допълнителна съставка към пудрата захар и инвертирания сироп с цел сместа на питката да стане по-гъвкава и да не се втвърдява.
    Да направи това което "лудият учен" прави в клипчето със сътъра, т.е.т. да разкъса връзката между молекулата на глюкозата и фруктозата и да извърши процеса на самото инвертиране, предполагам...
    Еее, ти искаш да "изядеш" хляба на хората които произвеждат питки професионално, не че ако знаех не бих ти казал, ама ми звучиш, като че искаш с трици маймуни да ловиш - тука по едно време за тия "рецепти" се "мъкнеха" едни каси Каменица...

  10. #10
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Мнения
    5,703
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от plamen2009 Виж публикацията
    При 1:3 сироп-пудра захар,ще стане един рядък бъркоч.Аз слагам 1:8 и пак понякога се разтича питката,а в същото време след 1 месец в семейството , ако не е изядена изсъхва и става на камък.
    Колега, с какво месиш, как постигаш 1:8.Чувал съм за 1:4, аз на ръка постигам 1:2,7. Да не са много твърди и затова да стоят по 1 месец.Снимка0239.jpg

    ето да си верваме.

 

 
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))

Разрешения за писане

  • Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •