Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 335 от 496 ПърваПърва ... 235285325333334335336337345385435 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,341 до 3,350 от общо 4956
    Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Писал съм ,пак да пиша. Аз имам 4тона, колегата 400кг.На 10лв. той ще го продаде за 3 месеца. Аз ако му държа цената ще го продам за 30 месеца. Естествено това няма как да стане и аз 3200кг ги давам на 4лв. Защо тогава да му правя цена на него. Да не ми е роднина. Пускам го на по-ниска цена и гледам моята сметка ,не неговата. Стига сте плакали, не може цената на едро да е ниска, а на дребно да е висока и да расте.
    Значи всеки си знае района в който продава на дребно и знае колко мед му ходи. Заделя си го с малко запас, останалия си го продава на едро на който си иска. Не е редно да се подбива цената *щото имаш мед и трябва да го реализираш. Буташ цената, а на другата година се получава като на колегата Тодоров от Царево. Кво прайм ся? Хайде в кюпа при този на който сме изяли хляба. Интересно ще ми е какви приказки ще му хортуваш тогава?

Наблюдател
    Регистриран
    31.08.2016
    Пчеларски район
    с.Крушовица Д.Дъбник Плевен
    За подбиването съм съгласен с колегата.А що се отнася до опаковката -буркан,капачка,етикет-това е най-малкото перо в цената.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Значи всеки си знае района в който продава на дребно и знае колко мед му ходи. Заделя си го с малко запас, останалия си го продава на едро на който си иска. Не е редно да се подбива цената *щото имаш мед и трябва да го реализираш. Буташ цената, а на другата година се получава като на колегата Тодоров от Царево. Кво прайм ся? Хайде в кюпа при този на който сме изяли хляба. Интересно ще ми е какви приказки ще му хортуваш тогава?
    Теории много. Незнам какво му се получава на колегата от Царево, нито кой на кого е изял хляба.В момента на едро не се купува, е аз да си хвърля меда ,за да може продаващите на дребно да не им падне цената .Това ли е да съм пчелар и пич.Е , аз няма да умра от глад за да ми направите паметник.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Теории много. Незнам какво му се получава на колегата от Царево, нито кой на кого е изял хляба.В момента на едро не се купува, е аз да си хвърля меда ,за да може продаващите на дребно да не им падне цената .Това ли е да съм пчелар и пич.Е , аз няма да умра от глад за да ми направите паметник.
    На колегата от Царево му загина един цял пчелин. Това го давам като пример за да се знае, че днес имаш, а утре - не. Затова, че трябва да има едни такива малки неписани правила, които малко трябва да се спазват. Вярно. Не са задължителни, но това зависи от човека. След като не ги спазваме то тогава няма за какво да ревем за цените на меда. Атанасов, казах ти, че има и фирми които изкупуват мед и на тях можеш да си го дадеш, те ще ти дадат пари да не умреш от глад, а и ние няма нужда да ти правим паметник и оттук и няма да подбиваш цената на дребно. Тя е и твоя цена, не само на комшията.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цената на дребно няма как да остане на тези нива. Има доста неизкупен мед и колегите са склонни да го продават на тенекии и на буркани на доста по-ниска цена от 8-10 лева. Цената на дребно е въпрос на месец, макс два, да се срине ако не се появи търсене на едро.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от kando Виж публикацията
    Борка, а я кажи, ако ти бе клиент и знаеш, че изкупната цена на меда е 3,50лв, дали щеше да дадеш 12лв за буркан мед?
    Щото аз, като клиент определено бих се замислил - значи "онези" ви вземат меда на 3-4 лева, а на мен ми продаваш един буркан на десет лева ....... е, че що ме цакаш така.
    Значи ако аз бях клиент и осведомен за цената на едро от значение за мен биха били две неща - какво ще ми предложиш срещу тези 12 лв. и отношението ти (вниманието ти) към мен.

И макар че ще се отплесна пак нека ти онагледя

За това предложение бих ти платил 12 лв. без много обяснения - видно е че си вложил много старание а това говори доста и за характера

Прикачен файл 7689

За това предложние не бих ти дал 12 лв. - не повече 5 лв. и то зависи от отношението

Прикачен файл 7685

За това предложение бих платил между 8-10 лв. защото си личи че все пак си се постарал

Прикачен файл 7686

А за това предложение няма нужда да ме убеждаваш бих платил и повече от 12 лв.

Прикачен файл 7687

Писал съм ,пак да пиша. Аз имам 4тона, колегата 400кг.На 10лв. той ще го продаде за 3 месеца. Аз ако му държа цената ще го продам за 30 месеца. Естествено това няма как да стане и аз 3200кг ги давам на 4лв. Защо тогава да му правя цена на него. Да не ми е роднина. Пускам го на по-ниска цена и гледам моята сметка ,не неговата. Стига сте плакали, не може цената на едро да е ниска, а на дребно да е висока и да расте.
    На същия принцип аз имам - 20 тона, ти - 4 тона - Ако аз държа твоята цена от 4 лв. ще го продавам до пенсия затова ти да го .... да не си ми роднина.Пускам моя на 1 лв. ти какво ме интересуваш че не можеш си продадеш меда и не ти излиза сметката мойта нали излиза. А и какво ми пука как ще се почувстваш нали моя мед върви ....
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Цената на дребно няма как да остане на тези нива. Има доста неизкупен мед и колегите са склонни да го продават на тенекии и на буркани на доста по-ниска цена от 8-10 лева. Цената на дребно е въпрос на месец, макс два, да се срине ако не се появи търсене на едро.
    Явно живеем в различни държави.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    ....
    И накрая да не излезе, че си си купил само луксозна опаковка.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Не съвсем. Дори сме съвсем близко. Обоснови се.
    Ето ти справка от мен:https://www.olx.bg/stara-zagora/q-%D...rice%3Ato%5D=6

Ето и същия филтър за цялата страна
    https://www.olx.bg/ads/q-%D0%BF%D1%8...rice%3Ato%5D=6

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията

На същия принцип аз имам - 20 тона, ти - 4 тона - Ако аз държа твоята цена от 4 лв. ще го продавам до пенсия затова ти да го .... да не си ми роднина.Пускам моя на 1 лв. ти какво ме интересуваш че не можеш си продадеш меда и не ти излиза сметката мойта нали излиза. А и какво ми пука как ще се почувстваш нали моя мед върви ....
    Точно така ако ти се вързва сметката пусни го по 1лв. Защо го давате по 12лв., вие не мислите за мен, не сте колеги, давайте го 25лв.,за да искам и аз повече от 4лв.

Страница 335 от 496 ПърваПърва ... 235285325333334335336337345385435 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •